“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Energie kan goedkoper en beter

Maandag 09 juli 2007 12:42Margot Boesveld

 

Bespaar meer dan duizend euroNog steeds niet overgestapt naar een voordeliger energieleverancier? Dan is nu het moment. De prijsverschillen zijn nog nooit zo groot geweest. Het verschil tussen de duurste en de voordeligste leverancier is al snel 434 euro per jaar bij een gemiddeld jaarverbruik. Een prijsafspraak voor drie jaar kan in totaal zelfs meer dan 1.000 euro opleveren.Veel mensen zijn echter huiverig om over te stappen, omdat ze bang zijn voor problemen. Het gaat natuurlijk niet alleen om de prijs. De service is zeker zo belangrijk.Wilt u weten hoeveel u kunt besparen? Op www.energieleveranciers.nl kunt u het gemakkelijk zelf uitrekenen. Bovendien vindt u er beoordelingen en ervaringen van andere consumenten. De website kwam dit jaar weer als meest betrouwbare energieprijsvergelijkingssite uit onderzoek van de NMa.Tien tips voor het kiezen van de beste energieleverancier1. Pas op voor variabele tarieven

Bij een variabel tarief is de leverancier vrij om de tarieven naar boven aan te passen. Hierdoor kunt u bij de eindafrekening voor onaangename verrassingen komen te staan.2. Let op eenmalige kortingen

Vergelijkingssites zetten alleen de tarieven voor het eerste jaar naast elkaar. Wanneer de leverancier u dan een korting biedt, eindigt deze hoog in de vergelijking. Maar wat betaalt u het tweede jaar?3. Ervaringen van klanten?

Google de naam van de aanbieder en vindt meer informatie over de aanbieder en reacties van klanten.4. Hetzelfde product?

Wanneer u via een vergelijkingssite wordt doorverwezen naar de aanmeldsite van de leverancier kan de aanbieding verschillen van het product op de vergelijkingssite. Maak altijd een afdruk van de aanbieding waar u voor kiest, dan kunt u dat later aantonen.5. Laagste prijsgarantie?

Verschillende aanbieders bieden een laagste prijsgarantie. Deze garantie heeft vaak beperkende voorwaarden. Daardoor is het onmogelijk is uw geld terug te krijgen wanneer u een lagere prijs tegenkomt.6. ‘Aantrekkelijke’ kortingen?

Sommige aanbieders geven korting op de tarieven van andere leveranciers. Dit lijkt interessant omdat u altijd korting heeft. Een korting van een halve eurocent per eenheid en een gemiddeld jaarverbruik van 3500 KWh elektriciteit en 1800 M3 gas levert maar 26,50 euro op. Dat stelt dus niet zoveel voor.7. Pas op met vastrecht

De kosten voor vastrecht zijn bij de meeste leveranciers ongeveer 15 euro per jaar. Sommige leveranciers beweren een lager vastrecht te hanteren. Dit lagere bedrag brengen ze echter per maand in rekening en niet per jaar. Het totaalbedrag is dan zelfs vele malen hoger.8. Regiotoeslag voor gas?

Bedrijven die een lage gasprijs bieden, hanteren vaak een hogere regiotoeslag. Kijk op de website van uw leverancier voor de hoogte van de regiotoeslag.9. Stilzwijgende contractverlening?

Leveranciers verlengen vaak stilzwijgend uw contract. Zo kunt u na afloop van uw contract vastzitten aan hogere tarieven, voor een jaar of zelfs langer! Registreer u daarom op een website die u een melding stuurt wanneer het tijd is om uw contract te beëindigen of te herzien.10. Klantenservice?

Wat kost het bellen naar de klantenservice? En welke andere kosten berekent de energieleverancier? Denk aan opzegvergoedingen als u uw contract wil verbreken, maar ook aan extra kosten voor een acceptgiro, verhuiskosten en incassokosten.Bron: Vastelastenbond

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over