Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Sceptische consument over groene stroom

Woensdag 01 oktober 2014 11:40Margot Boesveld

 

Hoewel er steeds meer wordt opgewekt, blijft de scepsis onder consumenten over groene stroom bestaan, schrijft Metro. Meer dan één op de drie huishoudens die wel eens overstapt naar een nieuwe energieleverancier, kiest daarna niet meer voor groen. Meer dan de helft geeft een gebrek aan vertrouwen in dit product als reden hiervoor aan. 

Het verbruik van groene stroom stabiliseerde zicht vorig jaar, bleek onlangs uit cijfers van het CBS. Met 4,5 procent van het energieverbruik was het aandeel vorig jaar net zo groot als in 2012. Wel verdubbelde het aantal opgewekte stroom door windmolens.

Consumenten betwijfelen vooral of hun groene stroom wel echt groen is, en of zij dus daadwerkelijk bijdragen aan een duurzame wereld. eE wordt gepleit voor meer transparantie over de onduidelijke groencertificaten, die energiebedrijven ook kunnen krijgen door grijze stroom ‘af te kopen.' 

Vastelastenbond vult aan: Greenchoice is de enige partij in de markt die streeft naar 100% groene stroom uit Nederlandse bodem haalt. Ze zijn tevens transaparant over de oorsprong van de stroom. Daarom werken we met deze partij samen.,

Door groensubsidies vanuit de overheid en door de handel in groencertificaten ontbreekt de prikkel die nodig is voor echte marktwerking.De regelegeving rondom groencertificaten mag aangescherpt worden, zodat er een prikkel ontstaat om echte groene energie op te wekken in plaats van te handelen in certificaten. 

Bron: metro nieuws

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over