Aanvullende pakketten voor de zorgverzekering worden volgend jaar duurder, maar daar krijgen verzekerden minder voor terug. Dat stelt directeur Peter Ruys van vergelijkingssite Zorgkiezer.nl ma...
Lees meer“Wij helpen je graag met je vaste lasten”
Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!
Dirk-Jan Wolfert | oprichter van de Vastelastenbond
Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten
Gemiddelde besparing op al je vaste lasten
Verreweg de meeste mensen die voor 2013 hun vrijwillig eigen risico hebben opgehoogd, zijn hier zeer tevreden over. Deze groep geeft bovendien aan ook voor 2014 zijn eigen risico op te hogen. Dit blijkt uit onderzoek van het TROS Radar.
Net voor de jaarwisseling is het voor veel Nederlanders tijd om na te denken over hun zorgverzekering. Het eventueel ophogen van het vrijwillig eigen risico is daar onderdeel van.
Voor TROS Radar was dit de aanleiding te onderzoeken hoe tevreden men is over het ophogen van het eigen risico voor 2013 en wat de plannen voor 2014 zijn.
Radar voerde het onderzoek uit middels een enquête onder zijn Testpanel. Die is ingevuld door ruim 64.000 leden. Wie zijn eigen risico vrijwillig ophoogt, ontvangt een korting van maximaal 300 euro op de jaarlijkse zorgpremie. Toch was hier voor het zorgjaar 2013 nog maar weinig animo voor.
Uit het onderzoek blijkt dat slechts 10 procent van het Testpanel het vrijwillig eigen risico voor 2013 heeft opgehoogd. Het verplicht eigen risico voor 2013 is 350 euro en dit bedrag kan met maximaal 500 euro worden opgehoogd, dus tot 850 euro.
Meer dan de helft (61,6 procent) heeft het eigen risico maximaal opgehoogd. Daarmee ontvangen deze mensen de maximale korting op de premie van hun zorgverzekering. Ruim 60 procent (61,2 procent) heeft het eigen risico voor 2013 opgehoogd, omdat de korting op de premie beviel en zij weinig zorgkosten verwachtten te maken.
Maar liefst 78,2 procent geeft aan geen spijt te hebben van het ophogen. Het maken van onverwachte zorgkosten was de voornaamste reden om wél spijt te hebben van het ophogen. Daarnaast geeft 56,3 procent aan nu al besloten te hebben het eigen risico in 2014 opnieuw op te hogen om een korting op de jaarlijkse zorgpremie te ontvangen. Een kwart (26 procent) twijfelt nog over het opnieuw ophogen van het eigen risico.
Volgens een bericht op BlikopNieuws.nl besparen consumenten in 2014 gemiddeld ruim 21 procent op de zorgpremie als zij kiezen voor het maximale vrijwillig eigen risico van 500 euro. Op jaarbasis komt dit neer op een gemiddelde besparing van 236 euro.
Zorgverzekeraar Menzis zegt dat de kortingen verhoogd kunnen worden doordat mensen met een vrijwillig eigen risico meer kosten zelf betalen. Hierdoor hoeft de verzekeraar minder kosten te maken.
Bron: TROS Radar
Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.
Aanvullende pakketten voor de zorgverzekering worden volgend jaar duurder, maar daar krijgen verzekerden minder voor terug. Dat stelt directeur Peter Ruys van vergelijkingssite Zorgkiezer.nl ma...
Lees meerConsumenten met een inkomen vanaf 29.000 euro kunnen maximaal 13.500 euro extra lenen voor de financiering van een huis waarvan de energierekening te verwaarlozen is. Dat schrijft het kabinet a...
Lees meerIn oktober zijn 37 procent meer personenauto's op kenteken gezet dan in dezelfde periode vorig jaar. Het ging om bijna 37.000 auto's, vorig jaar waren dat er bijna 27.000. Dat blijkt uit ci...
Lees meerDe Vastelastenbond ontvangt de laatste tijd geregeld vragen van leden over Sloopdecrisis.nl, een recent opgericht inkoopcollectief, dat het RTL4-programma Een dubbeltje op zijn kant sponsort. In di...
Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!
Plaats een reactie