Podcasts Vastelastenbond
Onderaan de Streep

Onze podcast: Onderaan de Streep #7 

De Vastelastenbond heeft een eigen podcast en we zijn aan een tweede seizoen toe! In de zevende aflevering van 'Onderaan de Streep' van dit jaar vertelt onze directeur Dirk-Jan Wolfert hoe hij verwacht dat de energiemarkt zich verder ontwikkeld. In deze episode:

  • Hoor je hoe de energiemarkt er nu voorstaat
  • Ontdek je welke energiecontracten er zijn
  • Hoor je hoe de Vastelastenbond jou kan helpen op energiegebied
  • Krijg je tips over welk energiecontract het beste bij jou past

Of abonneer je op onze podcast in je favoriete podcast app

Beluister op SpotifyBeluister op Google podcastsBeluister op Apple PodcastsBeluister op Podimo

Deezer | Youtube | SoundcloudTune In | Stitcher | RSS

Podcast

In deze  aflevering is Dirk-Jan Wolfert te gast. 

Alle afleveringen

Seizoen 2:


S02 E05 - Onderaan de Streep: Alles over je autoverzekering en schadevrije jaren

In deze aflevering staat de opbouw van schadevrije jaren centraal. Onze verzekeringsadviseur Amber van Beers beantwoordt klantvragen en legt uit hoe de opbouw van schadevrije jaren in zijn werk gaat. Na afloop van deze podcast ben je volledig op de hoogte van alles wat met schadevrije jaren te maken heeft.


S02 E04 - Onderaan de Streep: Ook voor warmtepompen kun je bij de Vastelastenbond terecht

De warmtepomp speelt een belangrijke rol om Nederland van het gas af te krijgen en daar draagt de Vastelastenbond graag een steentje aan bij. Per 2026 is de aanschaf van een warmtepomp verplicht als de cv-ketel aan vervanging toe is. Sinds deze maand biedt de consumentenorganisatie ook deze energiebesparende maatregel aan. Directeur Dirk-Jan Wolfert legt uit waarom er voor de warmtepomp is gekozen en met welke partner er in zee gegaan is.


S02 E03 - Onderaan de Streep: Waar moet je aan denken als je een reisverzekering wilt afsluiten?

De vakantieperiode breekt aan dus wordt het tijd om een reis te boeken én een bijpassende verzekering af te sluiten. Er komt nog heel wat kijken bij het afsluiten van een reisverzekering en daarom geeft onze verzekeringsadviseur Amber van Beers je handige tips. Ga goed voorbereid op reis en kies de verzekering die goed bij je past.

S02 E02 - Onderaan de Streep: Wat zijn de laatste ontwikkelingen op energiegebied?

In deze aflevering van 'Onderaan de Streep' gaat directeur Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond dieper in op de laatste ontwikkelingen in de energiemarkt. De markt komt in beweging en langzaamaan verschijnen er weer vaste contracten. Wolfert legt uit waarop je moet letten als je een vast contract overweegt.

S02 E01 - Onderaan de Streep: Waarom bezwaar maken tegen je WOZ-beschikking loont

De waarde van je huis vormt de basis voor een groot aantal gemeentelijke belastingen, maar er gaat regelmatig wat mis bij de taxatie van huizen. Foutieve schattingen van de gemeente zorgen ervoor dat burgers onnodig veel belasting betalen. Het is verstandig om je WOZ-bezwaar goed te controleren en bezwaar te maken als je denkt dat er fouten gemaakt zijn. In deze podcast legt directeur Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond uit hoe je bezwaar kunt maken.

Seizoen 2: bonusafleveringen

S02 Extra editie - Onderaan de Streep: Ontdek de impact van de meest recente ontwikkelingen in de energiemarkt

De rust in de energiemarkt lijkt weer terug te keren en de eerste vaste contracten verschijnen op de markt. Ook zet de daling van de gasprijs door en ziet het er weer rooskleurig uit voor je energierekening. Niets is zo veranderlijk als de energiemarkt dus de situatie kan zo weer omslaan. Directeur Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond geeft aan wat we in de nabije toekomst kunnen verwachten op energiegebied.

S02 Extra editie - Onderaan de Streep: Laat je niet verleiden door tijdelijke voordelige variabele tarieven

Afgelopen weken haalden enkele energieleveranciers het nieuws omdat hun tarieven onder het prijsplafond doken. Het gaat hier echter om tijdelijke aanbiedingen omdat het om variabele tarieven gaat. Kies liever voor een vast contract in plaats van een vluchtig lokkertje. In dit blog legt directeur Dirk-Jan Wolfert uit waarom je juist nu het hoofd koel moet houden en niet voor een variabel contract moet gaan.


Seizoen 1: 

Waarom een podcast?

Er gebeurt een heleboel achter de schermen bij de Vastelastenbond. Omdat we een transparante organisatie zijn willen we jou graag laten weten waar we mee bezig zijn en welke bespaarmogelijkheden we voor onze klanten ontwikkelen. Niet iedereen heeft zin in het lezen van blogs en daarom bieden we podcasts aan. Onze uitzendingen zijn kort en ideaal om onderweg naar je werk te luisteren. Zo blijf je op de hoogte!

Heb je een tip voor de redactie? Laat het ons weten.