Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Consument blij met hoger eigen risico zorgverzekering

Maandag 18 november 2013 15:51Margot Boesveld

 

Verreweg de meeste mensen die voor 2013 hun vrijwillig eigen risico hebben opgehoogd, zijn hier zeer tevreden over. Deze groep geeft bovendien aan ook voor 2014 zijn eigen risico op te hogen. Dit blijkt uit onderzoek van het TROS Radar.

Net voor de jaarwisseling is het voor veel Nederlanders tijd om na te denken over hun zorgverzekering. Het eventueel ophogen van het vrijwillig eigen risico is daar onderdeel van.

Voor TROS Radar was dit de aanleiding te onderzoeken hoe tevreden men is over het ophogen van het eigen risico voor 2013 en wat de plannen voor 2014 zijn.

Radar voerde het onderzoek uit middels een enquête onder zijn Testpanel. Die is ingevuld door ruim 64.000 leden. Wie zijn eigen risico vrijwillig ophoogt, ontvangt een korting van maximaal 300 euro op de jaarlijkse zorgpremie. Toch was hier voor het zorgjaar 2013 nog maar weinig animo voor.

'Weinig zorgkosten reden voor ophogen eigen risico'

Uit het onderzoek blijkt dat slechts 10 procent van het Testpanel het vrijwillig eigen risico voor 2013 heeft opgehoogd. Het verplicht eigen risico voor 2013 is 350 euro en dit bedrag kan met maximaal 500 euro worden opgehoogd, dus tot 850 euro.

Meer dan de helft (61,6 procent) heeft het eigen risico maximaal opgehoogd. Daarmee ontvangen deze mensen de maximale korting op de premie van hun zorgverzekering. Ruim 60 procent (61,2 procent) heeft het eigen risico voor 2013 opgehoogd, omdat de korting op de premie beviel en zij weinig zorgkosten verwachtten te maken.

Geen spijt van verhoging

Maar liefst 78,2 procent geeft aan geen spijt te hebben van het ophogen. Het maken van onverwachte zorgkosten was de voornaamste reden om wél spijt te hebben van het ophogen. Daarnaast geeft 56,3 procent aan nu al besloten te hebben het eigen risico in 2014 opnieuw op te hogen om een korting op de jaarlijkse zorgpremie te ontvangen. Een kwart (26 procent) twijfelt nog over het opnieuw ophogen van het eigen risico.

Besparen

Volgens een bericht op BlikopNieuws.nl besparen consumenten in 2014 gemiddeld ruim 21 procent op de zorgpremie als zij kiezen voor het maximale vrijwillig eigen risico van 500 euro. Op jaarbasis komt dit neer op een gemiddelde besparing van 236 euro.

Zorgverzekeraar Menzis zegt dat de kortingen verhoogd kunnen worden doordat mensen met een vrijwillig eigen risico meer kosten zelf betalen. Hierdoor hoeft de verzekeraar minder kosten te maken.

Bron: TROS Radar

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over