Vraag een gratis adviesgesprek aan
voor je hypotheek

Hoeveel hypotheek kun je krijgen?

Tijdens een hypotheekadviesgesprek maakt de adviseur een precieze hypotheekberekening voor jou (en je partner).

Welke hypotheekvorm past bij jou?

Een adviseur onderzoekt welke hypotheekvorm het beste bij jouw situatie past. Er zijn drie opties: lineair, annuïtair of aflossingsvrij. In een adviesgesprek krijg je uitleg over hoeveel je maximaal kunt lenen en berekenen we je maandbedrag.

Welke hypotheekrente kies je?

Wat is het verschil tussen vaste en variabele rente? De adviseur legt het je allemaal uit en hij vertelt ook wat de rentebedenktijd is.

Maandlasten berekenen

Een hypotheek afsluiten, kost tijd omdat het uiterst zorgvuldig moet gebeuren. Je wilt natuurlijk niet al je salaris in je hypotheek steken maar ook gewoon leuke dingen kunnen doen. Wij nemen al je opties onder de loep om tot de beste keuze te komen.

Risico's afdekken

Er kunnen zich situaties voordoen waar je liever niet aan denkt maar die wel belangrijk zijn. Wat gebeurt er met jouw hypotheek bij overlijden of wanneer je arbeidsongeschikt of werkloos raakt? En wat zijn de risico’s als je met pensioen gaat? De adviseur bespreekt deze scenario’s met jou en verkent alle mogelijkheden om de risico’s te beperken.

Wat is handig om mee te nemen naar een adviesgesprek?

  • Jouw paspoort of identiteitskaart
  • Een salarisstrook van de afgelopen 3 maanden
  • Een uitdraai van je pensioenoverzicht
  • Werkgeversverklaring. Ben je ZZP-er of ondernemer? Dan geldt een werkgeversverklaring niet voor jou. Dan gaan we aan de slag met jaarcijfers
  • Als je al een huis hebt gekocht is het handig om het voorlopige koopovereenkomst mee te nemen.
Geef aan wat de reden is dat je naar je hypotheek wil kijken:
Wat is jouw naam?
Wat is jouw adres?
Wat zijn jouw contactgegevens?

Veelgestelde vragen

Wat zijn de kernwaarden van de Vastelastenbond? + -

Vereniging de Vastelastenbond is van mening dat consumenten op een eerlijke en transparante manier geïnformeerd horen te worden vaste lasten. U kunt hierbij o.a. denken aan onderwerpen als contractvoorwaarden, besparingsmogelijkheden, vragen en conflicten, advies en belangenbehartiging, et cetera.

Vereniging de Vastelastenbond werkt vanuit een aantal kerngedachten:

  • Eerlijk handelen en open informeren
  • Klantgericht werken
  • Persoonlijke aandacht voor leden
  • Oplossingsgericht en actief meedenken

Vereniging de Vastenlastenbond is overtuigd van de kracht van het collectief, persoonlijk advies en doorlopend voordeel voor álle leden. 

Wat is onze visie? + -

Vereniging de Vastelastenbond is van mening dat de consument op een eerlijke en transparante manier geïnformeerd moet worden over besparingsmogelijkheden.

"Wij geloven dat de relatie tussen een individuele consument en corporaties beter in balans moet zijn."

Dit doen wij onder meer door het verenigingen van consumenten, om voor hen een betere onderhandelingspositie te realiseren met als doel dat onze leden te allen tijde contracten hebben met lage tarieven en duidelijke voorwaarden.

Wat doen wij... + -

Vereniging de Vastelastenbond voorziet haar leden graag van praktisch advies over uw rechten als consument. Wij helpen u graag besparen op uw vaste lasten en informeren u, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken. Wij hebben verschillende producten in ons assortiment. Niet bij alle producten pretenderen wij de goedkoopste te zijn. Soms is kwaliteit belangrijker. 

Vereniging de Vastelastenbond heeft de volgende diensten en producten: 
Energieinternet, tv en bellenisolatiezonnepanelenzorgverzekering en schadeverzekeringen.

€ 200 voor een etentje vinden we duur, maar dat u € 200 weggooit aan een dure energierekening staat u vaak niet bij stil. Vereniging de Vastelastenbond vindt het jammer is dat een aantal energieleveranciers de markt hebben verpest. Daardoor zijn mensen terughoudend om over te stappen terwijl er honderden euro’s per jaar bespaart kunnen worden door gebruik te maken van de grote concurrentie op de markt. Laat de energieleveranciers maar vechten met elkaar. Wij maken er gebruik van voor onze leden!

Vaak geven leveranciers bijvoorbeeld een cadeau of een eenmalige korting, maar die betaalt u natuurlijk zelf op termijn zelf weer terug. Bovendien ontstaat hierdoor een oneerlijke situatie doordat andere klanten extra betalen voor het binnenhalen van nieuwe klanten. De Vastelastenbond pleit voor besparingen ongeacht of u een nieuwe of bestaande klant bent.

Heeft u vragen over onze producten? Neem dan contact op via 040-7200200.

Recente topics uit onze nieuwsbrieven.

Je kan altijd terecht met vragen, maar misschien hebben we jouw vragen al wel beantwoord. Bekijk onze blogs eens om er achter te komen.

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op. Onze 20 experts zitten voor je klaar.