Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Huishoudens hebben opnieuw minder te besteden

Dinsdag 01 april 2014 09:58Margot Boesveld

 

Nederlandse huishoudens hebben het beschikbaar inkomen afgelopen jaar zien dalen met 1,1 procent.
Een jaar eerder daalde het beschikbare inkomen ook al, toen met 2,2 procent. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag.
Het beschikbaar inkomen is het inkomen dat huishoudens kunnen besteden aan consumptie en besparingen na aftrek van belastingen.
De afname in 2013 is vooral het gevolg van het achterblijven van de lonen bij de inflatie, de afname van de werkgelegenheid en een toename van de belastingen en sociale premies.
Inflatie
De inflatie lag met 2,5 procent ruimschoots boven de gemiddelde stijging van de cao-lonen met 1,2 procent.
Het aantal banen van werknemers liep terug met 136 duizend. Mede door de inkomensdaling zijn de reële consumptieve bestedingen door huishoudens in 2013 met 2,1 procent gekrompen.
De hypotheekschuld is in 2013 afgenomen met 8 miljard euro, de eerste daling sinds de registratie van deze cijfers in 1995. De daling wordt veroorzaakt door extra aflossingen op hypotheken en de stagnatie op de woningmarkt, waardoor minder nieuwe hypotheken werden afgesloten.
Bron: nu.nl
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over