Je denkt er niet graag over na, maar heb jij alles wel goed geregeld voor je nabestaanden mocht je overlijden? Met een overlijdensrisicoverzekering (ORV) voorkom je dat jouw nabestaanden financiële problemen krijgen als jij overlijdt. Je wilt je dierbaren immers niet opzadelen met onverwachte kosten en vervelend regelwerk.
Een overlijdensrisicoverzekering ga je aan voor een vaste duur. Tijdens de looptijd betaal je een maandelijkse premie. Mocht jij of je partner overlijden, krijgt de nabestaande een geldbedrag uitgekeerd. Met deze geldsom kan dan bijvoorbeeld de hypotheek of de huur voor de helft worden afgelost, zodat de nabestaande in de huidige woning kan blijven.
De afgelopen jaren is er veel concurrentie bijgekomen op het gebied van overlijdensrisicoverzekeringen. Door de toegenomen concurrentie in deze verzekeringsbranche zijn de tarieven de afgelopen jaren fors gedaald. De Vastelastenbond checkt voor je of je kunt besparen en zorgt voor de overstap wanneer er besparingskansen zijn.
Heb jij al een overlijdensrisicoverzekering en zo ja sloot jij deze voor 2013 af? Als dat het geval is, loont het de moeite om je verzekering na te lopen, want dat kan je maandelijks wel honderden euro’s schelen! Veel tussenpersonen werken niet proactief en wijzen consumenten niet op besparingsmogelijkheden. Zonde, want daardoor betaal jij onnodig veel!
Hoewel financieel adviseurs verplicht zijn om hun klanten te wijzen op prijsdalingen doen zij dit vaak niet, waardoor jij teveel premie betaalt. De overlijdensrisicoverzekering loopt vaak voor een periode van 20 of 30 jaar. Als je elk jaar €200,- kunt besparen door nu over te stappen, gaat het om grote bedragen (duizenden euro’s). Je kunt op elk moment overstappen van verzekeraar.
Doe de check en ontdek of je kunt besparen!
Wij helpen je graag om een voordelige overlijdensrisicoverzekering af te sluiten die bij jouw huidige situatie past.
Als je gezamenlijk een woning koopt en één van de twee komt te overlijden, dan kun je vaak niet in je eentje de kosten van de hypotheek dragen. Het resultaat is dat je je woning moet verkopen om niet in de schulden te belanden. Dat is geen fijne situatie en al helemaal niet als er kinderen bij betrokken zijn.
Met een overlijdensrisicoverzekering komt er bij overlijden van één van de huiseigenaren een uitkering vrij. Met dit geldbedrag kun je de hypotheek voor een groot gedeelte aflossen en daarmee je maandelijkse kosten verlagen.
Mocht je geen partner hebben, is het ook fijn om te weten dat je vermogen naar de persoon of het goede doel gaat van jouw keuze. Daarnaast kun je ervoor zorgen dat je naasten niet met kosten of andere zorgen opzadelt. Dit kun je vastleggen in een overlijdensrisicoverzekering.
Weinig mensen denken er aan, maar voor huurders geldt hetzelfde als voor huiseigenaren. Ook huurders moeten vaak verhuizen wanneer hun partner overlijdt. Met een overlijdensrisicoverzekering ontvang je eenmalig een hoge uitkering waarmee je een flinke tijd kunt overbruggen. Doe de check en ontdek of je kunt besparen!
Voor singles is het ook verstandig om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Jouw vermogen gaat naar de persoon of het goede doel van jouw keuze. Ook voorkom je dat je naasten met kosten of andere financiële zorgen achterblijven na overlijden. Dit kun je vastleggen in een overlijdensrisicoverzekering.
De Vastelastenbond helpt consumenten met het verlagen van hun vaste lasten. Er valt veel te besparen op je verzekeringen. Het vele uitzoekwerk en onbetrouwbare vergelijkingssites zijn voor veel mensen een doorn in het oog. Geen nood! Wij zoeken graag voor je uit welke verzekeringen het meest voordelig zijn en het beste bij je passen. Omdat we met abonnementsvormen werken, garanderen we onze onafhankelijkheid. Inmiddels helpen we alweer achttien jaar tienduizenden huishoudens met besparen.
Na ontvangst nieuw contract site bezocht van leverancier en account aangemaakt met het ontvangen nummer. Na ongeveer een week gekeken op site of er al gegevens waren ten aanzien van te betalen maandbedragen. Helaas werd niet het contract getoond maar een jaarcontract waarin de prijzen per 1 juli kunnen wijzigen. Ik heb dit contract niet geaccepteerd. Twee dagen later een bericht tot ik het contract met verstrekt nummer heb opgezegd. Gebeld met de energieleverancier maar het kon niet "teruggedraaid" worden en er werden geen nieuwe contracten afgesloten. (de tarieven waren inmiddels gestegen) Daarop Uw organisatie gebeld of deze tactiek van deze energieleverancier al meer was voorgekomen. Dat was onbekend en ik kreeg een telefoonnummer dat ik al gebeld had. Hoewel de wisseling van energieleverancier een aantal jaren vlekkeloos is verlopen is dit toch reden voor mij om het zelf weer te gaan uitzoeken en het contract af te sluiten.
