Uw abonnement voor breedband internet en tv bekijken, vergelijken en aansluiten doet u via de Vastelastenbond. Voer uw postcode in en vergelijk abonnement internet en tv. Alle abonnementen voor internet en tv die beschikbaar zijn op uw adres kunt u vergelijken en vervolgens heel eenvoudig aanvragen.

Internet en tv

Een internet en tv abonnement (dual play) betekent dat u een abonnement sluit voor deze twee producten. Telefonie over de vaste lijn zit niet bij dit pakket inbegrepen en kunt u via een andere provider regelen. Tegenwoordig hebben veel mensen een mobiel abonnement en geen vaste telefonie meer nodig. Een abonnement voor internet en tv is daarmee na een alles-in-1 pakket het meest populair. 

Bij voltooiing van het internet en tv abonnement zullen er een aantal vragen vanuit u nieuwe provider worden gesteld. De belangrijkste zijn:

  • Wilt u extra televisiezender pakketten?
  • Heeft u extra TV's ? (denk aan tv op de slaapkamer of kinderkamer)
  • Wilt u de mogelijkheid om op te nemen en terug te kijken? (mediabox)
  • Wat is de datum dat uw nieuwe pakket in mag gaan?

Houdt er rekening mee dat elke aanbieder hier andere (extra) kosten voor in rekening brengt.

Televisie en zenderpakketten

Elke provider heeft een andere samenstelling van zenders. Er is altijd een basispakket, die bestaat uit ca. 34 tot 60 zenders. Heeft u een postcodecheck uitgevoerd, dan kunt u bij het informatie tabblad van de desbetreffende provider terug vinden hoeveel zenders er standaard worden aangeboden en welke zenders er in HD worden aangeboden. Kabel aanbieder Ziggo heeft ca. 60 zenders standaard in hun pakket zitten. 

Daarnaast zijn er nog veel extra zenderpakketten waar u uit kunt kiezen, zoals sportzenders, filmkanalen, HBO, kinderkanalen etc. 

U krijgt bij alle providers een digitale tv ontvanger. Wilt u overstappen van internetprovider. Houdt er dan rekening mee dat u uw digitale ontvanger van uw oude aanbieder terug moet sturen en van uw nieuwe provider een nieuw kastje ontvangt. 

Breedband internet

Met een breedband-aansluiting voor internet kunt u gemakkelijk grote hoeveelheden digitale informatie ontvangen en verzenden. Dit betekent dat u met een breedband-aansluiting internet vele malen sneller kunt internetten en e-mail binnen kunt halen dan met een inbelverbinding. (deze techniek is ook erg verouderd) Via deze vorm van internet beschikt u over een snelle internetaansluiting tegen een vaste prijs per maand. Vastelastenbond heeft regelmatig speciale aanbiedingen voor haar leden als het gaat om internet, tv en bellen abonnementen. U kunt hiervoor terecht op de pagina beste keus internet, tv en bellen of beste keus alles-in-1 pakket. ADSL(2+) en VDSL (via de vaste telefoonlijn), Kabel (via de COAX televisiekabel) en Glasvezel (Fiber to the Home / FttH) zijn verschillende soorten breedband-internet. Voer uw postcode in op onze postcodecheck en u ziet direct welke breedband abonnementen er op uw huisadres worden aangeboden, maar ook via welke internet providers.

Daarnaast kun u ook kiezen voor combinatie abonnementen internet en t.v, internet en telefonie. Tevens kunt u kiezen voor losse internet abonnementen, vast bellen en digitale tv abonnementen.

Zakelijk internet en tv abonnement

Ook voor zakelijk internet en tv kunt u eenvoudig bekijken en vergelijken welk abonnement internet, tv en bellen beschikbaar is voor u. De Vastelastenbond is de ideale partner voor zakelijk internet, tv en bellen. Collectieve korting en uitgebreide service op internet, tv en bellen voor klein zakelijk, zelfstandige ondernemers en grote ondernemingen.

Wat betekent internetten

Het werkwoord internetten is simpelweg de verzamelnaam voor alle dingen die u op het internet kunt doen, waaronder surfen, emailen, chatten, skypen (internet bellen met de webcam), MSN, Facebook, downloaden, het bekijken van online video's of televisie, muziek luisteren, online gamen etc. Veel Nederlanders rekenen internetten tegenwoordig tot hobby en het merendeel van de bevolking is minimaal één keer per dag online.

Daadwerkelijke snelheid van breedband internet

De te behalen snelheid van breedband internet, zoals ADSL en Kabel is afhankelijk van een aantal factoren. Zo is bij een ADSL of VDSL verbinding de kwaliteit en de lengte van de koperlijn tussen de wijkcentrale en uw huisadres van belang voor de uiteindelijke snelheid. Naast dit kunnen ook de gebruikte kabels binnenshuis, het (draadloos) modem of uw computer de snelheid beïnvloeden.

Hoe snel uw internet nu precies is, is erg afhankelijk van type abonnement en de snelheid, data overdracht, die u kiest. Wanneer u bijvoorbeeld een muziekbestand of presentatie van 10 MB download naar uw computer, duurt dit een bepaalde tijd. Het overzicht hieronder geeft een indicatie van de tijd die nodig is om dit bestand van 10 MB te downloaden via de verschillende internet verbindingen.

 

STEL: een document, foto of film van 10MB

 

Telefoon-modem (56 kbit/s)

+/- 30 min.

ISDN (128 kbit/s)

+/- 13 min.

Abonnement van 1 Mb (1.000 kbit/s)

+/- 1 min 20 sec.

Abonnement van 2 Mb (2.000 kbit/s)

+/- 50 sec.

Abonnement van 4 Mb (4.000 kbit/s)

+/- 25 sec.

Abonnement van 8 Mb (8.000 kbit/s)

+/- 12 sec.

Abonnement van 12 Mb (12.000 kbit/s)

+/- 8 sec.

Abonnement van 20 Mb (20.000 kbit/s)

+/- 5 sec.

Abonnement van 60 Mb (60.000 kbit/s)

+/- 1,5 sec.

Abonnement van 120 Mb (120.000 kbit/s)

< 1 sec.

Chat met ons