Energie

 

MAAK EEN BEREKENING

Uw energierekening kan lager!

Direct weten wat u kunt besparen op energie?

Postcode / Huisnr. Huishouden
-
3 personen
+
Type woning
Metertpe
 
 

U Profiteert!

 

DE VOORDELEN VOOR U

 • Geen éénmalige besparing, maar doorlopend besparen
 • U vervalt nooit in dure verlengtarieven
 • U bespaart tijd én geld
 

Bespaar tijd én geld op uw energie

De Switch Service scant elk jaar op basis van uw situatie de energiemarkt en controleert de actievoorwaarden per energiecontract. De Switch Service sluit het meest gunstige energiecontract voor u af. Jaar in, jaar uit. Dit levert u een besparing op van 200 tot 400 euro per jaar! Via deze dienst wordt u elk jaar automatisch geswitcht naar het goedkoopste energiecontract. Meer weten over hoe het werkt? Klik hier voor meer uitleg. Vastelastenbond leden betalen slechts € 29,50 per overstap. 

Meer informatie

De Switch Service sluit elk jaar pro-actief namens u een voordelig energiecontract af en zegt de overeenkomst bij uw huidige aanbieder op. Wij letten erop dat u niet te vroeg of te laat bent met overstappen. U hoeft hier niets voor te doen. Het enige wat u merkt is dat u ieder jaar uw meterstanden aan een andere partij doorgeeft en van een andere leverancier de nota krijgt. Dat is alles! U ontvangt automatisch een bevestiging van uw nieuwe contract. Wij houden u op de hoogte van het gehele proces.

Zo heeft u geen omkijken meer naar uw energiecontract!

Switch Service in de energiemarkt

Nieuwe klant? Dan krijgt u korting.

Als nieuwe klant wordt u, in de energiemarkt, flink beloond door energieleveranciers. Onderneemt u aan het einde van uw contract niet tijdig actie dan vervalt u ongemerkt in de dure standaard (variabele) tarieven. Dat is het moment dat voor energieleveranciers de kassa gaat rinkelen. U gaat namelijk over op de duurste tarieven in de energiemarkt. Onderneemt u té vroeg actie dan krijgt u een opzegboete en loopt u de beloofde korting mis. Al met al is het een heel karwei om elk jaar de juiste keuze te maken. De Switch Service biedt uitkomst!

Korting op energie

Klantloyaliteit wordt in de energiemarkt niet beloond.  Door toenemende concurrentie loont het tegenwoordig de moeite om elk jaar over te stappen van energieleverancier. De positieve kant van deze ontwikkeling is dat de hoge mate van concurrentie zorgt voor veel prijsvoordeel. Daarom is deze unieke dienst in het leven geroepen.

Waarom de Switch Service?

Om ieder jaar van de optimale besparing te kunnen profiteren is de Switch Service opgericht. Het volledige aanbod van Nederlandse energieleveranciers wordt met elkaar vergeleken om de beste optie voor u te selecteren. Waarom is de Switch Service opgericht?

 • De hoge mate van concurrentie zorgt voor veel prijsvoordeel
 • Klanten die overstappen worden in het eerste jaar beloond met korting
 • Opvolgende jaren gaan klanten meer betalen (onbepaalde tijd tarieven)
 • Twee derde van de Nederlandse huishoudens betaalt dure onbepaalde tijd tarieven
 • Ruim 50% van de Nederlanders is nog nooit overgestapt en betaalt dus teveel
 • De energiemarkt is complex en niet transparant
 • Het ontbreekt bij consumenten vaak aan tijd, interesse en kennis
 • Consumenten vergeten tijdig over te stappen

Elk jaar overstappen, hoe kiest u het juiste contract?

Er zijn verschillende mogelijkheden, maar hoe weet u welk energiecontract de laagste tarieven biedt, ook correcte voorwaarden hanteert? Energieleveranciers communiceren verschillend over tarieven (inclusief of exclusief BTW), hun manier van het maandelijkse voorschotbedrag berekenen. Wanneer u te vroeg overstapt krijgt u vaak een opzegboete in rekening gebracht, vanwege contractbreuk. Wat goedkoop lijkt, kan duur uitvallen...

Nooit een te hoge energierekening

De Switch Service scant op basis van uw persoonlijke situatie elk jaar de energiemarkt en controleert de specifieke actievoorwaarden per energiecontract. Zo sluit de Switch Service jaar in jaar uit, tijdig het meest gunstige energiecontract voor úw persoonlijke situatie af. U vervalt zo nooit in de hogere verlenginstarieven én geniet elk jaar van de hoogst mogelijke korting.

 
 • Wij scannen de energiemarkt continu en weten welke leveranciers betrouwbaar zijn
 • Wij regelen élk jaar uw overstap van energieleverancier, zodat u het niet kunt vergeten
 • U krijgt een actieaanbieding zónder addertjes
 • Altijd een bewezen betrouwbare leverancier en eerlijke contractvoorwaarden
 • Professioneel advies en ondersteuning bij vragen en klachten.

Meld u nu via de Vastelastenbond website aan, dan betaalt u slechts € 29,50 per jaar.

 

Voor meer informatie, kunt u contact opnemen met Vereniging de Vastelastenbond op 040-7200200. Wij geven u graag meer informatie over de unieke dienst.

Chat met ons