Stijging gastarieven door conflict Oekraïne
Donderdag 06 maart 2014 15:57:13

Door het conflict in Oekraïne is onrust ontstaan op de inkoopmarkt voor energie. De algemene verwachting van inkopers op de groothandelsmarkt is dat de energietarieven de aankomende tijd gaan stijgen.

Conflict leidt tot onrust op inkoopmarkt
De pijpleidingen in Oekraïne zorgen voor de doorvoer van gas vanuit Rusland naar de rest van Europa. Op dit moment is de markt in afwachting van het vervolg van het conflict in Oekraïne. Rusland verhoogde afgelopen dinsdag de gasprijs voor Oekraïne en eiste daarnaast dat de openstaande schulden aangezuiverd worden.

Zie ter illustratie ook dit fragment uit een recent bericht op nu.nl:

"[…] De expert benadrukt dat Rusland met zijn enorme hoeveelheid aardgas een veel grotere troef in handen heeft. ''Rusland kan besluiten de gasprijs te verhogen of de toevoer van Russisch gas tijdelijk stopzetten."

[…] Het Russische Gazprom, de grootste gasproducent ter wereld, levert naar eigen zeggen ongeveer een kwart van de Europese aardgasbehoefte. Vorig jaar werd een record van 161,5 miljard kubieke meter Russisch gas naar Europa en Turkije getransporteerd."

Negatieve invloed
Bovenstaande zal dus zeer waarschijnlijk van negatieve invloed zijn op de groothandelsinkoopprijzen voor gas, en daaropvolgend onze Nederlandse gastarieven.

Voorkom stijging: zet uw tarief vast
Om het stijgen van de tarieven vóór te blijven, doet u er op dit moment dus wijs uw tarieven voor een langere periode vast te zetten. Zet uw tarieven hier vast.

Sluit u zich ook gratis aan bij ons collectief?

Gratis aanmelden
 

 

 

Margot Boesveld
Vrolijk en een tikkeltje eigenwijs. Sinds 2013 werkzaam bij de Vastelastenbond als marketing coördinator. Expert op het gebied van alles wat er in de vaste lastenwereld gebeurt.
Wil jij altijd op de hoogte zijn van de blogs van de Vastelastenbond?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.
Er zijn geen nog geen reacties geplaatst. Bent u misschien de eerste die een reactie plaatst?
Bekijk ook
Nieuw netwerk Duitsland – Nederland voor elektra transport
Stroomtransporteur TenneT werkt momenteel aan een netwerkverbinding met Duitsland dat naar verwachting eind 2016 gereed is. Hiermee kan meer goedkope elektriciteit uit Duitsland worden geïmpor...
UPC neemt Ziggo over. Wat betekent dit voor de kabelmarkt?
UPC neemt Ziggo over. Dat hebben Ziggo en het moederbedrijf van UPC, Liberty Global, bekendgemaakt. Door de overname van Ziggo, ontstaat er een kabelaar die 90% van Nederlandse Kabelmarkt (ca. 7 mi...
Onderzoek: tanken, voordeliger met of zonder tankpas?
Bent u als consument voordeliger met een tankpas? Of heeft u het meeste voordeel wanneer u bij een goedkoper tankstation gaat tanken? Vereniging de Vastelastenbond deelt haar bevindingen. Ned...

Populair

Word gratis lid van de Vastelastenbond
Als lid van de Vastelastenbond begin je meteen met profiteren:
  • Gratis WOZ-waarde check
  • Advies over al je energievragen
  • Energiefeitjes & bespaartips in je mailbox
  • Jaarlijks adviesgesprek over je vaste lasten

Lees hoe we anderen hebben geholpen

10
Gewoon perfect ontzorgt.
Een uitstekende klantenservice. Op, voor mij serieuze, vragen krijg ik vlot en duidelijk antwoord.
9
Keurig geregeld
Alles keurig op tijd geregeld.
10
Geen omkijken naar
Alles prima en automatisch geregeld.
30-10-2019 Nico, Woerden
21-10-2019 Jan, Cuijk
21-10-2019 Jaap, Schiedam