Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Kroes overweegt onderzoek koppeling gas- en olieprijs

Woensdag 01 maart 2006 11:34Margot Boesveld

 

Europees commissaris Kroes (concurrentiebeleid) overweegt een uitgebreid onderzoek naar de koppeling tussen de gas- en olieprijzen in langetermijncontracten.

Dat heeft haar woordvoerder donderdag meegedeeld. Het onderzoek zou kunnen plaatsvinden op basis van de anticoncurrentiewetgeving.Een mogelijke uitgebreide enquête van Kroes' ambtenaren zou volgens de woordvoerder ook gericht kunnen zijn op overheden. ,,De kartelregels gelden voor zowel overheden als bedrijven.''Een eventueel onderzoek van Kroes kan vergaande gevolgen hebben voor Nederland. De Nederlandse overheid heeft veel baat bij de koppeling tussen de gas- en olieprijzen. De recente grote financiële meevallers van de rijksoverheid zijn gebaseerd op de stijgende olieprijzen, die via de koppeling aan de prijs van het gas ervoor zorgen dat de Nederlandse voorraad aan aardgas meer waard is. Voor de Nederlandse burger waren de automatische prijsverhogingen minder goed nieuws, want de stookkosten zijn flink opgelopen.Niet alleen Nederland verhoogt de gasprijs automatisch bij een stijgende olieprijs. In vrijwel alle gascontracten in Europa is zo'n koppeling opgenomen. ANP

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over