Zonnepanelen Zonder Zorgen

Binnen vier jaar terugverdiend

4 jaar
Terugverdientijd
€ 800,-
Besparing per jaar
27%
Rendement
 • Duitse (zwarte) zonnepanelen met hoge opwekcapaciteit van 315Wp
 • Laagste prijs garantie voor stroom en gas
 • Door Techniek Nederland gecertificeerde monteurs
 • BTW retour-service
 • Opwekgarantie 
 • Gratis controle dekking (opstal)verzekering zonnepanelen 

Zonnepanelen van de Vastelastenbond

Zonnepanelen van de Vastelastenbond Zonnepanelen worden in rap tempo op de daken geplaatst, maar het blijft toch een flinke investering. Daarnaast ben je er ook al gauw heel wat tijd mee kwijt om de juiste partij te zoeken. Bij de Vastelastenbond hebben we hierin al wat keuzes voor je gemaakt. De panelen van Q CELLS zijn volgens ons perfect en van onze installateur ZelfOpwekken, kun je dezelfde kwaliteit in service verwachten als je van ons gewend bent.

Wat maakt het uniek?

Uniek is dat we de aanschaf van zonnepanelen koppelen aan onze dienst Energie. Vanzelf Geregeld. Wij stappen dan ieder jaar voor je over naar de voordeligste energieleverancier. Zo verdien je de investering van de panelen dus sneller terug.

Energierekening = verbruik x tarief

Door de zonnepanelen wordt je verbruik lager en door over te stappen met Energie Vanzelf Geregeld blijft je tarief laag.

Hoe gaat het te werk?

1
Je vraagt een vrijblijvende offerte aan.
2
Als de offerte bevalt komt onze partner ZelfOpwekken bij je langs om het dak en de meterkast te bekijken.
3
De zonnepanelen worden door ZelfOpwekken geplaatst. De Vastelastenbond regelt het ingewikkelde papierwerk voor de BTW-teruggave.
4
Je verdient jouw investering snel terug, dankzij de Energie. Vanzelf Geregeld. Kan jij weer doen wat je leuk vindt.
Zonnepanelen Zonder Zorgen
Vraag offerte aan

Veelgestelde vragen

Welk merk zonnepanelen gebruikt de Vastelastenbond?
 

We werken uitsluitend met Duitse panelen. We kiezen voor kwaliteit in combinatie met een optimaal leg-plan, zodat je een hoogwaardige zonnepaneleninstallatie hebt. Een goed paneel, doordacht legplan en goede montage door gecertificeerde monteur zijn essentieel voor een goed werkend zonnestroomsysteem. 

QCELLS Q.PEAK DUO BLK-G5

 • Q.ANTUM Cel technologie
 • Zwarte panelen (monokristallijn)
 • 305 -320 WP
 • Growatt omvormer
 • Uneto VNI gecertificeerde montage
 • Geschikt voor extreme weersomstandigheden
 • 12 jaar productgarantie en 25 jaar lineaire prestatiegarantie

Je kan hier de technische specificaties bekijken. 

Is mijn dak geschikt?
 

Zonnepanelen op het zuiden wekken de meeste stroom op, maar richting het zuidwesten/zuidoosten werkt ook goed. Je ziet de laatste jaren zelfs dat de panelen richting het noorden worden gelegd. Wanneer je een offerte aanvraagt wordt er direct een indicatie afgegeven. Mochten zonnepanelen op je dak niet mogelijk zijn, dan krijg je daar meteen bericht over.

Heb ik een bedenktermijn op de offerte?
 

Jazeker, je hebt vanaf het moment dat je akkoord bent met de offerte een bedenktijd van 14 kalenderdagen.

Hoe lang duurt het voordat ik een offerte ontvang?
 

Het proces om een maatwerkofferte te maken neemt ongeveer 2-5 werkdagen in beslag.
We bekijken niet alleen het aantal panelen dat er op je dak past, maar we kijken ook naar de ligging van het dak en eventuele schaduwinval. In de offerte wordt duidelijk het aantal panelen, rendement, opbrengst, investeringskosten en terugverdientijd weergegeven.

Hoe maken jullie een offerte op maat?
 

Dit doen we vanaf afstand. We kunnen met geavanceerde programma’s jouw woning van alle kanten bekijken om zo tot een optimale inschatting te komen. We kijken naar de ligging van het dak, de hellingshoek, obstakels op het dak en de schaduwinval.

Komt er nog iemand bij mij thuis kijken?
 

Als je akkoord bent met ons persoonlijk voorstel komt er iemand bij je woning kijken. Daarbij wordt gekeken naar het dak, de kabelroute (van uw dak naar de meterkast) en naar de meterkast. Het kan zijn dat er wijzigingen zijn waardoor de kosten hoger of lager zijn. Dit wordt uiteraard goed met je overlegd. Nadien wordt er een afspraak ingepland voor het plaatsen van de panelen.

Binnen welke tijd heb ik mijn zonnepanelen terugverdiend?
 

Alle aanbieders van zonnepanelen focussen zich op het opwekken van stroom en daarmee het verlagen van je stroomverbruik. Dit doet de Vastelastenbond ook. Echter we voegen daar nog het daar nog de Switch Service aan toe. Dat houdt in dat we doorlopend het voordeligste energiecontract voor je regelen. Door een lage energietarieven en een laag verbruik kunnen we een terugverdientijd van minder dan 4 jaar regelen. De terugverdientijd van 4 jaar geldt niet in alle gevallen. Soms heb je zelf al scherpe energietarieven geregeld of maak je al gebruik van de Switch Service.

Wanneer komt er iemand langs?
 

Als je goedkeuring hebt gegeven op de offerte komt er altijd een zonnepanelen expert bij je langs om te kijken of het aantal geoffreerde panelen klopt, of de meterkast voldoet en hoe de kabels door je woning gaan. Dit gebeurt nadat je akkoord hebt gegeven op de offerte. We bellen je zo snel mogelijk op om een afspraak te maken voor een moment dat het jou uitkomst.

Het komt zelden voor dat een offerte afwijkt van de werkelijkheid. Mocht dit toch het geval zijn, dan wordt je maatwerkofferte aangepast.

Hoe snel kan het geïnstalleerd zijn?
 

Na het ondertekenen van de offerte worden de panelen binnen 4 tot 8 weken. Dit is afhankelijk van capaciteit. Het wordt uiteraard geplaatst door een gecertificeerde installateur.

Kan het zijn dat een offerte afwijkt?
 

In 90% van de gevallen komt de offerte overeen met de werkelijkheid. Er komt altijd nog een expert bij je langs om te kijken of je buurman niet toevallig onlangs een dakkapel heeft geplaatst of dat er nog ergens onverwachte schaduwinval is. Het kan zijn dat er minder panelen of kabels nodig zijn voor je zonnepanelen installatie. In dat geval wordt de offerte aangepast en gaat de wettelijke bedenktijd opnieuw in.

Wat is de doorlooptijd van akkoord offerte tot uitvoering?
 

Het duurt ongeveer 4 tot 8 weken vanaf het moment dat je de offerte hebt goedgekeurd tot de montage van de zonnepaneleninstallatie.

Onze missie is om de wereld van vaste lasten voor iedereen helder en overzichtelijk te maken. We zijn 100% onafhankelijk en dus niet gebonden aan leveranciers. We kunnen bestaan door de verschillende abonnementen die we aanbieden. Zo kunnen we altijd eerlijk zijn en ook echt het verschil maken.

Samen zijn we een team van 20 experts met een club van ruim 150.000 leden.

Meer weten over ons?

Zonnepanelen Zonder Zorgen
Vraag offerte aan