subsidie aanvragen en rendementWanneer je er voor kiest om jouw woning te isoleren is het prettig om te weten wat het rendement is. Hieronder staat een overzicht van de rendementen van energiebesparende maatregelen.

Terugverdientijd per isolatiemaatregel met subsidie

Ongeveer 43 procent van de Nederlanders woont in een tussen- of hoekwoning. Daarom hebben we de berekeningen voor deze type woningen gemaakt. Wilt je exact weten wat jouw terugverdientijd van isolatie is? Maak dan vrijblijvend een afspraak met een isolatiespecialist

Met de subsidie kun je ongeveer 20% van het totale bedrag terugkrijgen. Via de Vastelastenbond krijg je ook nog eens 10% korting op je aanvraag. Dat is al 30% winst ;-) Zo verdien je de investering nog sneller terug. 

Als je kiest voor twee isolerende maatregelen: bijvoorbeeld spouwmuurisolatie en vloerisolatie. Met de Vastelastenbond korting en subsidie betaal je slechts € 2.155,-. Je bespaart in totaal € 350,- per jaar (gasverbruik 1575m3). Dat betekent dat je beide isolerende maatregelen in 6 jaar hebt terugverdiend!

Berekening voor standaard tussenwoning in Nederland

Type isolatie

Gem. opp. in m²

Gem. gasreductie

Kostenindicatie
(incl. 10% korting)

Te ontvangen subsidie*

Besparing indicatie
per jaar**

Terugverdientijd

Spouwmuurisolatie         50 m² 350 m² € 940,- € 250,- € 225,- ca. 3 jaar

Dakisolatie (onafgewerkt)

50 m²

356 m³

€ 2.000,- (exclusief)

€ 1.000,-

€ 278,-

ca. 7  jaar

Vloerisolatie

46 m²

295m³

€ 1.755,-

€ 322,-

€ 230,-

ca. 7 jaar

Besparing meerdere maatregelen

Om de besparing van meerdere maatregelen te bereken kun je niet simpelweg de besparingen bij elkaar optellen. We geven je een beeld van de besparing als je twee of meer  isolerende maatregelen laat uitvoeren:

Besparing per maatregel p/j Tussenwoning Hoekwoning
Spouw  € 225 € 375
Spouw + Vloer  € 350 € 550
Spouw + Vloer + Zolder  € 500 € 775
Spouw + Vloer + Zolder + isolatieglas € 625 € 900


Berekening voor standaard hoekwoning in Nederland

Type isolatie

Gem. opp. in m²

Gem. gasreductie

Kostenindicatie 
(incl. 10% korting)

Te ontvangen subsidie*

Besparing indicatie
per jaar**

Terugverdientijd

Spouwmuurisolatie 100 m² 795 m³ € 1.935,- € 500,- € 622,- ca. 4 jaar

Dakisolatie

75 m²

663 m³

€ 2.385,- 

€ 1.500,-

€ 520,-

ca. 5 jaar

Vloerisolatie

65 m²

520 m³

€ 1.980,-

€ 455,-

€ 407,-

ca. 6 jaar

Bovenstaande berekeningen zijn indicaties. De isolatiemaatregelen en bijbehorende indicatiebedragen staan op zichzelf. Jekan geen rechten ontlenen aan deze indicatie. Een berekening voor jouw eigen woning wordt op maat gemaakt. Om tot een totaal besparing te komen, is het niet mogelijk om de verschillende besparingsbedragen bij elkaar optellen.

 Offerte aanvragen


Rendement isolerende maatregelen in percentages

Rente: 1,8%, Gasprijs stijgt 3%*

Rente: 1,8%, Gasprijs stijgt 5%*

Rente: 1,8%, Gasprijs stijgt niet*

Rente: 0%, Gasprijs stijgt 3%*

Rente: 0%, Gasprijs stijgt 5%*

Vloerisolatie

7%

8%

5%

6%

7%

Dakisolatie

8%

9%

7%

7%

8%

Spouwmuurisolatie

11%

12%

9%

10%

11%

Isolatieglas

5%

6%

4%

4%

6%

Zonnepanelen**

5%

6%

3%

4%

5%

(Bron rendement in percentages: Milieu Centraal)

Het rendement van isolerende maatregelen is afhankelijk van diverse (externe) factoren, zoals de aanschafkosten, looptijd en levensduur van de isolerende maatregel, maar ook de jaarlijke stroom- en gasprijs en de ontwikkelingen van de spaarrente spelen een rol. Bovenstaande berekening zijn slechts bedoeld als voorbeeld. De berekende investering en besparing is een indicatie, gebaseerd op een standaard prijslijst incl. 10% korting van de Vastelastenbond.

*  De subsidie kan berekend worden op basis van m2 of ca. 20% van de totale isolatiekosten.
**De besparing is gebaseerd op het gemiddelde jaarlijks gasverbruik van een tussenwoning (1425 m³) en vrijstaande woning (2650 m³) op basis van gegevens verstrekt door   
    Nibud. (bron: RVO)

*** Besparingsindicaties zijn een gemiddelde en staan los van elkaar. Gegevens zijn onder andere overgenomen van Milieu Centraal. De adviseur zal naar uw persoonlijke woonsituatie en verbruik kijken en op basis daarvan een persoonlijke (totaal) bespaarindicatie kunnen afgeven.