Het overstappen van een internetprovider lijkt lastig, maar dat is het niet. Veel consumenten zien bezwaren. U krijgt een nieuw kastje, soms moet er een monteur langskomen en wellicht bent u bang om zonder internet te zitten. De Vastelastenbond vindt het zonde dat veel consumenten honderden euro's laten liggen en maakt overstappen van internetprovider snel en efficient, zodat u goedkoper uit bent. 

Nieuw contract!

 

STAP 2 VIND AANBIEDINGEN!

Overstappen

 

STAP 3 OVERSTAPPEN
 

U heeft een keuze gemaakt voor een nieuwe aanbieder. Wat gebeurt en nu verder?

 

 • U ontvangt een bevestigingsbrief met aansluitdatum van de nieuwe provider
 • Zeg uw huidige abonnement op. Indien u gebruik maakt van de overstapservice, hoeft u alleen uw TV abonnement op te zeggen
 • Installatie nieuwe aanbieder
 • Stuur uw 1e factuur in en ontvang €20,- extra korting!

 

 

 

Wilt u overstappen naar een alles in één abonnement of met internet en tv? Het is gemakkelijk via de Vastelastenbond postcodecheck. Vul uw wensen in en vergelijk eenvoudig de pakketten met elkaar. U ziet direct welke snelheid haalbaar is op uw adres. Overstappen met internet tv? In veel gevallen zegt uw nieuwe provider uw huidige internetcontract voor u op, zodat u niet tegen dubbele kosten aanloopt. U kan ook gebruik maken van de overstapservice. Vaak dient u wel zelf uw tv abonnement op te zeggen. Dit leest u terug in de bevestiging van uw aanvraag.

Op deze pagina treft u informatie en tips die u helpen bij het overstappen van internetprovider. Als inkoopcollectief bieden we bovendien mooie kortingen op pakketten bij betrouwbare providers, en ondersteunen wij u van harte bij eventuele vragen of problemen omtrent het overstappen.

Waar u op moet letten

Waar moet u op letten wanneer u wilt overstappen? Vereniging de Vastelastenbond helpt u graag bij het maken van een weloverwogen keuze.

Stappenplan

 1. Welke aanbieders kunnen in uw postcode leveren?

 2. Bekijk u huidige situatie en resterende looptijd. Is uw contract maandelijks opzegbaar en kunt u overstappen met internet tv en bellen? Of loopt het contract nog een paar maanden (langer dan 6 weken)? Dan moet u nog even wachten.

 3. Welk abonnementsvorm heeft uw voorkeur. Alles in 1 of een 2-in-1 pakket?

 4. Overstapservice of zelf opzeggen? Zeg in ieder geval zelf uw huidige TV abonnnement op (wanneer u gaat overstappen met alles in 1 pakket of internet + TV)

 5. Wilt u een vast telefoonnummer meenemen? Vergeet dit dan niet door te geven aan uw nieuwe provider wanneer u gaat overstappen.

 6. Wilt u extra pakketten, tv zenders of is er een actie? Geef dit aan bij uw aanvraag.

 7. Wanneer u veranderd van provider, kan het zijn dat uw e-mail adres veranderd.

Tips

Bekijk goed uw huidige situatie alvorens u gaat overstappen met internet en telefonie:

 • Lopend contract
  Als u momenteel al een lopend abonnement heeft op uw adres, is het belangrijk om te achterhalen of het een vast contract betreft, of dat het juist maandelijks opzegbaar is. U kunt dit bij de meeste internet providers controleren door in te loggen op de website of te bellen met de klantenservice.

 • Resterende looptijd
  Als het abonnement op uw adres nog langer dan 6 weken duurt, raadt de Vastelastenbond het af om een nieuw internet abonnement af te sluiten bij een andere provider.

 • Maandelijks opzegbaar
  Als uw internet abonnement maandelijks opzegbaar is, of binnen 6 weken afloopt dan kan het voordeel opleveren om over te stappen naar een andere internet provider. Meer tips voor internet kunt u hier lezen.

Abonnementsvormen

Dit zijn de verschillende combinatie pakketten voor internet en/of tv en bellen:

 • Internet

 • Internet tv (2-in-1 pakket ofwel Dual Play)

 • Internet telefonie (2-in-1 pakket ofwel Dual Play)

 • Internet, tv en bellen (3-in-1 pakket ofwel Triple Play)

Overstapservice of zelf opzeggen?

Wanneer u gaat overstappen alles in 1 pakket, internet tv of internet en telefonie kunt u ervoor kiezen om uw huidige contract voor internet en/of tv en bellen op te laten zeggen door de nieuwe internet provider. Dan heet vaak overstapservice. Er zijn een aantal providers: Ziggo, XS4ALL, UPC, Telfort, Tele2, Online (T-Mobile) en KPN (Het Net) hebben een overstapservice. Heeft u een andere aanbieder of stapt u over van/naar glasvezel, dan dient u zelf uw huidige provider op te zeggen.

U dient te allen tijde uw huidige TV abonnement op te zeggen.

Aanbiedingen

Bij veel providers biedt de Vastelastenbond aantrekkelijke aanbiedingen op of gratis extra uitbreidingen voor internet abonnementen. Voor een overzicht van ons aanbod en de bijbehorende maandelijkse kosten doet u de postcodecheck.

Chat met ons