TOP 3 ZORGVERZEKERING
Een zorgpolis met maximale dekking

Beste dekking zorgverzekering 2019

Wilt u volledige keuzevrijheid en de beste prijs-kwaliteit, kies dan voor de restitutiepolis van OHRA. Zijn voor u tandartskosten belangrijk? Kijk dan eens naar FBTO of DSW. Voor fysiotherapie kunt u bij CZ of De Friesland terecht.   

Top 3 beste dekking zorgverzekering 2019 | Minimaal eigen risico € 385,- 

VRIJE ZORGKEUZE

TANDARTSKOSTEN   
(directe acceptatie) 

FYSIOTHERAPIE
(directe acceptatie)

OHRA

FBTO 

DE FRIESLAND

Pakket

BV restitutiepolis

Natura + Module Tand

Alles Verzorgd Polis + AV Optimaal

Eigen risico

€ 385,-

€ 385,-

€ 385,-

Waardering

★★★★★

★★★★

★★★★★

Premie per maand

€ 116,30

€ 153,20

€ 171,95

OHRA regelen

De Friesland aanvragen

Voor veel mensen is het kiezen van een eigen zorgverlener (vrije keuze) een absolute voorwaarde. Maar let op! Verzekeraars communiceren met ruime keuze en vrije keuze. Ruime keuze betekent dat bijna alle zorgverleners aangesloten zijn, maar u alleen een vergoeding krijgt bij gecontracteerde zorgaanbieders. Kijk goed naar de zorgpolis of het daadwerkelijk een volledig vrijekeus polis is, zodat u ook de zorgkosten van een niet-gecontracteerde aanbieder 100% vergoedt krijgt.
OHRA biedt voor 2019 de beste prijs-kwaliteitverhouding op het gebied van de volledige vrije keuspolis.
 

Daarnaast is een veel gekozen dekking extra tandartskosten. Ook vinden mensen fysiotherapie de moeite waard om extra te verzekeren. Vereniging de Vastelastenbond stelt een Top 3 samen voor de beste zorgdekking 2019. U kunt hieronder de uitleg van de dekkingen lezen. Ook bieden we nog een alternatief, indien u andere wensen heeft.  

Meest gekozen dekking (tandarts - en fysiodekking)

De meeste Nederlanders kiezen voor een zorgverzekering waar een aantal basisbehandelingen altijd gedekt is. Met onderstaande dekkingen is De Friesland voor 2019 de voordeligste keuze.

 • Naturapolis (beperkte keuze)
 • Eigen risico van € 385,-
 • 9 fysiobehandelingen
 • 100% vergoeding tot € 250,- tandarts

Vorig jaar was AnderZorg met een maandpremie van € 114,50 de voordeligste keuze. In 2019 is zorgverzekeraar De Friesland met een zorgpremie van € 126,20 de goedkoopste zorgverzekering op basis van bovenstaande keuzes. AnderZorg heeft de polis aangepast en biedt in 2019 slechts 6 fysiobehandelingen en maar 75% vergoeding tot € 250,- voor de tandarts. Daarom is het altijd goed om te vergelijken en niet te denken dat de keuze van 2018 nu ook nog steeds de beste keuze is. 

Tandartskosten 2019: FBTO Module Tand | DSW AV-Top

De FBTO naturapolis incl. aanvullend pakket: Module Tand is de verzekeraar waar u terecht kan zonder tandartsverklaring. De vergoeding is tot € 750,-
De premie per maand bij FBTO bij minimaal eigen risico: is: € 153,20 Kiest u voor een maximaal eigen risico van € 885,- dan betaalt u € 131,20 aan maandelijkse zorgpremie.
U krijgt 100% vergoeding voor de kosten van:
 • Tandartscontrole
 • Vullingen
 • Tandsteen weghalen
 • Mondhygiënist(e)
 • Kronen en bruggen
 • Implantaten
 • Paradontologische behandelingen (tandvlees)
 • Eigen bijdrage van kunstgebit of klikgebit

Sommige behandelingen worden niet vergoed, zoals tanden bleken, orthodontie en de kosten voor een mandibulair repositieapparaat. FBTO vergoed geen kosten voor orthodontie voor verzekerden vanaf 18 jaar. Dit kunt u in de polisvoorwaarden terugvinden.  

