Laat de Vastelastenbond voor jou zorgen
door je te ontzorgen!

Vergelijk zorgverzekeraars

Zorgverzekering 2024

Het afsluiten van een zorgverzekering is zeer persoonlijk, omdat iedereen andere wensen heeft. Het is daarom erg belangrijk om goed te kijken naar de zorg die je echt nodig hebt. Voor de één is dat een tandartsverzekering, terwijl een ander juist zonder kan en liever extra vergoedingen voor de fysiotherapeut wil. Zoveel wensen, zoveel aanbieders. Gelukkig helpt de Vastelastenbond je en wordt het kiezen van de juiste polis sterk vereenvoudig met onze VLB Zorgvergelijker!

Vergelijk je zorgpremies

Ook in 2024 verandert er weer het een in ander in je zorgpolis en de voorwaarden. Wil je weten welke veranderingen eraan komen en wat de gevolgen zijn voor jou? Check dan alle zorgpremies in onze VLB Zorgvergelijker en kies het zorgpakket dat het best bij je past. Gefeliciteerd! Jij gaat besparen!

Stap over van zorgverzekering


Overstappen van zorgverzekeraar is gemakkelijk. Als je vóór 31 december een zorgverzekering bij een andere zorgaanbieder afsluit, regelt je nieuwe zorgverzekeraar de opzegging. Jij kunt rustig achterover leunen en je nieuwe verzekeraar het werk laten doen. Bij de keuze voor een nieuwe zorgverzekering moet je onderstaande checklist volgen:
 

  1. Breng jouw wensen in kaart
  2. Maak een vergelijking
  3. Stap over...

Waarom moet ik overstappen?

Zorgverzekeringen voeren jaarlijks aanpassingen door. Deze veranderingen kunnen financieel nadelig voor jou zijn. Het is daarom slim om jaarlijks je zorgverzekering onder de loep te nemen en deze te vergelijken met andere aanbieders. Vaak kun je besparen door over te stappen van zorgaanbieder.


Zo verschilt de prijs van het basispakket sterk per aanbieder, terwijl er wel dezelfde diensten onder vallen. Ook dit jaar wordt het pakket uitgebreid met extra zorg voor COVID-19 patiënten. Door online onderzoek kun je al snel veel geld besparen op je verzekering. Vooral nu is overstappen verstandig, omdat de zorgkosten sterk stijgen door de coronacrisis.

Het is tijdens het vergelijken van zorgverzekeraars belangrijk dat je goed nadenkt over jouw eigen situatie. Denk je bijvoorbeeld aan  gezinsuitbreiding of moet je onder het mes? Neem deze beslissingen mee bij het afsluiten van je nieuwe polis.

Kies voor 31 december je zorgverzekering voor 2024. Vergelijk alle zorgverzekeringen in onze VLB Zorgvergelijker. Deze tool is ontworpen om het kiezen van de juiste zorgverzekeraar te vereenvoudigen. Beantwoord de vragen in onze zorgvergelijker en kies het zorgpakket dat bij jou past.
 

Blijf op de hoogte van zorgverzekeringen in 2023

Mocht je nog vragen hebben, dan horen we dat graag. We kunnen je op weg helpen. Je kunt ook alvast onze blogs bekijken , want de kans is namelijk groot dat we je vraag al eens beantwoord hebben in een van onze artikelen.

Zes tips waarmee je kunt besparen op je zorgverzekering

Donderdag 16 december 2021

‌ Het eind van het jaar komt eraan en dat betekent dat het tijd wordt om je zorgverzekering onder de loep te nemen. De kans bestaat dat je kunt besparen op je polis. Door gebruik te maken van de zorgvergelijker van de Vastelastenbond kun je

Lees meer

Meer vrijwillig eigen risico bepalen is minder premie betalen: de pro’s en cons

Donderdag 09 december 2021

Als je weinig zorgkosten hebt, kan het aantrekkelijk zijn om een zorgverzekering met een hoog vrijwillig eigen risico af te sluiten. Een groot aantal zorgverzekeraars probeert klanten binnen te halen door de premie te verlagen wanneer consumenten

Lees meer

Budgetpolis: Kies je voor geld of gezondheid?

Woensdag 01 december 2021

‌ Als het om zorgverzekeringen gaat, blijft de budgetpolis ongekend populair. De lagere premie spreekt mensen aan. Het is echter wel belangrijk om je af te vragen of deze polis de juiste is voor jouw situatie. Ook loont het de moeite om ged

Lees meer

Voor deze zorgverzekering betaal je de minste premie

Dinsdag 23 november 2021

‌ De premies van de zorgverzekeringen zijn bekend. Het aantal aanbieders is immens en de zorgpremies liggen dichtbij elkaar. Toch is er altijd een zorgverzekeraar die er met het predicaat ‘goedkoopste zorgverzekering’ vandoor mag gaa

Lees meer

Hoe zat het ook alweer?

Verzekering in Nederland

Elke inwoner van Nederland vanaf achttien jaar os verplicht om een basis zorgverzekering af te sluiten. Tot deze leeftijd ben je meeverzekerd bij je ouders of verzorgers. Een zorgverzekering vergoedt zorg vanuit de verzekering. Onderstaande zaken worden standaard vergoed:

  • Huisartsenbezoek
  • Medicijnen/geneesmiddelen
  • Vervoer, opname en behandeling in het ziekenhuis
  • Specialistische zorg (zoals operaties)

Je mag zelf naar eigen inzicht je zorgpakket samenstellen. Elk jaar kun je ervoor kiezen om over te stappen, omdat je je polis wilt aanpassen of omdat een andere zorgverzekeraar voordeliger is. Overstappen kan elk jaar in de periode van half november tot en met 31 december.

Kies je zorgverzekeraar bewust
Als je eenmaal bent overstapt, ben je verplicht om de rest van het jaar bij deze zorgverzekering te blijven. Je kunt niet tussentijds overstappen of je pakket uitbreiden. Zorg er dus goed voor dat je weet waar je je handtekening onder zet. Houd ook de zorgwet in de gaten, want deze verandert jaarlijks.

Volg de ontwikkelingen rond het eigen risico op de voet en houd het nieuws in de gaten. Met die kennis kun je de verzekeringen en de polisdekking vergelijken. Op deze manier kun je een bewuste keuze maken en mogelijk de overstap maken van zorgverzekeraar.

De Vastelastenbond ontzorgt

In Nederland betaal je jaarlijks gemiddeld tussen de € 2.200 tot € 2.500 euro aan zorgpremie. Door zorgverzekeraars te vergelijken, kun je op jaarbasis soms wel honderden euro’s besparen! Door een berekening te maken, kun je  besparingsmogelijkheden zien en daarmee de maandelijkse kosten drukken. Check wel de dekking van alle zorgaanbieders en de aangesloten zorginstellingen. Kijk of de gewenste aanvullende zorg ook in je nieuwe zorgverzekering zit.

De Vastelastenbond onderzoekt jaarlijks de zorgverzekeringsmarkt. Half november worden de premies en samenstellingen van de pakketten bekend gemaakt. De goedkoopste verzekering is de budget zorgverzekering. Daarnaast kun je kiezen uit een naturapolis, een combinatiepolis en een restitutiepolis. Dit zijn de vier basisverzekeringen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om een aanvullende  zorgverzekering af te sluiten.