Basispolis Ziezo Selectief blijkt populairst

Een zorgverzekering is erg persoonlijk. De meeste mensen kiezen voor budgetpolis van Zilveren Kruis
Een lage premie speelt een belangrijke rol.  

Meest gekozen zorgpolissen voor 2019

 

Collectieve korting vaak nep!

2/3 van de Nederlanders is verzekerd via een collectieve regeling
Via bijvoorbeeld de gemeente of de vakbond wordt er een zorgverzekering aangeboden met bijvoorbeeld 10 procent korting.

Op het eerste oog lijkt dit goedkoop, maar vaak is het tegendeel waar.
Zij hanteren een hogere basispremie waarop een kortingspercentage wordt gegeven.

Budgetpolis met € 385,- eigen risico is meest gekozen 

De zorgverzekering met de laagste premie (Ziezo Selectief) wordt het meest gekozen, maar basisdekking met een ruime keuze, de naturapolis, waarbij alles een beetje verzekerd is eveneeens een veel gekozen zorgverzekering.

De belangrijkste dingen waar men zich voor wil verzekeren zijn fysiotherapie en kosten voor de tandarts. 

  • Naturapolis
  • Eigen risico van € 385,-
  • 9 fysiobehandelingen
  • 100% tot € 250,- tandartsvergoeding

In 2019 is hanteert Zorgverzekeraar De Friesland (Zelf Bewust Polis + AV Budget + AV Tand Standaard) voor bovenstaande zorgwensen een zorgpremie van € 126,20 per maand. 

De laagste zorgpremie 2019 (budgetpolis)

Er zijn in 2019 slechts 4 verzekeringen waarbij niet alle 278 ziekenhuizen gecontracteerd zijn. Dit zijn de verzekeringspolissen met de laagste premies. De goedkoopste zorgverzekering, met een minimaal eigen risico van €385,- voor 2019 is van Ziezo Selectief (Zilveren Kruis) met een premie van € 101,95 per maand. Het betreft een budget basisverzekering. Een budgetpolis betekent dat er een beperkt aantal zorgaanbieders en ziekenhuizen bij deze zorgverzekeraar zijn aangesloten. Kijk hier goed naar voordat u een keuze maakt. Is dat geen probleem, dan kunt u de goedkoopste zorgverzekering voor 2019 direct regelen. 

Eigen risico € 385,- populairste keuze

De zorgverzekering met de laagste premie (Ziezo Selectief) wordt het meest gekozen, maar basisdekking met een ruime keuze, de naturapolis, waarbij alles een beetje verzekerd is eveneeens een veel gekozen zorgverzekering. Weinig mensen kiezen ervoor om het vrijwillig eigen risico te verhogen naar maximaal € 885,-.

Zorgbegrippen 2019 uitleg

Basisverzekering

Iedereen ouder dan 18 jaar is in Nederland verplicht om een basisverzekering voor de zorg te hebben. De zorgverzekering. Er zijn vier verschillende basisverzekeringen, te weten: de budgetpolis, de naturapolis, de combinatiepolis en de restitutiepolis. Het verschil zit in de keuzevrijheid die je per polis hebt. 

Aanvullende verzekering

Naast de basisverzekeringen zijn een aantal aanvullende verzekering die u kunt afsluiten om aanvullende (benodigde) zorg af te dekken. De aanvullende verzekeringen zijn vaak gebundeld in (meerdere) aanvullende pakketten. Er zijn o.a. aanvullende verzekeringen voor: 

  • Fysiotherapie
  • Tandheelkunde
  • Brillen en lenzen
  • Alternatieve geneeswijzen
  • Othodontie 

Zorgpremie

Het bedrag wat u over 12 maanden aan uw zorgverzekeraar betaalt. De premie is afhankelijk van de keuzevrijheid en de hoogte van het eigen risico. De premie verschilt per zorgpolis. In totaal zijn er 66 zorgpolissen in 2019. 

Eigen risico (verplicht) 

Het verplichte eigen risico is vastgelegd door de regering en kan gezien worden als een drempelbedrag, zodat men eerst een goede overweging maakt alvorens naar een specialist te gaan. Het verplichte eigen risico geldt niet voor huisartsbezoek, kraamzorg of aanvullend verzekerde zorg. Dit wordt direct - zonder tussenkomst van het eigen risico - aan u vergoedt. 

Eigen risico (vrijwillig)

Wanneer u korting wilt ontvangen op uw maandpremie kan u er voor kiezen om het vrijwillige eigen risico in stappen van €100,- met een maximum van € 500, - te verhogen naar een maximaal eigen risico van € 885,- ( €385 verplicht + €500,- vrijwillig). Wanneer u weinig zorgkosten heeft dit interessant zijn. 

Medische selectie/acceptatie

Voor de basisverzekering wordt iedereen direct geaccepteerd, Voor een aanvullende- en tandartsverzekering geldt dit niet en kan een verzekeraar een acceptatieprocedure hanteren. Dit bestaat vaak uit een gezondheidsverklaring die u dan verplicht bent in te vullen. De verzekeraar behoudt zich het recht om u voor het aanvullende pakket af te mogen wijzen.