Wij houden de energieprijzen in de gaten.
Zodat jij tijd én geld kunt besparen.

Energie Prijzen Monitor

Wat doet de Energie Prijzen Monitor?

Deze monitor geeft je inzicht in de geschiedenis van de energieprijzen in Nederland. Op deze manier kun je de trends in de wereld van de energie ontdekken.

Hoe zat het ook al weer?

Variabel tarief

Wanneer je een variabel energietarief hebt afgesloten kan de leveringsprijs gedurende het contract variëren. Dat betekend dat het tarief kan dalen, maar dus ook kan stijgen. Eigenlijk een soort gok die je neemt.

Vast tarief

Met een vast tarief staan de kosten van de levering vast tijdens de contractduur. Je hebt dan geen omkijken naar de prijzen van de levering. Je hebt geen voordeel van tussentijdse prijsdalingen, maar ook geen nadeel van prijsstijgingen.

Actietarief

Aanbieders concurreren met scherpe actietarieven. Deze tarieven trekken zich minder aan van de markt, maar zijn vooral bedoeld om nieuwe klanten te werven. Door deze continu in de gaten te houden profiteer je maximaal van het spel tussen de verschillende leveranciers. Dit bijhouden vereist wel de nodige tijd, want de beste aanbiedingen zitten overal.

Historie energieprijzen

Lijndiagram
Variabel Vast Actietarief
€790,- verschil

Wat betekent dit voor mij?

De grafiek met de energieprijzen laat zien dat je vooral moet voorkomen dat je een variabele energieprijs betaalt. Een vaste energieprijs ligt eigenlijk altijd lager, maar het beste is om altijd te zoeken naar het beste contract voor jouw situatie.

Niemand wil onnodig te veel betalen. We merken echter dat veel mensen geen zin of tijd hebben om dit jaar-in, jaar-uit bij te houden.

Voor die mensen heeft De Vastelastenbond Energie Vanzelf Geregeld ontwikkeld. Hiermee besteed je het overstappen uit en profiteer je jaar-in, jaar-uit van het scherpste energietarief. Bespaart je ook nog eens een hoop tijd.

Meer informatie

Energie Vanzelf Geregeld kost €75,- per jaar (of €7,50 per maand). Zelfs inclusief deze jaarlijkse kosten, ben je veel goedkoper uit dan met een vast of variabel tarief.

Voor dat bedrag geven we ook nog eens real-time inzicht in je energieverbruik en kosten via onze Djaims app.

Energienieuws

Je kan altijd terecht met vragen, maar misschien hebben we jouw vragen al wel beantwoord. Bekijk onze blogs eens om er achter te komen.

Budget Energie neemt klanten FENOR Energie over
Donderdag 30 december 2021 13:55:17
‌ Budget Energie ontfermt zich vanaf vandaag over de 36.000 klanten van FENOR Energie. Laatstgenoemd energiebedrijf vroeg op 17 december faillissement aan. De overstap naar Budget Energie betekent dat de gedupeerden overgaan naar een variabel tarief. Gestegen energietarieven Budget Energie levert samen met NLE energie aan 700.000 klanten. Het faillissement van FENOR Energie is te wijten aan de sterk gestegen energieprijzen. Door de late, strenge winter van afgelopen j
Overzicht ontwikkelingen in de energiemarkt 2004 - 2022
Maandag 27 december 2021 09:00:04
‌ De energiemarkt stond in 2021 volop in de belangstelling, nadat de extreem gestegen energietarieven voor faillissementen en gedupeerde klanten zorgden. Zo trok toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM) recentelijk de leveringsvergunning in van Welkom Energie, Enstroga en Allure Energie. Voor veel mensen zal de energiemarkt overkomen als een complexe branche vol toezichthouders, netbeheerders, leveranciers en consumentenrechten. Gaat het je al duizelen? Geen nood, wij leggen