Vereniging de Vastelastenbond werkt op verschillende manieren om voor u het beste energieaanbod te realiseren. We onderhandelen met energieleveranciers voor collectieve korting, zodat u extra korting ontvangt op het leveringstarief of het vastrecht. Zo bent u via ons goedkoper uit, dan wanneer u het direct bij de energieleverancier zelf afsluit. 

De Vastelastenbond biedt diverse soorten energiecontracten aan die passen bij de verschillende wensen van de leden van het inkoopcollectief. Zo heeft u elk jaar automatisch het goedkoopste contract in de markt, middels de Switch Service. Daarnaast bieden we groene energie (van Hollandse bodem!) mét collectieve korting via Greenchoice voor de bewuste consument. En we bieden een energiecontract voor langere tijd ( 2 of 3 jaar) met lage tarieven en/of boetevergoeding voor de leden die meer zekerheid willen en daar direct gebruik van willen maken. Dit is interessant wanneer de energieprijzen laag zijn of wanneer u een boete krijgt. Zo kunt u het voor langere tijd vast zetten.

Energie producten via de Vastelastenbond

Switch Service

 

SWITCH SERVICE

switch service 

Elk jaar de laagste prijs en de hoogste 
korting 

Lees meer

Groene energie

 

COLLECTIEVE KORTING

switch service

100% Groene energie uit Nederland voor een lage prijs

Lees meer

Zekerheid

 

COLLECTIEVE KORTING

switch service


Lage tarieven en zekerheid voor langere periode

Lees meer

Maak een berekening

Om een goede vergelijking te maken is het verstandig om appels met appels te vergelijken. Wij helpen u daar graag bij. We beschikken over meer dan 11 jaar ervaring van de energiemarkt. U kunt ook gemakkelijk zelf uw energie prijs berekenen. Vereniging de Vastelastenbond heeft een eenvoudige module zodat u precies kunt zien welke contractvorm het beste bij uw wensen én uw woonsituatie past en wat u per maand gaat betalen aan energie.

Verschillende energiecontracten in de markt

Er zijn verschillende energiecontracten in de markt. De duurste contracten zijn vaak de contracten voor onbepaalde tijd met variabele energietarieven. Deze contractvorm heeft u wanneer u nog nooit bent overgestapt of wanneer de looptijd van uw contract voorbij is gegaan en u geen actie heeft ondernomen. Zoals u in de tabel kunt zien liggen deze tarieven hoger dan gemiddeld. Vergeleken met een energiecontract via de Switch Service kan het verschil aan jaarlijkse kosten voor energie oplopen tot € 480,-.

De goedkoopste leverancier krijgt u via onze dienst de Switch Service. Dan scannen we de gehele energiemarkt en maken we jaarlijks gebruik van de actiecontracten (zie tabel hieronder). Bij de Switch Service maken wij voor u een onafhankelijk vergelijk. Wij nemen hierin alle leveranciers mee uit de markt, we kijken daarbij behalve naar de prijs ook naar de voorwaarden. Zo geniet u jaar in jaar uit van de hoogste korting en de laagste tarieven.

 
 
 
 
 
 

Klik op de groene bolletjes om onze contactmomenten in te zien.

Gratis aanmelden

 

Betrouwbare energieleveranciers

De Vastelastenbond werkt uitsluitend samen met leveranciers die de administratie, communicatie en voorwaarden op orde hebben. Continu marktonderzoek biedt ons inzicht in de werkwijze van alle energieleveranciers in Nederland en bepaalt met welke partijen en energieleveranciers de onderhandelingen worden aangegaan.

Eerlijke prijzen en heldere contractwaarden voor energie

Wij onderhandelen voor lage tarieven maar daarnaast eerlijke en heldere voorwaarden die in het voordeel van onze leden werken. U bent als lid van de Vastelastenbond dus verzekerd van de laagste tarieven van Nederland in combinatie met eerlijke voorwaarden voor alle producten. De Vastelastenbond behoort inmiddels al enkele jaren in de top 3 van best beoordeelde energie leveranciers op de meest betrouwbare overstap- en vergelijkingswebsite voor elektriciteit en gas, energieleveranciers.nl.

De Vastelastenbond maakt haar keuzes en contracten met de belangen van haar leden in het oog. U hoeft bij ons dus niet bang te zijn voor de kleine lettertjes in uw contract, of vreemde of oneerlijke klant voorwaarden in de contracten met collectieve korting die wij afsluiten bij betrouwbare energie leveranciers.

Hulp bij vragen of problemen

Als er onverhoopt onduidelijkheden of problemen optreden dan is de Vastelastenbond uw eerste aanspreekpunt. Wij nemen namens u contact op met uw leverancier. Elk van onze samenwerkingspartners heeft bekwame accountmanagers die de Vastelastenbond ondersteunen en waarmee korte lijntjes worden onderhouden. Deze constructie werkt: wij bieden u een 100% oplossings garantie bij elke vraag of probleem.

Waarschuwing bij aflopend contract

De Vastelastenbond waarschuwt u tijdig (bij onze dienst de SwitchService) als het energie contract voor stroom en/of gas afloopt. Zo kunt u tijdig overstappen op een nieuw contract of andere energie leverancier en voorkomt u verhoogde energie tarieven. De energie tarieven worden na afloop van de contract termijn variabel en kunnen dan naar inzicht van uw energie leverancier worden aangepast. Daarom waarschuwt de Vastelastenbond iedereen van wie het energie contract afloopt. Wij staan open voor alle vragen die u kunt hebben als uw energie contract voor stroom en gas afloopt, en helpen graag met advies over welk van onze contracten het best aansluiten bij uw woon- en gezinssituatie.

Tevredenheidsgarantie

De Vastelastenbond bestaat sinds 2004 en sindsdien stapten tienduizenden tevreden leden over naar collectieve lage tarieven voor elektriciteit en gas via ons inkoopcollectief. Laat u overtuigen door de verhalen en ervaringen van leden die u voorgingen en stap over op de Vastelastenbond!

Chat met ons