Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Energierekening komende jaren tientallen euro's omlaag

Donderdag 02 mei 2013 10:57Margot Boesveld

 

De energierekening van Nederlandse huishoudens gaat de komende jaren met enkele tientallen euro's per jaar omlaag, omdat netbeheerders minder moeten gaan rekenen voor het transport van elektriciteit en gas. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) woensdag bekendgemaakt.

500 miljoen besparen

De tariefverlaging voor 2014 tot en met 2016 moet volgens een ontwerpbesluit een totale besparing opleveren van tenminste 500 miljoen euro. ,,Met dit voorstel hebben we een goede balans gevonden tussen betaalbaarheid voor de consument, en de mogelijkheid voor netbeheerders noodzakelijke investeringen te doen met het oog op leveringszekerheid'', aldus de toezichthouder.

Lage rente

De besparing voor de huishoudens is volgens de ACM onder meer mogelijk door de huidige lage rente, waardoor netbeheerders goedkoop kunnen lenen.

De komende zes weken krijgen landelijke en regionale netbeheerders de mogelijkheid om te reageren op de ontwerpbesluiten. Het besluit wordt in het najaar definitief.

Netbeheer Nederland tegen verlaging

Koepelorganisatie Netbeheer Nederland is het niet eens met de maatregel. ,,Elke verlaging van de tarieven is wat ons betreft nu niet handig. Daardoor gaan de inkomsten omlaag en wordt het lastiger om te kunnen investeren in het energienet. Dit is ook een grotere verlaging dan in voorgaande jaren, dat is niet terecht´´, zegt een woordvoerder. ,,Wij zullen onze zienswijze bekendmaken bij de ACM.´´

Investeringen

Een woordvoerder van netbeheerder TenneT kon nog geen inhoudelijke reactie geven. ,,We zijn het aan het bestuderen. We moeten wel kijken of hiermee er inderdaad voldoende ruimte overblijft om te investeren'', aldus de zegsman.

De ACM hoeft zich in principe niets aan te trekken van de eventuele bezwaren, maar de netbeheerders kunnen wel in beroep gaan bij het College van Beroep voor het Bedrijfsleven. Het besluit van de rechter is dan doorslaggevend.

De grote netbeheerders in Nederland zijn Liander, Stedin, Enexis, Delta en TenneT.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over