Welkom WeSwitch klant!
Profiteer van een exclusief vast jaarcontract

Profiteer in 2023 van vaste, gunstige energietarieven

Als klant van WeSwitch betaal je het eerste jaar helemaal niets voor Energie Vanzelf Geregeld en dat scheelt je al direct € 49,-! Alleen via deze service van de Vastelastenbond kun je namelijk een jaarcontract met gunstige vaste energietarieven afsluiten. Zie het als ons welkomstcadeau voor jou!

Dit zijn de energietarieven van 2023:

Product Tarief Eenheid
Gas € 1,63517 M3
Stroom (enkeltarief) € 0,47289 kWh
Stroom (dubbeltarief) Normaal € 0,52092 kWh
Stroom (dubbeltarief) Dal € 0,44585 kWh

Jij krijgt Energie Vanzelf Geregeld (t.w.v. € 49,-) één jaar gratis!

Het jaarcontract is exclusief beschikbaar voor gebruikers van Energie Vanzelf Geregeld. Jij profiteert als klant van WeSwitch van een flinke korting. Een jaarcontract met vaste tarieven is een fijn vooruitzicht in een tijd waarin steeds meer energieleveranciers continue tariefwijzigingen doorvoeren. Jij weet waar je aan toe bent en wordt niet geconfronteerd met onverwachte tarieven.

 • Het eerste jaar is gratis! (Normaal gesproken betaal je €49,-)
 • Jij profiteert direct van een vast energiecontract!
 • We monitoren jaarlijks de energiemarkt voor jou!
 • We regelen de overstap voor jou!
De Vastelastenbond scant continu alle aanbiedingen

Voor wie is de aanvraag?

Wat is jouw e-mailadres?
Wat is jouw adres?

De Vastelastenbond werd achttien jaar geleden vlak na de liberalisering van de energiemarkt opgericht om consumenten te helpen zoeken naar het beste energiecontract. Naast de zoektocht naar het beste contract regelen we ook de overstap. Onze jarenlange ervaring helpt jou tijdens deze energiecrisis om de beste deals te vinden. We onderzoeken dagelijks de energiemark en handelen altijd in jouw belang. Ons onderzoek gaat verder dan het vergelijken van jaarcontracten. Op het gebied van variabele contracten valt er ook een hoop te besparen omdat er veel prijsverschil is tussen aanbieders. Ondanks de energiecrisis valt er toch wat te besparen op je energiecontract en wij helpen je daarbij.

Wij zoeken én regelen het beste contract voor jou

Altijd het laagst mogelijke maandbedrag

Hoe doen we dat?

 • Jij geeft 1x je wensen op
 • Wij zoeken het goedkoopste aanbod
 • Wij regelen elk jaar de overstap
 • Wij zeggen elk jaar je contract op
 • Altijd het goedkoopste contract
Bereken je voordeel

“Wat een gedoe dat uitzoeken en vergelijken”

Bovenstaande uitspraak horen wij heel vaak van onze klanten. Dat snappen we heel goed, want het uitpluizen en vergelijken van energiecontracten is een tijdrovend – en vaak saai - proces. Je moet er maar zin in hebben! Het is geen toeval dat veel mensen uit gemak maar bij hun oude leverancier blijven hangen. Jammer want daardoor betalen ze vaak onnodig veel voor hun energiecontract. Het kan ook anders want wanneer je ons voor jou aan het werk zet, weet je dat je niet te veel betaalt voor je energierekening.

 • Wij regelen het uitzoekwerk én de overstap
 • Wij bieden maatwerk en kijken situatiespecifiek
 • We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar
 • Profiteer van onze achttien jaar ervaring in de energiemarkt

Bereken je voordeel

- Dirk-Jan Wolfert | oprichter Vastelastenbond

Veelgestelde vragen Gewoon Energie

Veelgestelde vragen

Wissel ik met de Energie Vanzelf Geregeld elk jaar van energieleverancier? + -

Ja, omdat energieleveranciers hun tarieven na één jaar verhogen, wissel je elk jaar van energieleverancier. Langer klant blijven heeft namelijk geen zin: de verlengingstarieven zijn altijd hoger dan bij een nieuw actiecontract van een andere energieleverancier. Via onze dienst houden wij in de gaten wanneer het voor jou tijd is om over te stappen naar een nieuwe energieleverancier. Wij regelen de overstap, zodat je weer verzekerd bent van lage tarieven.

