Ik ben op zoek naar

Postcode
Huisnr + toev.
 

Waarom internet abonnementen vergelijken?

Internet abonnementen vergelijken kan je een flinke besparing opleveren. Wij merken echter dat veel consumenten dit niet elk jaar doen. Zonde, want een besparing van € 100,- tot € 200,- is gemakkelijk te realiseren door jaarlijks over te stappen. Veel aanbieders geven welkomstkortingen of gratis cadeaus als je klant wordt. Blijf je echter langer dan een jaar dan ontvang je deze extra's niet meer. Een andere aanbieder ontvangt jou echter graag weer met korting en/of een cadeau.

Bij veel aanbieders is het mogelijk om gratis internet en tv  te laten aansluiten. Zo heb je geen gedoe met kastjes en aansluitingen. Vergelijk dus internet abonnementen en verdien in een paar minuten minimaal € 100,-. 

Zo maak je een correcte vergelijking

Wanneer je gaat verhuizen naar een nieuw adres is het makkelijk om een nieuwe provider te kiezen. Wanneer je al een provider hebt en je wilt kijken of er andere mogelijkheden zijn is het verstandig om jouw huidige pakket, aansluiting, samenstelling en snelheid te vergelijken met mogelijke nieuwe aanbiedingen. Ga bij het vergelijken van een internet, tv en bellen abonnement als volgt te werk:

 1. Maak een vergelijking om zo te zien welke aanbieders er beschikbaar zijn op jouw adres. (of dat er bijvoorbeeld glasvezel mogelijk is).
   
 2. Kies en controleer de juiste internetsnelheid. Via de Vastelastenbond kun je zien welke snelheid er maximaal haalbaar is op het adres. Zo weet je vooraf waar je aan toe bent en kun je makkelijker een keuze maken. Voor snelheid gelden de volgende regels:
 • 20 Mbit/s: net voldoende om (draadloos) te surfen, mailen en af en toe video's te streamen op enkele apparaten.
 • 30/ 40 Mbit/s: deze snelheid geeft meer 'comfort': grote websites laden zo net wat sneller en het down- en uploaden van bestanden kost minder tijd.
 • 50 Mbit/s en hoger: als je veel en vaak download, met meerdere apparaten.
 1.  Kies een televisiepakket en andere tv-opties
  - hoeveel televisies je wilt aansluiten
  - wil je gebruik maken van extra zenderpakketten naast het basispakket
  - wil je extra diensten als terugkijken, live pauzeren, films huren, opnemen etc.
   
 2. Bepaal of je een vaste telefoonlijn wilt gebruiken. Je kunt eventueel onbeperkt bellen naar mobiele en/of vaste nummers afkopen middels een extra pakket. De kosten verschillen per provider, maar liggen tussen de € 10,- en € 17,50 per maand. Je kunt er ook voor kiezen om de telefoonlijn niet te gebruiken en met je smartphone te bellen.
   
 3. Kies de juiste apparatuur. Controleer goed van tevoren of je thuis over de juiste producten en kabels beschikt om de tv-ontvanger, het internetmodem en eventueel de vaste telefoon op aan te sluiten.

 4.  

Hulp bij vergelijken nodig?

Heb je specifieke wensen? Of is jouw situatie nét even anders en vind je het prettig als een medewerker van de Vastelastenbond je assisteert bij het maken van de juiste keuze voor het beste internetpakket? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen op 040-7200200.