Internet, TV en bellen overzicht
voor een goed vergelijk

Betaalt u niet te veel?

U kijkt graag uw favoriete serie op de televisie, surft naar leuke pagina's op het internet en belt met vrienden en bekenden. Betaalt u daar alleen niet te veel voor? Bij de Vastelastenbond vergelijkt u de beste internet, tv en telefonie contracten. Op basis van uw gegevens geven wij een persoonlijk advies. Zodat u goedkoop kan surfen, bellen en tv kijken.

Internet, tv en bellen

Regel via de Vastelastenbond voordelig uw internet,tv en bellen abonnement. U vergelijkt via onze website alle internetpakketten van alle providers.

Internet, tv en bellen vergelijken voor een goede keuze

Ik ben op zoek naar:

Wat is jouw adres?

Overstappen internet en tv

Overstappen van telecomaanbieder is niet moeilijk. Op onze site kunt u overzichtelijk alle aanbiedingen vinden voor uw adres en direct overstappen.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Internet
vergelijken

De juiste internetaanbieder voor uw situatie vindt u gemakkelijk door de volgende stappen te doorlopen.

 • Bepaal of u naast internet ook tv en/of bellen wilt;
 • Bepaal welke internetsnelheid u nodig heeft;
 • Vergelijk de extra opties;
 • Maak uw keuze en bestel;

Handige pagina's

Laat u informeren over belangrijke zaken m.b.t. internet, tv en bellen.

 1. Alles-in-een
 2. Aanbiedingen
 3. Sim Only
 4. Internet en tv abonnement
 5. Overstappen

Internet, tv en bellen vergelijken
voor een goede keuze

Hoe kan ik het beste providers van internet vergelijken?

Internet, tv en bellen, wat is voor u het beste pakket? De Vastelastenbond helpt u te kiezen voor het internet, tv en bellen contract dat het beste aansluit op uw persoonlijke wensen en budget. Via de Vastelastenbond bekijkt, vergelijkt en sluit u de voordeligste contracten af bij álle providers van Nederland. Vul dus uw gegevens in, bekijk de resultaten en kies voor een voordelig internet, tv en bellen abonnement.

Hoe wordt mijn bestelling/ internetaanvraag afgehandeld? + -

Nadat u uw order heeft ingevoerd omvat het orderproces nog 6 stappen totdat u gebruik kunt maken van uw breedband internet verbinding. Deze 6 stappen beschrijven we hieronder.

Stap 1 - De door u in het bestelformulier op vastelastenbond.nl ingevulde gegevens worden verstuurd naar de provider. De provider gaat de door u ingevulde gegevens eerst controleren. Vervolgens verwerken ze uw gegevens in hun administratie.

Stap 2 - Nadat uw gegevens door de provider verwerkt zijn ontvangt u per post van de provider een notificatie van ontvangst van uw bestelling. U heeft bij ontvangst van deze notificatie nog maximaal 7 dagen om eventuele onjuistheden in uw bestelling kosteloos te wijzigen. Hiervoor dient u de aanwijzigen in de notificatie van de provider te volgen. Na deze 7 dagen wordt uw order namelijk door de provider doorgestuurd naar de netwerkleverancier, en kan uw order niet meer kosteloos gewijzigd worden.

Stap 3 - Uw telefoon aansluiting of tv kabel wordt door de netwerkleverancier geschikt gemaakt voor breedband internet. Hier merkt u zelf niets van. U kunt in deze periode gewoon gebruik blijven maken van uw telefoon aansluiting of tv kabel. Meestal duurt het geschikt maken van uw telefoon aansluiting of tv kabel 18 dagen.

Stap 4 - Nadat uw telefoon aansluiting of tv kabel geschikt is gemaakt voor breedband internet ontvangt de provider een bericht van de netwerkleverancier dat de breedband internet verbinding gerealiseerd is.

Stap 5 - De provider activeert uw klantgegevens in hun administratie en verstuurt u de benodigde hardware inclusief login gegevens voor uw verbinding per post. Uw breedband internet verbinding kan nu bij u thuis aangesloten worden.

Stap 6 - Indien u er voor kiest de verbinding zelf aan te sluiten, dan kunt u dit nu doen. Indien u er in het bestelformulier voor gekozen heeft om de installatie door een professionele monteur te laten doen of installatie door een professionele monteur is inbegrepen in uw pakket, dan neemt deze binnen 1 week contact met u op.

Let op: Bovenstaand stappenplan is een beschrijving van de gemiddelde procedure voor een internetaanvraag. Levering duurt in dit gemiddelde tussen de twee en vier weken, maar kan ook langer duren. Vooral drukte bij de netwerkleverancier kan vertraging opleveren. Voor meer informatie over uw breedband internet verbinding kunt u contact opnemen met uw provider.

