Al meer dan 20 jaar
de vaste lasten specialist

oprichting

Het eerste consumenten- collectief van Nederland

De Vastelastenbond werd in 2004 opgericht door Dirk-Jan Wolfert en Dennis van Druten. In dat jaar werd de energiemarkt geliberaliseerd en dat vormde het startschot voor hét onafhankelijke consumentencollectief voor vaste lasten.

In de begindagen draaide het bij de Vastelastenbond voornamelijk om het vergelijken en controleren van energieleveranciers. De liberalisering van de energiemarkt moest zorgen voor lagere energietarieven en betere serivce. Al snel bleek echter dat de energieleveranciers grote moeite hadden om hun klantenadministratie en informatievoorziening op orde te krijgen en te houden. Dit leverde veel klachten en onduidelijkheid op, waardoor de beoogde marktwerking niet van de grond kwam. In deze onzekere periode bood de Vastelastenbond een helpende hand met collectieve afspraken, gedegen onderzoek en het oplossen van problemen van consumenten.

Het doel van de Vastelastenbond anno nu is nog steeds om consumenten te beschermen tegen te hoge vaste lasten en ze ter zijde te staan in onzekere tijden. Naast de energierekening geldt dat bijvoorbeeld ook voor (schade)verzekeringen en de hypotheek. Het zijn elke maand de grootste uitgaven, maar we besteden er relatief weinig tijd aan. Het uitzoeken van de meest voordelige aanbieder of de polis met de beste dekking is een lastige en tijdrovend karwei, maar het kan flinke besparingen opleveren. Om te voorkomen dat huishoudens te veel betalen, neemt de Vastelastenbond hen het regelen van de vaste lasten graag uit handen. Na al die jaren nog steeds geheel onafhankelijk en altijd met het belang van de consument voorop.

onze missie

Nooit meer last
van je vaste lasten

De missie van de Vastelastenbond is om klanten te beschermen tegen te hoge vaste lasten én te ontzorgen. Wij zoeken voor je uit welke aanbieder voor jouw situatie het beste aanbod heeft en regelen de overstap voor je. Zit je nog goed, dan bevestigen wij dat voor je. Wij houden je op de hoogte en zorgen ervoor dat je nooit te veel voor je vaste lasten  betaalt. Voor een vast bedrag per jaar zorgen wij ervoor dat je zoveel mogelijk bespaart, tijd overhoudt voor leukere dingen en altijd de zekerheid hebt dat je goed zit.

Besparen én gemoedsrust, door:

  • Ontzorgen van de consument (wij zoeken het voor je uit)
  • Onafhankelijk onderzoek naar de beste aanbieders en prijzen
  • Prijsonderhandelingen om jou het beste aanbod te presenteren
  • Nieuwe services te bieden waardoor jij meer voordeel behaalt

Dankzij Mond-tot-mondreclame is het klantenbestand van de Vastelastenbond snel gegroeid. Meer dan 150.000 huishoudens maken gebruik van onze diensten.

Sterke groei of niet: bij ons draait het altijd om de klant. Het geven van persoonlijke aandacht vinden we ontzettend belangrijk en dat blijven we altijd doen. Je kunt ons altijd gewoon bellen of mailen. Wij doen niet aan lange wachttijden en als je behoefte hebt aan een persoonlijk gesprek kan dat gewoon. Ons customer care team houdt wel van een praatje!

Markten veranderen continu en de Vastelastenbond speelt daarop in. Naast het voordeel van collectieve inkoop, kun je ook profiteren van een abonnement voor energie, schadeverzekeringen, zorgverzekering, internet. Wij bundelen al je vaste lasten en zorgen ervoor dat je voor elke dienst de beste prijs krijgt. Handig, want zo hoef jij geen research te doen. Wij ontzorgen jou en kiezen de beste opties voor je.

onze visie

Nooit meer last
van je vaste lasten

Ons doel is om onze klanten te helpen bij het kiezen van de beste aanbieders van hun vaste lasten. Wij zoeken klantspecifiek de partij met de beste prijs/kwaliteit verhouding uit die het meest geschikt is. De Vastelastenbond is volledig onafhankelijk dus bij ons staat de klant centraal.
 

Wij staan voor

Onafhankelijkheid

Wie betaalt bepaalt. Onze inkomsten hangen niet af van vergoedingen van leveranciers of verzekeraars, waardoor we onafhankelijk zijn. Onze leden betalen voor onze diensten en zijn dus onze opdrachtgevers. Leveranciers of verzekeraars hebben geen invloed op ons handelen daarom kunnen wij het beste voor onze klanten bieden.

Advies

Wij hebben veel kennis opgedaan op verschillende gebieden en delen deze informatie graag met onze klanten. Ons customer care team staat klaar om vragen te beantwoorden. Op onze website lees je informatieve columns en blogs. Als er interessant nieuws te delen is vind je het op onze website! Kennisdeling is erg belangrijk voor ons.

Persoonlijke relatie

We bouwen graag een relatie op lange termijn op met onze klanten. Veel organisaties richten zich vooral op het werven van nieuwe klanten en ‘vergeten’ daarbij hun bestaande klanten. Wij zijn onze bestaande klanten erg dankbaar voor hun vertrouwen en blijven graag met hen in contact. Onze customer care team staat klaar voor het beantwoorden van vragen en het adviseren van klanten. 

Betrouwbaarheid

We bestaan al sinds 2004 en helpen jaarlijks tienduizenden klanten met hun vaste lasten. Onze taak nemen we zeer serieus en we onderzoeken continu welke aanbieders erbij komen en welke partijen interessant zijn voor onze klanten. De markt staat niet stil en dat betekent dat we continu een vinger aan de pols houden en het klantbelang centraal stellen.

Werken bij de Vastelastenbond