“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | oprichter van de Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Leden boos om 'dure' ANWB

Dinsdag 16 september 2014 10:30Margot Boesveld

 

ANWB-leden zeggen hun lidmaatschap boos op na een prijsverhoging van 15 euro voor de Wegenwachtservice. 

De ANWB verwacht honderden leden te verliezen nu de prijs voor de Wegenwachtservice flink omhoog gaat. Het lidmaatschap gaat een groot aantal leden volgend jaar 95 euro kosten. Dat is een prijsverhoging van 15 euro (bijna 19%). Sinds leden over de prijsverhoging worden ingelicht, staat de telefoon bij de belangenclub roodgloeiend.

Kritiek

De ANWB beperkt het aantal Wegenwachtpakketten om zo meer duidelijkheid voor de klanten te scheppen, legt woordvoerder Ad Vonk uit. Met instemming van de ledenraad blijven er maar 9 pakketten over. Gevolg is dat 800.000 van de 3,5 miljoen Wegenwachtklanten meer gaan betalen, of voor een goedkopere en minder uitgebreide service moeten kiezen.

Vorige week zijn 320.000 leden geïnformeerd. Dat is de groep waar de ANWB de meeste kritiek van verwacht: mensen die nu een abonnement hebben waarbij de Wegenwacht ook voor de eigen deur te hulp schiet. Deze leden betalen nu 80 euro, volgend jaar wordt dat verhoogd naar 95 euro. Als extraatje krijgen ze 2 dagen een vervangende auto als hun eigen wagen kapot is.

Gouden handdruk

Leden zijn vooral boos omdat de ANWB zelf fel reageert op lastenverhogingen die het Rijk voor automobilisten in petto heeft. Op internetfora wordt gesuggereerd dat het geld nodig is om de gouden handdruk (3 ton) voor de opgestapte directeur Guido van Woerkom te betalen. Volgens woordvoerder Ad Vonk is dat onzin en verdient de ANWB niets aan de prijswijziging. 

 

Bron: BN de Stem

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over

Vergelijkingssite voor verzekeringen moet vergunning aanvragen

Dinsdag 16 september 2014 10:26

Vergelijkingssites moeten voor 17 november een vergunning aanvragen voor hun werkzaamheden. Dat heeft de Autoriteit Financiële markten (AFM) bekendgemaakt. Door het aanscherpen van he...

Lees meer

Binnenkort bellen met WhatsApp

Dinsdag 16 september 2014 10:24

AMSTERDAM - Het lijkt erop dat telefoneren via WhatsApp zeer binnenkort mogelijk wordt. Dat meldt Techzine. WhatsApp vraagt sinds kort om toestemming voor het inschakelen van de microfoon. Weig...

Lees meer

'Kabinet wil spaargeld 'rechtvaardiger' belasten'

Maandag 15 september 2014 15:07

Het kabinet sorteert voor op een ,,rechtvaardiger'' belasting van vermogen. Dat staat in de brief over de toekomst van het belastingstelsel die staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën)...

Lees meer

Auto na het uitlenen beschadigd terug! Wat nu?

Maandag 15 september 2014 12:27

Het uitlenen van je auto is niet zonder risico’s. Wat nu als je de auto beschadigd terug krijgt? Wie draait op voor de schade? De schade wordt vaak wel vergoed vanuit de verzekering, maar als...

Lees meer