Compensatie Bereken Tool
Wat betekent het prijsplafond voor jou?

Compensatie Bereken Tool geeft inzicht

Om huishoudens te helpen hun energielasten te kunnen dragen, voert de overheid per 1 januari 2023 een prijsplafond in. Dit betekent dat er een maximaal tarief voor energie komt op basis van een bepaald verbruik. De overheid hanteert een tarief van 1,45 euro per kuub gas en 0,40 euro per kWh stroom. Er wordt door de overheid uitgegaan van een verbruik van 2.900 kWh stroom en 1.200 kuub gas per jaar. Wanneer je energieverbruik boven deze limiet komt, betaal je het energietarief dat je leverancier heeft vastgesteld.

Maximumtarieven prijsplafond

In 2021 was het gemiddelde verbruik van een huishouden 1.200 kuub gas en 2.460 kWh elektriciteit (CBS). De maximumtarieven van het prijsplafond gaan over de variabele leveringstarieven, inclusief energiebelasting en btw. Ook huishoudens die zijn aangesloten op een warmtenet profiteren van het prijsplafond. Het doel van het prijsplafond is om woningverduurzaming te promoten. De aanschaf van bijvoorbeeld een (hybride) warmtepomp om meer elektriciteit en minder gas gebruiken, moet gestimuleerd worden. Maar hoeveel compensatie kun jij verwachten? Ontdek het via onze Compensatie Bereken Tool.

Wat betekent het prijsplafond voor jou?

Ben jij ook zo benieuwd hoeveel compensatie jij volgend jaar kunt verwachten? Vul je verbruik in en kijk hoeveel jij maandelijks gecompenseerd wordt voor je energieverbruik. Hoe zuiniger jij bent qua energieverbruik des te kleiner je energierekening.

  • Snel inzicht in je compensatievergoeding
  • Duidelijkheid dankzij handige tool
  • Snelle en eerlijke berekening compensatie
  • Gratis en veilig

Ontdek hoeveel compensatie jij ontvangt

Vul bij de prijs in het formulier het bruto leveringstarief in dat je nu betaalt. Dit is het tarief inclusief energiebelasting en btw. Weet je niet precies wat je verbruik en tarief is? Dan kun je ook een schatting invullen. Zo verbruikt een gemiddeld huishouden rond de 3.500 kWh en 1.500 kuub gas. De huidige gemiddelde markttarieven zijn zo'n 0,75 euro per kWh en 2,80 euro per kuub.

Gegevens

Gasaansluiting
Elektriciteitsverbruik en prijs
à
à
à
Gasverbruik en prijs
à
Heb je zonnepanelen? Wij rekenen hier met een gemiddelde van 240 kWh/jaar per zonnepaneel.
Totale teruglevering (***) 0 kWh
Totale teruglevering (***) 0 Wij gaan uit van een opbrengst van 240 kWh per paneel per jaar

Recente topics uit onze nieuwsbrieven.

Je kan altijd terecht met vragen, maar misschien hebben we jouw vragen al wel beantwoord. Bekijk onze blogs eens om er achter te komen.