Worden er door internetproviders garanties gegeven? + -

Garanties van internetproviders worden soms gegeven op factoren als downloadsnelheid, uploadsnelheid en uptime. Op particuliere internetpakketten zitten dergelijke garanties niet. Op zakelijke pakketten vaak wel. Mogelijke garanties van providers worden duidelijk in de pakketgegevens weergegeven.

Weet ik vooraf welke snelheid in kan verwachten? + -

Hoe snel breedband-internet nu precies is, hangt af van het abonnement dat u kiest. In de postcodecheck wordt er vooraf een schatting gegeven van de verwachte download en uploadsnelheid. Zo weet u vooraf waar u aan toe bent. 

Echter de te behalen snelheid is afhankelijk van een aantal factoren. Zo is bij een ADSL of VDSL verbinding de kwaliteit en de lengte van de koperlijn tussen de wijkcentrale en uw huisadres van belang voor de uiteindelijke snelheid. Ook dit wordt in de resulateten zichtbaar wanneer u met uw muis over de snelheid gaat. Naast dit kunnen ook de gebruikte kabels binnenshuis, het (draadloos) modem of uw computer de snelheid beïnvloeden. Daarom blijft het altijd een indicatie die de Vastelastenbond kan geven. 

 

Heeft u problemen met de snelheid van uw verbinding, dan kunt u zelf nog een paar handige tips volgen om de snelheid te verbeteren. Vastelastenbond schreef hier een stappenplan voor. Lees verder

Waarom internet via de Vastelastenbond aanvragen? + -

Vereniging de Vastelastenbond beschikt over de grootste internet vergelijker zodat u alle aanbieders met elkaar kunt vergelijken. Wij zetten ons al sinds 2004 in om voor onze leden de beste aanbiedingen te realiseren. Omdat we een grote groep mensen vertegenwoordigen is het voor providers interessant om onze leden extra korting te bieden. Uw internet abonnement via ons bestellen betekent:

 • Altijd goedkoper dan bij de provider zelf
 • Extra korting!
 • Objectieve en onafhankelijk aanbod
 • Gratis overstapservice
 • 14 dagen wettelijke bedenktijd
 • Eén aanspreekpunt voor al uw vaste lasten. (Regel ook uw energie en verzekeringen
Waarom kan de Vastelastenbond goedkoper dan de provider zijn? + -

Vereniging de Vastelastenbond biedt haar leden altijd iets extra's, omdat wij namens een grote groep afspraken maken. Wij bedingen daardoor extra kortingen voor onze leden. De exclusieve aanbiedingen worden aan onze leden aangeboden en dit resulteert in de korting die bij het desbetreffende pakket hoort.

Krijgt de Vastelastenbond een vergoeding van providers? + -

Vereniging de Vastelastenbond krijgt een kleine vergoeding van de gekozen provider. Wij zijn volledig onafhankelijk en objectief. Het feit dat wij vergoedingen ontvangen heeft geen enkele invloed op de abonnementsweergave of -sortering die wij toepassen.

Wij willen altijd de beste optie voor onze leden en kijken daarom secuur naar de samenstelling, snelheid en vorm (kabel/ADSL/glasvezel) van het product. Over deze inkomsten, die Vereniging de Vastelastenbond ontvangt, is berekend wat er nodig is voor administratie, website updates en backoffice kosten.

Moet ik voor ADSL, VDSL, Kabel of glasvezel kiezen? + -

Kijk voordat u een keuze maakt voor een internetpakket goed naar uw wensen en uw internet verbruik. Veel consumenten sluiten een internetcontract af met meer Mb/s dan dat ze daadwerlijke nodig hebben.

Wat voor u het beste abonnement is, hangt af van uw persoonlijk gebruik, uw internetwensen, uw budget en natuurlijk uw gezinssituatie. In een klein huishouden waarin alleen af en toe de e-mail wordt gelezen of wat internetsites worden bekeken, is een instapabonnement van 20 Mb ADSL internet voldoende. Wilt u echter met vier of vijf gezinsleden gelijktijdig ongestoord Skypen, downloaden en online gamen? Dan is een VDSL, kabel of glasvezel abonnement vanaf minimaal 40 Mb beter geschikt. De Vastelastenbond zet de bijzonderheden voor u op een rij:

Maximale snelheid

De maximale snelheden per type verbinding zijn:

 • ADSL 24 Mb
 • VDSL 60 Mb
 • Kabel of glasvezel 120 Mb tot ca.500 Mb.

 

De maximale snelheid en het soort breedbandverbinding die u kunt bestellen, hangt af van uw adres en ziet u direct nadat u de postcodecheck heeft gedaan.

Kleinverbruiker: We schalen huishoudens die alleen e-mail verkeer en af en toe uitzendingemist kijken onder een kleinverbruiker. Hiervoor volstaat een 20Mb abonnement. Een ADSL verbinding of Kabel verbinding is hiervoor voldoende. 