Krijg ik vooraf een voorstel toegestuurd? + -

Je krijgt, ruim voor je overstap, een voorstel van het beste energiecontract. Zonder tegenbericht gaat het energiecontract in (nadat je huidige energiecontract is afgelopen). Wil je toch geen gebruik maken het contract dat we voor je hebben gekozen? Dan kun je gebruik maken van je wettelijke bedenktijd van 14 dagen. 

Kan ik zelf een energieleverancier kiezen? + -

De energiemarkt is nogal grillig. De energiemarkt verandert elke dag. In het kort: Wij kiezen voor jou. We weten gelukkig door onze ervaring het kaf van het koren te scheiden. We melden je alleen aan bij betrouwbare leveranciers. Daarnaast nemen we alle contractvoorwaarden onder de loep genomen. Contracten met onredelijke voorwaarden worden uitgesloten. Je kan je voorkeuren opgeven, dan zullen we daar rekening mee houden. Dan kun je bijvoorbeeld denken aan voorkeur voor duurzame energie. 

Op de pagina van Energie Vanzelf Geregeld kun je een berekening maken. Je kan hier de energieleverancier zien met het beste aanbod op die dag. Wil je zeker weten dat je deze deal krijgt? Dan is het verstandig om zo snel mogelijk Energie Vanzelf Geregeld te activeren. Doe je dit later? Dan kan het zijn dat een andere energieleverancier in de tussentijd een beter aanbod heeft. Wij kiezen dan een andere leverancier, omdat dit een betere deal voor je is. 

Wat als ik word aangemeld bij een leverancier waar ik geen klant van wil worden? + -

In dat geval heb je 14 dagen de tijd om in overleg met ons het energiecontract te annuleren bij de energieleverancier. Vervolgens zal Energie Vanzelf Geregeld voor jou een nieuw energiecontract selecteren bij een andere energieleverancier met een voordelige energiedeal.

Ik heb zonnepanelen, houden jullie hier rekening mee? + -

Jazeker! Maar geef het wel op tijd door. We houden hier namelijk rekening mee bij het selecteren van het beste energiecontract. Is het nog niet bij ons bekend, stuur ons dan een e-mail om door te geven per wanneer je de zonnepanelen hebt. Het is belangrijk dat wij weten hoeveel stroom je opwekt en hoeveel je verbruikt. Daar wordt het kiezen van de beste energiedeal voor ons alleen maar leuker van. 

Moet ik zelf contact onderhouden met de leverancier? + -

Het is prima om zelf contact te onderhouden met je energieleverancier. Dat begint vaak bij het doorgeven van de meterstanden. Dit kan je het makkelijkste direct bij jouw energieleverancier doen. Vaak krijgt je ook een persoonlijke pagina.

Er is verder veel veranderd in de AVG wetgeving. En daar houden wij ons aan. Wil je je maandbedrag aanpassen of een betalingsregeling treffen dan dien je dit af te stemmen met de energieleverancier die wij voor jou gekozen hebben.

Waarom zou ik nu voor een jaarcontract moeten kiezen? + -

Een vast contract geeft duidelijkheid. Je weet twaalf maanden lang waar je aan toe bent en krijgt niet met tariefwijzigingen te maken. Daarnaast start je 2024 – zonder prijsplafond – goed. Nu zijn de tarieven laag, dus is het verstandig om nu toe te slaan.

Waarom moet ik nu overstappen naar een jaarcontract? + -

Omdat de energietarieven nu erg laag zijn, is dit is hét moment om een jaarcontract af te sluiten. De verwachting is dat de vraag naar LNG vanuit Azië toeneemt, waardoor de energietarieven stijgen. Daarnaast komt er weer een winter aan en dat betekent dat er meer energie ingekocht gaat worden wat een prijsopdrijvend effect heeft. Daarnaast bestaat er onzekerheid over 2024 want wat gebeurt er dan als het prijsplafond weg is? Nu de tarieven laag zijn, is het slim om over te stappen zodat je het nieuwe jaar goed doorkomt en niet met prijswijzigingen te maken krijgt.