25-05-2022 guus, LEIDENGoed gesprek Luisterend oor Alles wordt goed geregeld Ben zeer tevreden
24-05-2022 Ger, WoerdenIk vond het jammer dat er geen rekening gehouden was met onze veranderende situatie die ver vooraf bij jullie bekend was. Als jaren vaste klant viel me dit tegen. Verder was mij beloofd dat ik voor er een contract werd afgesloten ik op de hoogte werd gebracht en kon beslissen over bepaalde voorstellen (wat erg prettig was met onze veranderende situatie “verhuizen” en de veranderende markt). Als je niet verhuisd is de service top en zou ik het 5 sterren geven die jullie zeker voorgaande jaren verdienen. Maar als je veranderd van woning is de service nog niet optimaal. Ook was de klantenservice + contactpersoon helaas erg slecht te bereiken voor verdere uitleg. Hopelijk kunnen jullie iets met deze feedback.
23-05-2022 Verspaandonk, VeldhovenHoewel,ik vertrouwen in jullie aanpak heb, vind ik dat ik als klant weinig informatie over het proces van het vinden van een nieuwe aanbieder van energie heb gekregen. Opeens is er een andere aanbieder zonder dat ik de afwegingen voor die keuze te zien krijg. Daar komt bij dat we nu via ENGIE onze energie krijgen en daar ben ik zeer tevreden over. De reden daarvan is dat ik via de app elke dag ons verbruik kan nagaan. Dat stimuleert de besparing. Dus ik prefereer ENGIE als aanbieder. Ik zie graag dat jullie voor de volgende transactie daar rekening mee houden. Vriendelijke groet, Dick Riemers 5037EN 166 Tilburg
23-05-2022 Riemers - Rienks, TILBURGEen overlijdensrisicoverzekering is bedoeld om je nabestaanden niet met financiële problemen achter te laten mocht je overlijden. Als je samen met je partner een huis hebt gekocht, staat de woning vaak op naam van twee personen. Mocht er een wegvallen, dan blijft de ander met een flinke kostenpost achter. Dat betekent dat de hypotheek – of huur – niet meer betaald kan worden. Met een overlijdensriscoverzekering kun je de klappen opvangen en in dezelfde woning blijven.
De afgelopen jaren zijn er steeds meer verzekeraars bijgekomen. Hierdoor is er sprake van meer concurrentie, waardoor de premies lager zijn geworden. Door verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken, kun je maandelijks veel geld besparen.
Moeten is een groot woord, maar als je je nabestaanden niet met kosten wilt opzadelen is het verstandig. Met een overlijdensrisicoverzekering voorkom je dat je familie of naasten met financiële zorgen achterblijven mocht je onverhoopt overlijden.
Zoals gezegd is de concurrentie sterk vergroot. Er valt meer te kiezen. Helaas zijn veel tussenpersonen in onze ervaring niet erg proactief, waardoor de consument niet op de besparingsmogelijkheden worden gewezen. De Vastelastenbond wil daar verandering in brengen! Door de rol van de tussenpersoon te reduceren, kun je maandelijks veel geld besparen.
Overstappen gaat heel eenvoudig. Vul je gegevens in op onze website en ontdek of je kunt besparen. Mocht dat zo zijn, dan benaderen we jou voor en vrijblijvend adviesgesprek. Tijdens dit gesprek ontdek je of je kunt besparen.
Als je meer dan vijf jaar geleden een overlijdensrisicoverzekering hebt afgesloten, is de kans groot dat je een te hoge premie betaalt. De afgelopen jaren is de premie namelijk flink gedaald. Dat ligt onder meer aan de explosief gestegen concurrentie.
Ja, dat klopt. Achmea en dochterondernemingen rekenen meer geld dan andere aanbieders. Onder de dochterondernemingen vallen onder meer Interpolis, FBTO, Ohra en Centraal Beheer. Deze partijen rekenen extra kosten per persoon per jaar.
Ja. Ook als je gerookt hebt, is je premie hoger omdat deze informatie wordt meegenomen in je polis. (Ex-)rokers betalen een hogere premie, omdat de kans groter is dat ze eerder overlijden dan iemand die nooit gerookt heeft.
Neem gerust contact op. Onze 20 experts zitten voor je klaar.