Middelgebruiker: U gebruikt het internet vaker dan gemiddeld. Werk bijvoorbeeld vanuit huis. Voor een gemiddelde gebruikers biedt een VDSL of kabel abonnement tot 40Mb/s of 50 Mb/s uitkomst.

Grootverbruiker: Bent u een fanatieke gamer? Of wilt u veel video's bewerken en uploaden? Dan raden we aan om te kiezen voor een veilige en snelle verbinding met de minste kans op signaalverlies. Kies in dit geval voor een glasvezel abonnement

Uploadsnelheid

Alleen bij glasvezel is de upload- even snel als de downloadsnelheid. Dit is handig voor gebruikers die regelmatig snel grote bestanden willen versturen of uploaden. U kunt het resultaat uit de postcodecheck ook sorteren op snelheid door op het woord 'snelheid' bovenaan de kolom te klikken.

Waarom internet abonnementen vergelijken?

Vergelijken

Internet abonnementen vergelijken kan je een flinke besparing opleveren. Wij merken echter dat veel consumenten dit niet elk jaar doen. Zonde, want een besparing van € 100,- tot € 200,- is gemakkelijk te realiseren door jaarlijks over te stappen. Veel aanbieders geven welkomstkortingen of gratis cadeaus als je klant wordt. Blijf je echter langer dan een jaar dan ontvang je deze extra's niet meer. Een andere aanbieder ontvangt jou echter graag weer met korting en/of een cadeau.

Bij veel aanbieders is het mogelijk om gratis internet en tv te laten aansluiten. Zo heb je geen gedoe met kastjes en aansluitingen. Vergelijk dus internet abonnementen en verdien in een paar minuten minimaal € 100,-.

Zo maak je een correcte vergelijking

Correcte vergelijking

Wanneer je gaat verhuizen naar een nieuw adres is het makkelijk om een nieuwe provider te kiezen. Wanneer je al een provider hebt en je wilt kijken of er andere mogelijkheden zijn is het verstandig om jouw huidige pakket, aansluiting, samenstelling en snelheid te vergelijken met mogelijke nieuwe aanbiedingen. Ga bij het vergelijken van een internet, tv en bellen abonnement als volgt te werk:

1. Maak een vergelijking om zo te zien welke aanbieders er beschikbaar zijn op jouw adres (of dat er bijvoorbeeld glasvezel mogelijk is).

2. Kies en controleer de juiste internetsnelheid. Via de Vastelastenbond kun je zien welke snelheid er maximaal haalbaar is op het adres. Zo weet je vooraf waar je aan toe bent en kun je makkelijker een keuze maken. Voor snelheid gelden de volgende regels:

20 Mbit/s: net voldoende om (draadloos) te surfen, mailen en af en toe video's te streamen op enkele apparaten.

30/ 40 Mbit/s: deze snelheid geeft meer 'comfort': grote websites laden zo net wat sneller en het down- en uploaden van bestanden kost minder tijd.

50 Mbit/s en hoger: als je veel en vaak download, met meerdere apparaten.

3. Kies een televisiepakket en andere tv-opties

 • hoeveel televisies je wilt aansluiten
 • wil je gebruik maken van extra zenderpakketten naast het basispakket
 • wil je extra diensten als terugkijken, live pauzeren, films huren, opnemen etc.

4. Bepaal of je een vaste telefoonlijn wilt gebruiken. Je kunt eventueel onbeperkt bellen naar mobiele en/of vaste nummers afkopen middels een extra pakket. De kosten verschillen per provider, maar liggen tussen de
 10,- en € 17,50 per maand. Je kunt er ook voor kiezen om de tlefoonlijn niet te gebruiken en met je smartphone te bellen.

5. Kies de juiste apparatuur. Controleer goed van tevoren of je thuis over de juiste producten en kabels beschikt om de tv-ontvanger, het internetmodem en eventueel de vaste telefoon op aan te sluiten.

Tip van de Vastelastenbond: Wel of geen alles-in-1?

Heeft u géén vaste telefoonlijn, bereken dan welk pakket voor u voordeliger is: een alles-in-1 pakket of een Internet + tv abonnement. Met een mobiele telefoon bellen is bij laag gebruik vaak voordeliger dan met een vaste lijn. U betaalt dan ook niet onnodig voor deze lijn. Upgraden met telefonie is altijd nog mogelijk. Andersom is lastiger. Blijf wel altijd alert op de kosten. Bij sommige aanbiedingen is het goedkoper om toch alle drie te nemen. Tegenwoordig zijn er veel aanbiedingen op het gebied van alles-in-1abonnement.

Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze voor internet, tv en bellen. Neem gerust contact op met een van onze medewerkers voor een persoonlijk advies. U kunt ons bereiken op: 040-7200 200.

Wel of geen alles-in-1?

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op. Onze experts zitten voor je klaar.

info@vastelastenbond.nl 040 - 7 200 200