Stap over en bespaar direct
op je overlijdensrisicoverzekering

Bespaar gemiddeld € 3.000 op de looptijd van je polis

Je denkt er niet graag over na, maar heb jij alles wel goed geregeld voor je nabestaanden mocht je overlijden? Met een overlijdensrisicoverzekering (ORV) voorkom je dat jouw nabestaanden financiële problemen krijgen als jij overlijdt. Je wilt je dierbaren immers niet opzadelen met onverwachte kosten en vervelend regelwerk.

Overlijdensrisicoverzekering afsluiten

Een overlijdensrisicoverzekering ga je aan voor een vaste duur. Tijdens de looptijd betaal je een maandelijkse premie. Mocht jij of je partner overlijden, krijgt de nabestaande een geldbedrag uitgekeerd. Met deze geldsom kan dan bijvoorbeeld de hypotheek of de huur voor de helft worden afgelost, zodat de nabestaande in de huidige woning kan blijven.

Overstappen overlijdensrisicoverzekering

De afgelopen jaren is er veel concurrentie bijgekomen op het gebied van overlijdensrisicoverzekeringen. Door de toegenomen concurrentie in deze verzekeringsbranche zijn de tarieven de afgelopen jaren fors gedaald. De Vastelastenbond checkt voor je of je kunt besparen en zorgt voor de overstap wanneer er besparingskansen zijn.

De tarieven zijn flink gedaald

Heb jij al een overlijdensrisicoverzekering en zo ja sloot jij deze voor 2013 af? Als dat het geval is, loont het de moeite om je verzekering na te lopen, want dat kan je maandelijks wel honderden euro’s schelen! Veel tussenpersonen werken niet proactief en wijzen consumenten niet op besparingsmogelijkheden. Zonde, want daardoor betaal jij onnodig veel!

Hoewel financieel adviseurs verplicht zijn om hun klanten te wijzen op prijsdalingen doen zij dit vaak niet, waardoor jij teveel premie betaalt. De overlijdensrisicoverzekering loopt vaak voor een periode van 20 of 30 jaar. Als je elk jaar €200,- kunt besparen door nu over te stappen, gaat het om grote bedragen (duizenden euro’s). Je kunt op elk moment overstappen van verzekeraar.

Doe de check en ontdek of je kunt besparen!

Zo werkt het

  • Check direct of je kunt besparen
  • Vul je gegevens in
  • Ontvang een nauwkeurig vergelijkingsoverzicht
  • Profiteer van een voordeligere overlijdensrisicoverzekering

Nog geen overlijdensverzekering? Sluit er nu een af

Check snel of je te veel betaalt.

Wanneer heb je je huidige overlijdensrisico- verzekering afgesloten?
Is je partner meeverzekerd?
Wat is/zijn jullie geboortedatum(s)
Rookte jij of je partner ten tijde van het afsluiten van de overlijdensrisicoverzekering?
Bij welke maatschappij loopt je verzekering?
Wat is het verzekerde bedrag van je overlijdensrisicoverzekering? Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Dat kans dat je teveel betaalt is...

Heb je nog geen overlijdensverzekering?

Wij helpen je graag om een voordelige overlijdensrisicoverzekering af te sluiten die bij jouw huidige situatie past.

Overlijdensrisicoverzekering voor woningeigenaren

Als je gezamenlijk een woning koopt en één van de twee komt te overlijden, dan kun je vaak niet in je eentje de kosten van de hypotheek dragen. Het resultaat is dat je je woning moet verkopen om niet in de schulden te belanden. Dat is geen fijne situatie en al helemaal niet als er kinderen bij betrokken zijn.

Met een overlijdensrisicoverzekering komt er bij overlijden van één van de huiseigenaren een uitkering vrij. Met dit geldbedrag kun je de hypotheek voor een groot gedeelte aflossen en daarmee je maandelijkse kosten verlagen.

Mocht je geen partner hebben, is het ook fijn om te weten dat je vermogen naar de persoon of het goede doel gaat van jouw keuze. Daarnaast kun je ervoor zorgen dat je naasten niet met kosten of andere zorgen opzadelt. Dit kun je vastleggen in een overlijdensrisicoverzekering.

Overlijdensrisicoverzekering voor huurders

Weinig mensen denken er aan, maar voor huurders geldt hetzelfde als voor huiseigenaren. Ook huurders moeten vaak verhuizen wanneer hun partner overlijdt. Met een overlijdensrisicoverzekering ontvang je eenmalig een hoge uitkering waarmee je een flinke tijd kunt overbruggen. Doe de check en ontdek of je kunt besparen!

Voor singles is het ook verstandig om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Jouw vermogen gaat naar de persoon of het goede doel van jouw keuze. Ook voorkom je dat je naasten met kosten of andere financiële zorgen achterblijven na overlijden. Dit kun je vastleggen in een overlijdensrisicoverzekering.

Zo werkt het

  • Vul je gegevens in met het formulier
  • Ontvang een voorstel
  • Na akkoord ben jij goed verzekerd
  • Jaarlijks controleren wij of er een betere optie is

Overlijdensverzekering voor nieuwe klanten

Wie zijn wij?

