Internet en tv, wat is voor u het beste pakket? De Vastelastenbond helpt u te kiezen voor het internet tv contract dat het beste aansluit op uw persoonlijke wensen en budget. Via de Vastelastenbond bekijkt, vergelijkt en sluit u de voordeligste contracten af bij álle providers van Nederland. Via de Vastelastenbond ontvangt u éénmalig € 20,- extra korting op het internetpakket! Zo heeft u gegarandeerd de goedkoopste internet aanbieding. Vul dus uw gegevens in, bekijk de resultaten en kies voor het voordeligste internet + tv contract.

1. Vergelijken

Voordat u uw internet & televisie contract afsluit is het belangrijk om te vergelijken welke aanbieders in uw postcodegebied kunnen leveren. In elke regio zijn namelijk andere internet providers actief: per regio zijn dus verschillende abonnementen te verkrijgen. Voordat u dus een overeenkomst aanvraagt, is het handig om te bepalen wat voor abonnement voor internet tv u wilt afsluiten. De kosten liggen tussen de € 20 en € 65 euro per maand, afhankelijk van het netwerk (Kabel/ADSL/Glasvezel) dat u voor uw abonnement kiest.

2. Pakketkeuze en aanbieders

Er zijn verschillende pakketvormen waar u uit kunt kiezen. De populairste is een alles-in-1 pakket, ook bekend als triple play. Meer weten over internet pakketten? Daarnaast zijn er in Nederland ca. 20 internet aanbieders. De internetbranche zit niet stil en er zijn regelmatig overnames of fusies. De meeste bekende fusie is die van Ziggo en UPC in 2014/2015. Ook in 2016 is er weer sprake van een fusie tussen Vodafone en Ziggo. Liberty Global, het moederbedrijf van Ziggo heeft een steeds groter verzorgingsgebied.    

Op de website van Vereniging de Vastelastenbond vindt u het aanbod van de grootste internet, telefonie en digitale televisie aanbieders van Nederland. Wij doen er alles aan het aanbod zo compleet mogelijk te houden. Het kan echter voorkomen dat een plaatselijke aanbieder niet is opgenomen in ons assortiment. 

3. Aanbiedingen

Vereniging de Vastelastenbond is sinds 2004 constant op zoek naar de beste aanbiedingen voor haar leden. Wij bieden u de grootste vergelijkingssite voor internet, bellen en tv. Hierdoor kunnen wij bij de providers de beste kortingen bedingen die wij vervolgens volledig aan onze klanten doorberekenen. Wij hebben veel exclusieve aanbiedingen die u dus niet bij de provider zelf terugvindt. Deze acties kunnen bestaan uit een extra korting, een aantal maanden gratis, een extra zenderpakket. 

Daarnaast bieden wij een extra unieke eenmalig korting van € 20,00 op alle overige abonnementen. U hoeft hiervoor alleen uw eerste factuur in te sturen en het bedrag wordt op uw bankrekening gestort. U bent dus gegarandeerd altijd beter uit als u uw abonnement bestelt via onze vereniging. Onze abonnementsprijzen en actiekortingen worden dagelijks bijgehouden. Mocht er per ongeluk toch iets veranderd zijn in uw nadeel, neem dan direct contact met ons op. Wij kijken graag samen met u naar een oplossing. 

4. Overstappen

Veel aanbieders maken het u onnodig moeilijk. Overstappen is niet moeilijk! Echter vergt overstappen van internetprovider - in tegenstelling tot overstappen van energie - wel een aantal belangrijke aandachtspunten. U kunt in veel gevallen gebruik van de overstapservice. Vereniging de Vastelastenbond zet de belangrijkste tips voor het overstappen voor u op een rij. U moet letten op: 

  1. Huidige contractdatum: U kunt alleen een nieuw internetcontract aangaan wanneer de looptijd van uw huidige contract in verlopen. Controleer daarom altijd uw huidige internetcontract voordat u gaat vergelijken
  2. Nummerbehoud: Indien u uw huidige telefoonnummer wilt behouden, moet u dit aangeven
  3. Aantal TV's in huis en eventuele kosten: Het kan zijn dat de nieuwe provider extra kosten rekent voor een extra TV. Dit staat bij de productinformatie beschreven.
  4. Telefoniekosten: Wanneer u een alles-in-1 pakket heeft, betaalt u voor de telefonie kosten een starttarief en vervolgens een tarief per minuut. Veel consumenten weten niet dat men telefonie ook kan ‘afkopen’ door maandelijks een vast tarief te betalen. Dit kan al vanaf € 10,- per maand.
  5. Opzeggen van uw 'oude' abonnement: Zeg uw oude abonnement pas op, wanneer u de datum weet dat uw nieuwe internetabonnement aangesloten wordt. 
  6. Aansluitkosten: Soms is een instalatiemonteur gratis, soms worden er kosten voor in rekening gebracht. Moeten er extra kabels getrokken worden? Dan kunnen daar ook extra kosten voor in rekening gebracht worden. Houdt daar rekening mee. 
  7. TV altijd zelf opzeggen: Indien u een losse TV dienst heeft dan moet u deze altijd zelf opzeggen. Lees verder

Maak het uzelf gemakkelijk! Neem contact op met de Vastelastenbond. Wij regelen samen met u de overstap!

5. Aanvragen

Via de Vastelastenbond is het aanvragen van een nieuw internet abonnement zeer gemakkelijk. Dit kan allemaal online. Wanneer u op bestellen klikt, komt u in een aanmeldformulier. Hier worden u een aantal standaard vragen gesteld. Een aanvraag neemt ca. 2-4 weken in beslag. 

6. Installatie

Wanneer u een nieuwe provider of abonnement heeft gekozen ontvangt u een nieuwe modem of ontvanger. Deze dient u dan zelf te installeren. Wilt u liever gebruik maken van een monteursinstallatie? Dat kan. Vraag vooraf naar de kosten die voor een installatie in rekening worden gebracht. Dit is per leverancier verschillend. U kunt op het aanmeldformulier aangeven of u gebruik wilt maken van een monteur. Hier zitten vaak kosten aan verbond.  Uw internetprovider zal na uw aanvraag contact met u opnemen om de installatie in te plannen. 

Advies internet & tv

Internet en tv, of toch alles in 1 – bent u nog aan het twijfelen? Kiezen voor alles-in-1 of een internet en TV abonnement is een persoonlijke keuze.

Gebruikt u uw vaste nummer niet?

Dan adviseert Vereniging de Vastelastenbond u om eerst voor abonnement internet en tv te kiezen. U kunt altijd op een later tijdstip uw internet tv abonnement uitbreiden (upgraden) met telefonie. Van een alles-in-1 (Triple Play) abonnement terug naar internet en tv (Dual Play) is lastiger. Let hierbij wel goed op de kosten. Er zijn namelijk veel acties voor alles in 1 pakketten, waardoor deze soms voordeliger zijn. Heeft u hulp nodig? Neem contact op met de Vereniging. Wij kijken graag samen met u naar de beste mogelijkheden voor uw adres. 

Bel mobiel, niet via vaste lijn

Wanneer u niet veel belt met een vaste telefoonlijn en deze overbodig vindt, kunt u beter kiezen voor een abonnement met internet en tv. Bijna iedereen heeft tegenwoordig een mobiele telefoon, waardoor een alles-in-1 pakket onnodig duur kan zijn.

Chat met ons