WOZ waarde check

Jaarlijks het beste energiecontract
voor de laagste prijs

Altijd het beste aanbod

Kiezen voor het beste energiecontract is tijdrovend en ingewikkeld. Geef daarom het regelen van je energiecontract uit handen aan onze onafhankelijke experts. Zij kiezen voor jou het voordeligste contract, bewaken de einddatum en zorgen voor een tijdige overstap. Je besparing kan oplopen tot € 774,- per jaar! 

  • Wij scannen de energiemarkt (300+ aanbiedingen)
  • Wij selecteren het goedkoopste energiecontract 
  • Jaarlijks regelen we de overstap en opzegging
  • Wij onderzoeken financiële gezondheid energiebedrijven
  • Wij lezen alle kleine lettertjes

Energie Vanzelf Geregeld regelt jouw energiezaken. We werken voor jou en zijn volledig onafhankelijk. Voor € 75,- per jaar (of € 7,50 per maand) regelen wij het uitzoekwerk, de overstap én opzegging voor je. 

Op zoek naar meer zekerheid? Kies dan voor Energie Vanzelf Geregeld 3 jaar vast.

Bereken snel je voordeel

Op dit e-mailadres ontvang je de gespecificeerde berekening

Elk jaar een nieuwe leverancier? Is dat niet veel gedoe?

Nee! Daar merk jij niets van, want wij regelen dat achter de schermen voor jou. Je hoeft enkel elk jaar een e-mail van ons te bevestigen en wij doen de rest. Hiermee bespaar je op het tarief (beste tarief op dat moment) én profiteer je elk jaar van  verschillende welkomstbonussen.

Veelgestelde vragen

Wissel ik met de Energie Vanzelf Geregeld elk jaar van energieleverancier? + -

Ja, omdat energieleveranciers hun tarieven na één jaar verhogen, wissel je elk jaar van energieleverancier. Langer klant blijven heeft namelijk geen zin: de verlengingstarieven zijn altijd hoger dan bij een nieuw actiecontract van een andere energieleverancier. Via onze dienst houden wij in de gaten wanneer het voor jou tijd is om over te stappen naar een nieuwe energieleverancier. Wij regelen de overstap, zodat je weer verzekerd bent van lage tarieven.

Ik heb zonnepanelen, houden jullie hier rekening mee? + -

Jazeker! Maar geef het wel op tijd door. We houden hier namelijk rekening mee bij het selecteren van het beste energiecontract. Het is belangrijk dat wij weten hoeveel stroom je opwekt en hoeveel je verbruikt. Daar wordt het kiezen van de beste energiedeal voor ons alleen maar leuker van. 

Moet ik zelf contact onderhouden met de leverancier? + -

Het is prima om zelf contact te onderhouden met je energieleverancier. Dat begint vaak bij het doorgeven van de meterstanden. Dit kan je het makkelijkste direct bij jouw energieleverancier doen. Vaak krijgt je ook een persoonlijke pagina.

Er is verder veel veranderd in de AVG wetgeving. En daar houden wij ons aan. Wil je je maandbedrag aanpassen of een betalingsregeling treffen dan dien je dit af te stemmen met de energieleverancier die wij voor jou gekozen hebben.

Is het verstandig om over te stappen van energieleverancier? + -

Het kan zeker lonen om over te stappen. Energieleveranciers steken veel tijd in het werven van nieuwe klanten. Om nieuwe klanten binnen te halen, worden er speciale actietarieven, kortingen en aanbiedingen ingezet. Deze acties zijn er niet voor oude klanten, waardoor hun loyaliteit dus niet wordt beloond. Je profiteert meer door jaarlijks over te stappen. Op die manier hengel je dus telkens al die mooie aanbiedingen en kortingen binnen. 

Wat is het verschil tussen de Vastelastenbond en prijsvergelijkers? + -

De Vastelastenbond werkt met abonnementen wat betekent dat onze dienstverlening niet gratis is. Omdat onze klanten ons betalen, kunnen wij onze onafhankelijkheid waarborgen. Onze dienstverlening is altijd in het belang van de klant. We zoeken het beste energiecontract uit voor onze klanten. Dat doen we zeer grondig, want we kijken verder dan de laagste prijs. We onderzoeken de beste voorwaarden, financiële gezondheid van energieleveranciers en de klantvriendelijkheid van de klantenservice. Prijsvergelijkers zijn gratis, maar voeren deze onderzoeken niet uit en zijn ook niet onafhankelijk. Daarnaast houden prijsvergelijkers de looptijd van je contract niet bij, omdat ze niet pro-actief zijn en zul je dus  zelf in de gaten moeten houden wanneer je moet overstappen.   

Wat is het verschil tussen een vast, variabel of dynamisch energiecontract? + -

Een vast energiecontract is een overeenkomst waarin vaste tarieven zijn opgesteld. Je weet exact wat je maandelijks betaalt voor je energie. Een variabel energiecontract is marktafhankelijk en kan doorlopend aangepast worden door energieleveranciers. Dat betekent dat je energierekening in principe maandelijks kan veranderen. Een dynamisch contract werkt met de inkooptarieven op de dagmarkt. Dat betekent dat de tarieven per uur kunnen veranderen. Je bepaalt zelf wanneer je energie afneemt. Dat kan voordeel opleveren als je op het juiste moment inkoopt, maar is wel een intensief proces waar je tijd voor moet hebben.

Waarom zou ik nu voor een jaarcontract moeten kiezen? + -

Een vast contract geeft duidelijkheid. Je weet twaalf maanden lang waar je aan toe bent en krijgt niet met tariefwijzigingen te maken. Daarnaast start je 2024 – zonder prijsplafond – goed. Nu zijn de tarieven laag, dus is het verstandig om nu toe te slaan.

Verandert mijn tarief na het einde van het prijsplafond? + -

Wanneer je een variabel tarief hebt, bestaat de kans dat je hogere tarieven krijgt. Het prijsplafond zorgt ervoor dat de tarieven niet boven een bepaald, vastgesteld maximumbedrag komen. Wanneer die regeling verdwijnt, hebben energieleveranciers vrij spel en kunnen de tarieven weer fors stijgen. Als je een vast contract hebt, verandert er niets voor jou.

Waarom zou ik niet voor een dynamisch contract kiezen? + -

Een dynamisch contract kan zeer voordelig zijn als je bereid bent je leven erop in te richten. Op voorhand zie je op welke tijden energie goedkoop is en daar kun je op inspelen. Als je een kantoorbaan hebt of niet thuis werkt, is het lastig om op die tijden te anticiperen. Daarnaast moet je er maar zin in hebben om je energieverbruik aan je contract te passen. Veel mensen hebben hier geen zin in.

Waarom zou ik niet variabel blijven? + -

Variabele contracten zijn aan verandering onderhevig en kunnen maandelijks aangepast worden. Je weet niet waar je aan toe bent en dat zorgt voor onrust.

 

Kan ik als ik geen klant ben ook contact opnemen met jullie? + -

Natuurlijk! Je kunt met al je vragen over energie, verzekeringen en woningverduurzaming bij ons terecht. Onze klantenservice staat je graag te woord.

Recente topics uit onze nieuwsbrieven.

Je kan altijd terecht met vragen, maar misschien hebben we jouw vragen al wel beantwoord. Bekijk onze blogs eens om er achter te komen.

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op. Onze 20 experts zitten voor je klaar.

Emailinfo@vastelastenbond.nl Telefoon 040 - 7 200 200