Met een warmtepomp verlaag je jouw energierekening én draag je jouw steentje bij aan een beter milieu. De warmtepomp is de toekomst en daarom biedt de Vastelastenbond deze energiebesparende maatregel aan!
De Vastelastenbond werkt samen met HeatTransformers. Onze partner is landelijk actief en gespecialiseerd in betaalbare warmtepompen. Dankzij hun expertise en kennis van de markt kopen ze heel scherp in.
Benieuwd naar de kosten van een warmtepomp? Vul het formulier in en ontvang geheel vrijblijvend een offerte. Wil je liever een persoonlijk contact? Dat kan. Vraag een gratis adviesgesprek met een expert aan om de mogelijkheden voor jouw woning te bespreken.
Een warmtepomp plaatsen, heeft enkel zin als je woning goed geïsoleerd is. Als je huis de warmte niet binnen kan houden, sla je de plank mis door zo’n systeem te plaatsen. Het succes van een warmtepomp staat of valt met isolatie.
Een warmtepomp verwarmt het water op 55 graden. Dit ligt lager dan bijvoorbeeld traditionele radiatoren, die verwarmen tussen de 63 en 80 graden. Vloerverwarming leent zich het beste voor plaatsing van een warmtepomp. Luchtverwarming en convectorputten zijn meestal niet geschikt voor warmtepompen. Ook sommige traditionele radiatoren matchen slecht met warmtepompen.
Een warmtepomp houdt de temperatuur constant. Snel wisselen in temperatuur kost het systeem veel moeite waardoor het energieverbruik stijgt. Heb je vaak opvliegers en zet je de verwarming ineens heel hoog of laag? Dan is een warmtepomp misschien niet het juiste verwarmingssysteem voor jou.
Mocht je cv-installatie in 2026 aan vervanging toe zijn dan ben je verplicht om tijdens de reparatiewerkzaamheden een hybride warmtepomp te installeren. Een aansluiting op het warmtenet is ook een optie. Het kabinet wil huishoudens verplichten om te ‘vergroenen’ en daardoor zo min mogelijk aardgas te laten gebruiken. Woningeigenaren kunnen tot 2030 subsidie aanvragen voor de aanschaf van een duurzame warmte-installatie.
Neem gerust contact op. Onze 20 experts zitten voor je klaar.