Alles-in-1 abonnementen
via de Vastelastenbond

Alles-in-1 abonnementen

Regel via de Vastelastenbond voordelig uw internet,tv en bellen abonnement. U vergelijkt via onze website alle internetpakketten van alle providers.

Waarom overstappen naar een andere internetprovider?

Het is gemakkelijker dan u denkt

Het overstappen van een internetprovider lijkt lastig, maar dat is het niet. Veel consumenten zien bezwaren. U krijgt een nieuw kastje, soms moet er een monteur langskomen en wellicht bent u bang om zonder internet te zitten. De Vastelastenbond vindt het zonde dat veel consumenten honderden euro's laten liggen en maakt overstappen van internetprovider snel en efficient, zodat u goedkoper uit bent. 

Overstappen wordt beloond!

U kunt veel voordeel behalen als u overstapt naar een andere aanbieder. Niet alleen op het gebied van snelheid is er de laatste jaren veel verbeterd. Ook financieel kunt u veel voordeel behalen. U wordt namelijk beloond om over te stappen!  Er zijn veel interessante kortingen. Nieuwe klanten betalen vaak 3 of 6 maanden een gereduceerd tarief of krijgen extra zenderpakketten cadeau.

Overstappen in drie makkelijke stappen

Waar moet u op letten wanneer u wilt overstappen? Vereniging de Vastelastenbond helpt u graag bij het maken van een weloverwogen keuze.

Stap 1: Huidig pakket en nieuwe wensen

 • Controleer de einddatum van uw huidige internetcontract. Is deze maandelijks opzegbaar?
 • Bekijk de samenstelling huidig pakket. Maakt u overal gebruik van?
 • Wensen bij nieuwe aanbieder: zenderpakket, telefoon, mediabox?
 • Alles in kaart? Ga op zoek naar aanbiedingen (stap 2)

Stap 2: Zoek aanbiedingen

Op de website van de Vastelastenbond kunt u makkelijk abonnementen vergelijken. U kunt ook direct bij de aanbiedingen kijken of daar een interessant pakket voor u bij zit.

Stap 3: Overstappen

 • U heeft een keuze gemaakt voor een nieuwe aanbieder. Wat gebeurt en nu verder?
 • U ontvangt een bevestigingsbrief met aansluitdatum van de nieuwe provider
 • Zeg uw huidige abonnement op. Indien u gebruikmaakt van de overstapservice, hoeft u alleen uw TV abonnement op te zeggen
 • Installatie nieuwe aanbieder
 • Overstappen naar een alles in één abonnement of met internet en tv? Het is gemakkelijk via de Vastelastenbond vergelijker. Vul uw wensen in en vergelijk eenvoudig de pakketten met elkaar. U ziet direct welke snelheid haalbaar is op uw adres. Overstappen met internet en tv? In veel gevallen zegt uw nieuwe provider uw huidige internetcontract voor u op, zodat u niet tegen dubbele kosten aanloopt. U kan ook gebruikmaken van de overstapservice. Vaak dient u wel zelf uw tv abonnement op te zeggen. Dit leest u terug in de bevestiging van uw aanvraag.

Tips en trucs overstappen

 • Welke aanbieders kunnen in uw postcode leveren?
 • Bekijk uw huidige situatie en resterende looptijd. Is uw contract maandelijks opzegbaar en kunt u overstappen met internet, tv en bellen? Of loopt het contract nog een paar maanden (langer dan 6 weken)? Dan moet u nog even wachten.
 • Welke abonnementsvorm heeft uw voorkeur. Alles in 1 of een 2-in-1 pakket?
 • Wilt u een vast telefoonnummer meenemen? Vergeet dit dan niet door te geven aan uw nieuwe provider wanneer u gaat overstappen.
 • Wilt u extra pakketten, tv zenders of is er een actie? Geef dit aan bij uw aanvraag.
 • Wanneer u verandert van provider, kan het zijn dat uw e-mail adres verandert, houdt daar rekening mee

Richtlijnen huidig contract

Lopend contract
Als u momenteel al een lopend abonnement heeft op uw adres, is het belangrijk om te achterhalen of het een vast contract betreft, of dat het juist maandelijks opzegbaar is. U kunt dit bij de meeste internet providers controleren door in te loggen op de website of te bellen met de klantenservice.

Resterende looptijd
Als het abonnement op uw adres nog langer dan 6 weken duurt, raadt de Vastelastenbond het af om een nieuw internet abonnement af te sluiten bij een andere provider.

Maandelijks opzegbaar
Als uw internet abonnement maandelijks opzegbaar is, of binnen 6 weken afloopt, dan kan het voordeel opleveren om over te stappen naar een andere internet provider.

Overstapservice internet, tv en bellen

Wanneer u gaat overstappen naar een alles in 1 pakket, internet tv of internet en telefonie kunt u ervoor kiezen om uw huidige contract voor internet en/of tv en bellen op te laten zeggen door de nieuwe internet provider. Er zijn een aantal providers die een overstapserivce hebben: Ziggo, XS4ALL, UPC, Telfort, Tele2, Online (T-Mobile) en KPN (Het Net). U kunt dit bij uw aanvraag opgeven. Heeft u een andere aanbieder of stapt u over van/naar glasvezel, dan dient u zelf uw huidige provider op te zeggen. U dient te allen tijde uw huidige TV abonnement op te zeggen.