Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op je Zorgverzekering

Bespaar op je Zorgverzekering

Door over te stappen van zorgverzekeraar

Gemiddelde besparing door gebruik te maken van een voordeligere zorgverzekering

€150,- p.j

Start besparen

Meer informatie

De allerlaagste zorgpremie 2019

Behoeft u  niet veel zorg? Dan kan een (budget) basisverzekering met een maximaal eigen risico van €885,- volstaan.
De goedkoopste zorgverzekering voor 2019 is ZieZo Selectief van Zilveren Kruis met een premie van €79,95. 

Top 3 goedkoopste zorgverzekering 2019 | Maximaal eigen risico € 885,- 

Zilveren Kruis ZieZo

AnderZorg

Zilveren Kruis ZieZo

Pakket

ZieZo Selectief

Basis

Ziezo Basis

Eigen risico

€ 885,-

€ 885,-

€ 885,-

Waardering

★★★★

★★★★★

★★★★★

Premie per maand

€ 79,95

€ 83,00

€ 83,95

Ziezo regelen

Wanneer u de allerlaagste maandpremie wilt, kunt u voor een budgetpolis kiezen. Een budgetpolis betekent dat er een beperkt aantal zorgaanbieders en ziekenhuizen bij deze zorgverzekeraar zijn aangesloten. Kijk hier goed naar voordat u een keuze maakt. Is dat geen probleem, dan kunt u de goedkoopste zorgverzekering voor 2019 direct regelen
Vereniging de Vastelastenbond heeft voor u de top 3 van goedkoopste zorgverzekeringen weergegeven in een makkelijk overzicht. We hebben de laagste premie met een maximaal eigen risico weergegeven. Heeft u liever een minimaal eigen risico van € 385,-? Dan kan u de andere Top 3 bekijken.

Waarom u zorgverzekering vergelijken?

De zorgverzekeraar die in 2018 voor u het voordeligste was, is niet automatisch de beste keuze voor 2019. Elk jaar veranderd namelijk niet alleen de prijs, maar ook de dekking en pakketsamenstelling van de zorgverzekeraar. Sommige verzekeraar werken met éénmalige vergoedingen of met totaalbudgetten voor soortgelijke behandelingen. Daarnaast kan ook uw zorgvraag gedurende een jaar veranderen.  

Hoe zit het met het eigen risico

Het eigen risico is een 'drempel' bedrag diedoor de overheid is vastgesteld. De verzekerde dient dit bedrag eerst zelf te betalen voordat er recht is op vergoeding vanuit de basisverzekering. Het eigen risico is van toepassing op de meeste zorgkosten die door de basisverzekering vergoed worden. Hierbij kan u denken aan ziekenhuiszorg, specialistische zorg, geneesmiddelen, ambulancevervoer, paramedische zorg en hulpmiddelen zoals een hoortoestel of krukken. Voor een bezoek aan de huisarts, hulpmiddelen in bruikleen of verloskundige zorg wordt het eigen risico niet aangesproken. Maakt u geen zorgkosten, dan betaalt u ook geen eigen risico. De teller voor het eigen risico start elk jaar opnieuw. 

Wanneer is het slim om uw eigen risico te verhogen?

Hoe hoger uw eigen risico, hoe lager de maandelijkse zorgpremie. U heeft de keuze om uw (verplichte) eigen risico van € 385,- , met stapjes van € 100,- per keer, te verhogen naar een maximum van € 885,- . Dat betekent dat u in 2019 voor € 500,- vrijwillig eigen risico kan kiezen. Dit resulteert bij de meeste zorgverzekeraars in een korting op de zorgpremie. Deze korting kan oplopen tot ongeveer € 25,- per maand. Dat is € 300,- op jaarbasis. Het voordeel is dus een lagere zorgpremie. Het nadeel is dat u meer zelf moet betalen voordat u recht heeft op vergoeding. Het is een rekensom of het slim is om uw vrijwillig eigen risico te verhogen ja of nee. 
 

Rekensom

Arno heeft zijn eigen risico met € 500,- verhoogd en kiest voor Ziezo Selectief van Zilveren kruis. Hierdoor betaalt hij geen premie van € 101,95, maar een premie van € 79,95 per maand. Hij bespaart hier € 22,- per maand aan premie mee. Dat is een besparing van € 264,- op jaarbasis. Wanneer hij verwacht dat zijn zorgkosten komend jaar onder de € 649,- blijven (€ 385,- + € 264), is het verhogen van zijn eigen risico een verstandige keuze geweest. 

Wettelijke bedenktijd

U heeft wanneer u online een zorgverzekering afsluit een wettelijke bedenktijd van 14 dagen. Dat betekent dat u na de aanvraag - binnen 14 dagen- zonder reden van opgave uw aanvraag mag annuleren.