Bereken jouw kosten en bekijk wat jij kunt besparen

Postcode Huisnr + toev.
 

Altijd groene stroom
Vlekkeloze overstap
Voordelige collectieve tarieven
92% beveelt ons aan

Het kan zijn dat u al actief bezig bent met uw stroom- en gasverbruik, wat we toejuichen. Vereniging de Vastelastenbond werkt op verschillende manieren om voor u het beste energieaanbod te realiseren. We onderhandelen met energieleveranciers voor collectieve korting, zodat u extra korting ontvangt op het leveringstarief of het vastrecht. We bieden ook de service Energie. Vanzelf geregeld, die uw energiezaken volledig uit handen neemt. We verzorgen niet alleen goede tarieven, maar behartigen ook uw belangen en bieden u extra service.

 

OVERSTAPPEN energie

Overstappen lijkt moeilijk, maar is het niet. Gebruik uw jaarnota als basis voor een vergelijking. Zo kunt u makkelijk uw besparing berekenen.
Fijn geregeld energie overstappen Vastelastenbond

energie vergelijken

Energie vergelijken doet u op een aantal punten. Zo maakt u de juiste keuze.

  1. Looptijd: Duur van het contract, bijvoorbeeld 1 jaar, 2 jaar of 3 jaar;
  2. Tarief: Kies voor een vast tarief per kWh en m3 voor een vaste periode;
  3. Groen of grijs: Wilt u groene energie of grijze energie?
  4. Besparing: Hoeveel gaat u besparen t.o.v. uw huidige energiecontract.

handige pagina's

  1. Energie vergelijken
  2. Energie besparen
  3. Onze energietarieven
  4. Energie. Vanzelf geregeld
  5. Wannneer u alle feiten op een rijtje heeft, kunt u makkelijker de juiste keuze maken. Heeft u daar hulp bij nodig, dan kunt u ons bellen op 040-7200200. 

Hoe maakt u de juiste keuze voor uw energie?

Heeft u wel eens twijfels? Dat is helemaal niet gek. Op internet, in magazines, aan de deur en zelfs in winkels wordt u overladen met verschillende energie aanbiedingen. Vaak presenteert men een charmant maandelijks termijnbedrag, maar is het lastig te achterhalen wat u daadwerkelijk voor uw stroom en gas gaat betalen. Consumentenvereniging de Vastelastenbond helpt u graag de aanbieding te ontleden en maakt een correcte berekening op basis van feiten en cijfers. En daar informeren wij u graag over. 

De Vastelastenbond biedt diverse soorten energiecontracten aan die passen bij de verschillende wensen van de leden van het inkoopcollectief. Zo heeft u elk jaar automatisch het goedkoopste contract in de markt, middels de service Energie. Vanzelf geregeld. Daarnaast bieden we groene energie (van Hollandse bodem!) mét collectieve korting via Greenchoice voor de bewuste consument. 

Verschillende energiecontracten in de markt

Er zijn verschillende energiecontracten in de markt. De duurste contracten zijn vaak de contracten voor onbepaalde tijd met variabele energietarieven. Deze contractvorm heeft u wanneer u nog nooit bent overgestapt of wanneer de looptijd van uw contract voorbij is gegaan en u geen actie heeft ondernomen. Vergeleken met een energiecontract via de Switch Service kan het verschil aan jaarlijkse kosten voor energie oplopen tot € 480,-. De goedkoopste leverancier krijgt u via onze dienst de Switch Service. Dan scannen we de gehele energiemarkt en maken we jaarlijks gebruik van de actiecontracten. Bij de Switch Service maken wij voor u een onafhankelijk vergelijk. Wij nemen hierin alle leveranciers mee uit de markt, we kijken daarbij behalve naar de prijs ook naar de voorwaarden. Zo geniet u jaar in, jaar uit van de hoogste korting en de laagste tarieven. U kunt ook kiezen voor een energiecontract met collectieve korting. We onderhandelen met verschillende leveranciers om voor onze leden de beste aanbieding te krijgen.

Eerlijke prijzen en heldere contractwaarden voor energie

De Vastelastenbond werkt uitsluitend samen met leveranciers die de administratie, communicatie en voorwaarden op orde hebben. Continu marktonderzoek biedt ons inzicht in de werkwijze van alle energieleveranciers in Nederland en bepaalt met welke partijen en energieleveranciers de onderhandelingen worden aangegaan. We weten hoe aanbiedingen in elkaar steken en zo scheiden we het kaf van het koren. We onderhandelen voor lage tarieven met daarnaast eerlijke en heldere voorwaarden die in het voordeel van onze leden werken. De Vastelastenbond maakt haar keuzes en contracten met de belangen van haar leden in het oog. U hoeft bij ons dus niet bang te zijn voor de kleine lettertjes in uw contract of vreemde dan wel oneerlijke klantvoorwaarden.

Waarschuwing bij aflopend contract

De Vastelastenbond waarschuwt u tijdig als het energiecontract voor stroom en/of gas afloopt. Zo kunt u tijdig overstappen op een nieuw contract of andere energieleverancier en voorkomt u verhoogde energietarieven. De energietarieven worden na afloop van de contracttermijn variabel en kunnen dan naar inzicht van uw energieleverancier worden aangepast. Daarom waarschuwt de Vastelastenbond iedereen van wie het energiecontract afloopt. Met al uw vragen kunt u bij ons terecht. We adviseren u graag over een nieuw energiecontract dat het beste past bij uw woon- en gezinssituatie.

Ervaringen en beoordelingen van onze leden

De Vastelastenbond bestaat sinds 2004 en sindsdien stapten tienduizenden tevreden leden over naar collectieve lage tarieven voor elektriciteit en gas via ons inkoopcollectief. Laat u overtuigen door de beoordelingen van leden die u voorgingen en stap over op de Vastelastenbond!

De Vastelastenbond
De Vastelastenbond is dé consumentenvereniging voor uw vaste lasten. Sinds 2004 strijden we, inmiddels met meer dan 150.000 leden, tegen hoge woonlasten. We zijn onafhankelijk en realiseren jaar in jaar uit besparingen voor onze leden.
Nog vragen? Bel ons: 040 - 7 200 200 op werkdagen tot 17:00