Jouw woning verzekeren
regel je via de vastelastenbond

Advies woonhuisverzekering

Jouw woning verzekeren

Het regelen van een woonverzekering is maatwerk, omdat iedereen een ander huis en spullen heeft. Je wilt natuurlijk de allerbeste verzekering voor jouw woning voor de laagste premie. Dat kan met de woonhuisverzekering via de Vastelastenbond. Er zijn twee belangrijke verzekeringen als het om je huis gaat namelijk de inboedelverzekering en de opstalverzekering. 

Inboedelverzekering

Met de inboedelverzekering verzeker je je voor alles wat los zit in je woning, zoals je meubels, televisie en kleding. Bij verlies en diefstal, brand en schade is jouw inboedel dan verzekerd. Een inboedelverzekering is niet verplicht, maar wel verstandig.
 

Opstalverzekering

Met een opstalverzekering verzeker je jouw woning en alles wat aan je woning vast zit. En dat is meer dan je denkt. De muren het dak, maar ook een vastgelijmde vloer of je badkamer. En vergeet de CV ketel, leidingen, het behang en de vijver niet. Daarom is het goed om je huis te verzekeren met een opstalverzekering.

Zo werkt het

  1. Vraag een gratis adviesgesprek aan
  2. We nemen telefonisch contact met je op
  3. Je ontvangt een voorstel met premie en dekking
  4. Na akkoord ben jij goed verzekerd
  5. Jaarlijks controleren wij of er een betere optie is

Is een woonhuisverzekering verplicht?

Bij het regelen van een hypotheek is het verplicht om een opstalverzekering te regelen. Dus ben je huiseigenaar van een koopwoning is het verplicht. Als je in een appartement dan wordt een opstalverzekering vaak via de VvE geregeld. Een inboedelverzekering is niet verplicht, maar wel verstandig. Je hebt vaak meer spullen dan je denkt. Niet alleen je meubels zijn verzekerd via de inboedelverzekering maar ook je kleren, de wasmachine, kliklaminaat, schilderijen en sierraden.

Waar moet je (extra) op letten?

Sommige verzekeraars bieden een woonverzekering waarbij het glas is meeverzekerd. Soms wordt er een extra pakket aangeboden voor de ruiten van je woning. Iedere verzekeraar werkt met andere voorwaarden. Als je een jaren dertig woning wilt verzekeren is het verstandig om te kijken naar een extra dekking voor glas en lood ramen. Ook kan het soms slim zijn om een buitenhuisverzekering extra af te sluiten of de fundering mee te verzekeren. Gelukkig weten onze verzekeringsexperts waar ze op moeten letten.

Advies over je woonhuisverzekering

Zorgeloos verzekerd zijn, geeft rust en zekerheid

De Vastelastenbond ontzorgt

Je krijgt de verzekering die bij je past tegen de voordeligste prijs. Wij zijn niet gebonden aan één verzekeringsmaatschappij. Ons verdienmodel zit in het abonnement dat je ons jaarlijks betaalt. We hebben er dus nooit baat bij om je bij een specifieke maatschappij onder te brengen.