Heeft u meer tandartskosten? 

Verwacht u tandartskosten boven € 750,- euro. DSW heeft een aanvullende verzekering (AV standaard en AV-Top) voor tandartskosten van maximaal €1.000,-. Let wel, bij DSW geldt er een wachttijd van 12 maanden voor orthodontie. Dat betekent dat verzekerde van 18  jaar en ouder minstens 12 maanden aanvullende verzekerd moeten zijn bij DSW voor orthodontie. Daarnaast heeft er bij DSW heeft er een verandering plaatsgevonden. De tandartskosten worden in 2019 tot maximaal € 1.000,- vergoedt. Heeft u meer dan € 1.000,- aan tandartskosten dan moet u eerst goedkeuring vragen aan de verzekeraar alvorens de vergoeding wordt uitgekeerd.
 

Fysiotherapie 2019: De Friesland AV Optimaal | CZ zorgkeuzepolis + Top

Bij De Friesland worden medisch noodzakelijke behandelingen vergoed (bij een gecontracteerde zorgaanbieder). Bij een niet-gecontracteerde zorgaanbieder worden maximaal 36 behandelingen vergoed. Na 36 behandelingen dient uw fysiotherapeut een behandelplan in te dienen bij de verzekeraar.

 • Gecontracteerde zorgaanbieder: alle medisch noodzakelijke behandelingen (vanaf de 37e behandeling op aanvraag), waarvan per kalenderjaar maximaal 9 behandelingen manuele therapie.
 • Niet-gecontracteerde zorgaanbieder: maximaal 36 behandelingen per kalenderjaar, waarvan maximaal 9 behandelingen manuele therapie. Bij behandeling door een niet-gecontracteerde zorgaanbieder bedraagt de vergoeding maximaal € 22,- per behandeling voor algemene fysiotherapie en oefentherapie, en maximaal € 32,- per behandeling voor bekkenfysiotherapie, geriatrie fysiotherapie, kinderfysiotherapie, lymfedrainage/oedeemtherapie, manuele therapie en psychosomatische therapie.

Extra uitleg: Als u een AV Optimaal heeft en in een kalenderjaar meer dan 36 behandelingen fysiotherapie en/of oefentherapie nodig heeft, is vanaf de 37e behandeling een goedkuering voor verdere behandeling noodzakelijk. Een fysiotherapeut moet zijn ingeschreven in het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie of in het register van het Keurmerk Fysiotherapie. 

CZ TOP met directe acceptatie

Een alternatief voor de fysiotherapie -met directe acceptatie- is CZ zorgkeuzepolis + Collectief Top. U krijgt hier 36 behandelingen vergoed. U betaalt dan op basis van een eigen risico van € 385,- een maandpremie van 173,25. 

 • Gecontracteerde zorgaanbieder: 36 behandelingen fysiotherapie en oefentherapie worden 100% van het afgesproken tarief vergoed. 
 • Niet-gecontracteerde zorgaanbieder: 75% van de nota tot max. 75% van het gemiddelde tarief dat CS met gecontracteerde zorgverleners heeft afgesproken)

Welke van de twee aanbieders voor u de beste keuze is hangt af van uw (gecontracteerde) zorgverlener. U kunt geen rechten ontlenen aan bovengenoemde gegevens.

Wettelijke bedenktijd

U heeft wanneer u online een zorgverzekering afsluit een wettelijke bedenktijd van 14 dagen. Dat betekent dat u na de aanvraag - binnen 14 dagen- zonder reden van opgave uw aanvraag mag annuleren.