Door over te stappen van energieleverancier
Gemiddelde besparing door goedkoopste leverancier en welkomstbonussen

Start besparen

Bespaar op Energierekening

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Energie vergelijken én overstappen

Stap gratis over via onze energievergelijker. Compleet, betrouwbaar en met de beste deals!

Bespaar honderden euro's én ontvang een gratis Sparky energiemeter (tw.w.v. €29,95)

Meer informatie

Energieleveranciers vergelijken

Energie vergelijken of energieleveranciers vergelijken is een lastig klusje. Wist je namelijk dat er meer dan 50 energieleveranciers zijn in Nederland die samen honderden energieaanbiedingen hebben. Wil je alle energieleveranciers vergelijken? Dan helpt de Vastelastenbond jou graag!

Waarom vergelijken?

Waarom energie vergelijken? Elke leverancier heeft haar eigen stroom en gas prijzen. Daardoor kunnen er nog wel eens flinke verschillen zijn. Met deze energievergelijker kun je de beste aanbiedingen van energieleveranciers met elkaar vergelijker.   

Alle energieleveranciers continue vergelijken

Wij vergelijken alle energieleveranciers, vergelijkingssites, veilingen en actiesites om voor jou het scherpste aanbod vast te leggen. Dit doen we niet eenmalig, maar elk jaar. We kiezen uitsluitend voor actiecontracten met een hoge welkomstkorting. Door elk jaar over te stappen bespaar je het meest. Je hoeft zelf niets te doen, want wij vergelijken energie voor jou, elk jaar weer.

Lees meer over onze dienst Energie Vanzelf geregeld

Energie vergelijken kost tijd en frustratie

Veel consumenten zijn niet dagelijks met energie bezig. 

Uit onderzoek blijkt dat een gemiddelde consument er 2 uur en 14 minuten over doet om een energiecontract te selecteren. Daarbij is hij vaak niet eens zeker dat het ook daadwerkelijk het beste contract is.

- - Dirk-Jan Wolfert | Oprichter Vastelastenbond.

Wanneer moet je van energieleverancier overstappen?

Er zijn verschillende momenten wanneer het verstandig is om energie te vergelijken. 

  • Als je contractperiode is afgelopen
  • Wanneer je gaat verhuizen
  • Als je gas en stroom verbruik verandert (door bijvoorbeeld zonnepanelen of gezinsuitbreiding)
  • Als je groene stroom wilt
  • Als je minder wil betalen

Wist je dat veel mensen op basis van een maandbedrag energie vergelijken? Waarom dit niet goed is leggen we hieronder uit. 

Hoe moet ik energie vergelijken?

Je kan op verschillende manieren je energie vergelijken. Het verstandigst is om te kijken naar wat je per kWh (stroom) en per m3 (gas) betaalt. Als je dit maal je jaarverbruik doet kom je uit op je totale energierekening voor 12 maanden. Zo kun je makkelijk energiecontracten met elkaar vergelijken. 

  • Prijs per kWh en m3: Hierbij kijk je naar de prijs per geleverde stroom en gas. Dit is per leverancier verschillend en daarom goed om met elkaar te vergelijken.
  • Vastrecht energieleverancier: Elke leverancier hanteert per maand een vastrecht per product. Dit kan tussen de 2 euro en 8 euro per maand zijn. Door dit te vergelijken bij verschillende leveranciers kun je dus makkelijk 120 euro per jaar besparen.
  • Jouw verbruik: Dat is voor ieder huishouden namelijk anders. Verbruik je weinig gas dan is het slim om de stroomprijs te vergelijken. Heb je zonnepanelen dan is een lage gasprijs belangrijk, omdat je je eigen stroom opwekt.
  • Daarnaast moet je letten op zaken zoals de kleine lettertjes, kortingsvoorwaarden, de financiële gezondeheid van de leverancier en het type contract. Lees in dit bericht over de tien stappen naar het beste energiecontract

Heb je hulp nodig om je energie te vergelijken? Neem dan contact met ons op. Dan doen we het samen.