Zoals het woord consumentenvereniging al doet vermoeden, geloven wij in het verenigen van consumenten, om voor hen een betere onderhandelingspositie te realiseren. Dat het nut heeft bewijzen we al sinds 2004!

 • Wij adviseren, assisteren en informeren u over uw vaste lasten en mogelijke besparingen.
 • Wij onderhandelen met leveranciers over goede prijzen én voorwaarden, zodat onze leden kunnen besparen.
 • Wij houden de vaste lasten (energie, internet en verzekeringen) markten met haviksogen in de gaten.
 • Wij onderzoeken aanbiedingen met addertjes en stellen regelmatig misstanden aan de kaak.

Beoordelingen

 

WAT VINDEN ONZE LEDEN?100% Service

Atie Valkering

Ik vindt het een prettig idee dat er met ons mee gedacht wordt. Omdat er soms zoveel keus is.

Raak ook overtuigd van de kracht van ons collectief! Lees alle ervaringen.

GRATIS lid worden

 

Uw inkoopcollectief en belangenbehartiger voor vaste lasten

Wij zijn een onafhankelijk inkoopcollectief, opgericht in 2004: het jaar waarin de energiemarkt werd vrijgegeven en iedereen een eigen energieleverancier mocht kiezen. Deze verandering in de markt zorgde voor veel administratieve problemen bij energieleveranciers. Problemen die uiteindelijk moeizaam of niet werden opgelost. Wij vinden het onterecht dat consumenten de dupe zijn van slechte communicatie, slimme marketingstunts en andere addertjes. Wij zijn van mening dat iedereen recht heeft op eerlijk en objectieve informatie om zo een weloverwogen keuze te kunnen maken. 

Wat bieden wij

Naast belangenbehartiging en collectieve korting voor energiecontracten is onze dienstverlening inmiddels uitgebreid met onder meer schade- en zorgverzekeringen, internet, televisie en bellen. Sinds 2004 hebben wij zeer brede kennis en ervaring opgedaan, die we delen met onze leden. Kennis en ervaring waaraan het nogal eens ontbreekt bij medewerkers van klantenservices bij grote bedrijven. Kortom: wij bieden u middels persoonlijk contact eerlijk advies over al uw vaste lasten. Dát is onze kracht en de reden dat onze leden zo tevreden zijn. 

 • De Vastelastenbond bestaat inmiddels meer dan 12,5 jaar en heeft ruim 100.000 leden.
 • Wij staan aan uw kant!
 • Het doel van een energieleverancier is om zoveel mogelijk winst te maken.
 • Het doel van onze vereniging is om een zo groot mogelijke besparing voor u te realiseren.
 • U verbruikt 70% van uw energie in de winter. 2/3 van de rekening gaat op aan gas (!)
 • Het is altijd goed om te kijken naar uw vaste lasten. Of u weet dat u te veel betaalt en kunt overstappen. Of u weet dat u goed zit. In beide gevallen is het prettig om te weten.

Garanties en zekerheden

 • Via de Switch Service bent u een leven lang verzekerd van de laagste energiekosten. We geven hier zelfs de laagste prijs garantie op
 • Het aanbod voor Internet, TV en bellen is bij ons het voordeligst! Wij hebben scherpere aanbiedingen dan bij providers rechtstreeks en geven nog een extra korting van € 20,-
 • Wij bieden de meest groene stroom aan, namelijk 100% Nederlandse windenergie én groen gas
 • Wij zorgen ervoor dat alles vlekkeloos verloopt. Mocht u ooit een probleem of vraag hebben dan kunt u daarmee bij ons terecht
 • 14 dagen wettelijke bedenktijd.

Wij realiseren jaar in jaar uit besparingen. Wij houden niet van prietpraat, maar van feiten. Wij onderzoeken de markt en informeren onze leden over de valkuilen en verdienmodellen van grote organisaties. Wij streven naar het beste aanbod op gebied van prijs en kwaliteit. Des te beter onze dienstverlening voor u, als lid van onze vereniging. Zodat u tijd én geld bespaart op uw vaste lasten. 

Wij zijn overtuigd van de kracht van het collectief, persoonlijk advies en doorlopend voordeel voor alle leden. Wij voorkomen problemen en klachten door scherpe focus op en hoge eisen aan product, leverancier en klantgerichtheid.

 • Klachten en problemen die we niet hebben kunnen voorkomen, lossen wij persoonlijk en adequaat op.
 • Wij adviseren en ‘voeden onze leden op’ om hen een alerte en kritische houding aan te laten nemen waarmee ze zich wapenen tegen aanbiedingen die te mooi (b)lijken om waar te zijn.

Sluit u aan! Gratis lidmaatschap

Het lidmaatschap voor de Vastelastenbond is geheel gratis. U kunt ervoor kiezen om via ons uw contracten af te sluiten, maar dat is natuurlijk niet verplicht. U kunt dus ook kiezen voor een lidmaatschap zónder producten, waarbij wij u graag bijstaan bij al uw vragen over vaste lasten. Neem dus vandaag nog contact met ons op voor een persoonlijk besparingsadvies!

Onze producten en diensten

We hebben ook dit jaar onderhandeld met verschillende energieleveranciers en het beste energie aanbod vastgelegd. U kunt makkelijk alle aanbiedingen vergelijken. U kan kiezen tussen 1 jaar vaste prijs, 2 jaar vaste prijs  en zelfs 3 jaar vaste prijs. Onze internetmodule biedt uitkomst voor uw internet, tv en bellen; Vul uw postcode in, geef uw wensen aan en de voor u geschikte aanbiedingen verschijnen vervolgens in beeld. Ook kunt u via ons makkelijk uw premie voor verzekeringen berekenen. Meer weten over onze diensten en producten? Lees verder

Chat met ons