De Vastelastenbond helpt consumenten met het verlagen van hun vaste lasten. Er valt veel te besparen op je verzekeringen. Het vele uitzoekwerk en onbetrouwbare vergelijkingssites zijn voor veel mensen een doorn in het oog. Geen nood! Wij zoeken graag voor je uit welke verzekeringen het meest voordelig zijn en het beste bij je passen. Omdat we met abonnementsvormen werken, garanderen we onze onafhankelijkheid. Inmiddels helpen we alweer achttien jaar tienduizenden huishoudens met besparen.

Benieuwd hoe wij anderen al hebben geholpen?

3

Bij Engie betaalde ik € 169,00 per maand in 2022, per 1 januari 2023 betaal ik € 431,00 per maand bij Gewoon Energie. Is € 262,00 per maand meer, dat is per jaar € 3144,00 meer ! Klopt dit allemaal, of is het beter nu een boete betalen en weer overstappen naar een andere leverancier ??? En van Engie € 827,32 terug ontvangen van het jaar 2022.

08-02-2023 Toet, Breukelen
8

De vastelastenbond heeft voor Gewoon Energie gekozen . De service van de leverancier is niet goed . Geen mogelijkheid om het voorschot bedrag naar het echte te verwachten bedrag te verlagen. Doo de leverancier wordt geen presentatie gegeven over de hoeveelheid gebruikte elektriciteit en gas . Nu voorschot van €175 , terwijl ik uitkom volgens de vastelastenbond op ongeveer € 125 .

07-02-2023 Hoed, Roosendaal
9

ben zee re teverden over de vastenlastenbond

07-02-2023 Sluis, Doorn
6

Ik ervaar het als weinig maatwerk. We hebben zonnepanelen, maar dat was niet bekend. Ik twijfel of ik het volgend jaar ga opzeggen.

07-02-2023 de Jonge, Capelle aan den IJssel

Veelgestelde vragen

Voor wie is een overlijdensrisicoverzekering geschikt? + -

Een overlijdensrisicoverzekering is bedoeld om je nabestaanden niet met financiële problemen achter te laten mocht je overlijden. Als je samen met je partner een huis hebt gekocht, staat de woning vaak op naam van twee personen. Mocht er een wegvallen, dan blijft de ander met een flinke kostenpost achter. Dat betekent dat de hypotheek – of huur – niet meer betaald kan worden. Met een overlijdensriscoverzekering kun je de klappen opvangen en in dezelfde woning blijven.

Waarom zou ik moeten overstappen? + -

De afgelopen jaren zijn er steeds meer verzekeraars bijgekomen. Hierdoor is er sprake van meer concurrentie, waardoor de premies lager zijn geworden. Door verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken, kun je maandelijks veel geld besparen.

Ik heb geen partner. Moet ik dan ook een overlijdensrisicoverzekering afsluiten? + -

Moeten is een groot woord, maar als je je nabestaanden niet met kosten wilt opzadelen is het verstandig. Met een overlijdensrisicoverzekering voorkom je dat je familie of naasten met financiële zorgen achterblijven mocht je onverhoopt overlijden.

Hoe kan het dat er nu ineens zoveel te besparen valt? + -

Zoals gezegd is de concurrentie sterk vergroot. Er valt meer te kiezen. Helaas zijn veel tussenpersonen in onze ervaring niet erg proactief, waardoor de consument niet op de besparingsmogelijkheden worden gewezen. De Vastelastenbond wil daar verandering in brengen! Door de rol van de tussenpersoon te reduceren, kun je maandelijks veel geld besparen.

Hoe werkt dat overstappen van verzekeraar? + -

Overstappen gaat heel eenvoudig. Vul je gegevens in op onze website en ontdek of je kunt besparen. Mocht dat zo zijn, dan benaderen we jou voor en vrijblijvend adviesgesprek. Tijdens dit gesprek ontdek je of je kunt besparen.

Hoe weet ik of ik teveel betaal voor mijn overlijdensrisicoverzekering? + -

Als je meer dan vijf jaar geleden een overlijdensrisicoverzekering hebt afgesloten, is de kans groot dat je een te hoge premie betaalt. De afgelopen jaren is de premie namelijk flink gedaald. Dat ligt onder meer aan de explosief gestegen concurrentie.

Klopt het dat sommige verzekeraars fors duurder zijn in vergelijking met andere aanbieders? + -

Ja, dat klopt. Achmea en dochterondernemingen rekenen meer geld dan andere aanbieders. Onder de dochterondernemingen vallen onder meer Interpolis, FBTO, Ohra en Centraal Beheer. Deze partijen rekenen extra kosten per persoon per jaar.

Betaal je meer premie als je rookt? + -

Ja. Ook als je gerookt hebt, is je premie hoger omdat deze informatie wordt meegenomen in je polis. (Ex-)rokers betalen een hogere premie, omdat de kans groter is dat ze eerder overlijden dan iemand die nooit gerookt heeft.

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op. Onze 20 experts zitten voor je klaar.

info@vastelastenbond.nl 040 - 7 200 200

Je kunt ons kennen van