Waarom zou ik niet voor een dynamisch contract kiezen? + -

Een dynamisch contract kan zeer voordelig zijn als je bereid bent je leven erop in te richten. Op voorhand zie je op welke tijden energie goedkoop is en daar kun je op inspelen. Als je een kantoorbaan hebt of niet thuis werkt, is het lastig om op die tijden te anticiperen. Daarnaast moet je er maar zin in hebben om je energieverbruik aan je contract te passen. Veel mensen hebben hier geen zin in.

Waarom zou ik niet variabel blijven? + -

Variabele contracten zijn aan verandering onderhevig en kunnen maandelijks aangepast worden. Je weet niet waar je aan toe bent en dat zorgt voor onrust.

 

Kan ik als ik geen klant ben ook contact opnemen met jullie? + -

Natuurlijk! Je kunt met al je vragen over energie, verzekeringen en woningverduurzaming bij ons terecht. Onze klantenservice staat je graag te woord.

over de

Meer voordeel.
Meer gemak.
Minder gedoe.

De Vastelastenbond is opgericht om mensen te helpen besparen op hun energierekening. In de loop der jaren is ons dienstenpakket verder uitgebreid en helpen we je ook te besparen op je verzekeringen, hypotheek en tv- en internetabonnement. Daarnaast kunnen we onze klanten ook helpen met woningverduurzaming. Dan moet je aan zonnepanelen en isolatie denken. Jouw belang is ons belang en ons doel is lastenverlaging voor iedereen. Nooit meer last van je vaste lasten!

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op. Onze 20 experts zitten voor je klaar.

Mailinfo@vastelastenbond.nl Phone 040 - 7 200 200

Dit kun je van ons verwachten

Elk jaar de beste deal

Elk jaar onderzoeken we welke energieleverancier het beste bij jou past. We kijken verder dan de beste prijs en verdiepen ons ook in de financiële gezondheid van de aanbieders.

Wij regelen de contracten

Wij sluiten alle contracten voor je af. Je machtigt ons hiervoor, zodat je zelf niet hoeft te doen. Jij hebt meer vrije tijd en onze ervaren bespaarexperts doen het werk voor jou.

Jij weet dat je goed zit

Met 18 jaar ervaring weten we hoe de energiemarkt n elkaar zit. Ook tijdens energiecrisis kunnen we klanten helpen. Door bijvoorbeeld variabele tarieven te vergelijken kan er ook bespaard worden. Deze service bieden andere consumentenorganisaties niet.

Elk jaar een nieuwe leverancier? Is dat niet een heel gedoe?

Nee. Je merkt niets van de jaarlijkse overstap omdat wij dit voor onze rekening nemen. Wij regelen dat achter de schermen. Het enige wat we van je vragen is om onze e-mail te bevestigen zodat wij de rest kunnen regelen. We houden de energiemarkt dagelijks in de gaten en reageren proactief. Wanneer er wat te besparen valt, ben jij de eerste die het hoort – en merkt!

Sinds 2004 helpen wij ruim 150.000 huishoudens

De Vastelastenbond, lief en betrouwbaar

Ik kreeg een melding binnen op m'n computer, dat ik mogelijk teveel betaalde voor allerlei diensten. Maar ik ben niet zo handig op de computer, ook vanwege m'n leeftijd. De Vastelastenbond stuurde graag iemand naar mij toe. Ik vind het persoonlijk contact in ieder geval fijn. Het is fijn om met iemand te praten en je wordt snel geholpen aan de telefoon.

Jane

Lid sinds 2016

Ik ben voortaan snel uitgepraat met andere bedrijven

Ik vind het heerlijk dat ik voortaan snel ben uitgepraat met bedrijven die mij telefonisch benaderen. Dan beginnen ze: herinnert u zich nog dat we eerder over uw energietarieven hebben gesproken? Dan zeg ik: dat kan helemaal niet, want ik zit bij de Vastelastenbond. Daar deinzen ze dan wel van terug.

Pia

Lid sinds 2015

Je kunt ons kennen van