Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op je Zorgverzekering

Bespaar op je Zorgverzekering

Door over te stappen van zorgverzekeraar

Gemiddelde besparing door gebruik te maken van een voordeligere zorgverzekering

€150,- p.j

Start besparen

Meer informatie

De goedkoopste zorgpremie 2019

Behoeft u  niet veel zorg? Dan kan een (budget) basisverzekering met een minimaal eigen risico van €385,- volstaan.
De goedkoopste zorgverzekering voor 2019 met een minimaal eigen risico van € 385,- vindt u hier. 

Top 3 goedkoopste zorgverzekering 2019 | Minimaal eigen risico € 385,- 

Zekur

Ziezo Zilveren Kruis

Univé 

Pakket    

Gewoon Zekur Polis

Zorg Selectief

Zorg Select

Eigen risico

€ 385,-

€ 385,-

€ 385,-

Waardering

★★

★★★★

★★★★★

Premie per maand

€ 98,50

€ 101,95

€ 105,85

Alleen online via Zekur 

Ander Zorg regelen

We begrijpen dat niet iedereen een maximaal eigen risico van € 885,- wilt. Daarom hebben we gekeken naar de top 3 met de laagste premie waarbij u een eigen risico heeft van € 385,- op jaarbasis. De goedkoopste verzekeraar dit jaar in ZEKUR met een premie nét onder de honderd euro. Echter is deze verzekering alleen online af te sluiten. Net als de budgetverzekering met het hoogste eigen risico, heeft ZieZo Selectief een zeer scherpe maandpremie van € 101,95 voor een basisverzekering met een minimaal eigen risico van € 385,- . ZEKUR en ZieZo Selectief zijn beiden budgetverzekeringen met een beperkt aantal aangesloten zorg aanbieders. Wilt u wat meer keuzevrijheid dan kunt u kiezen voor de Naturapolis van Univé

Waarom zorgverzekering vergelijken?

De zorgverzekeraar die vorig jaar voor u het voordeligste was, is niet automatisch de beste keuze voor komend jaar. Elk jaar veranderd namelijk niet alleen de prijs, maar ook de dekking en pakketsamenstelling van de zorgverzekeraar. Sommige verzekeraar werken met éénmalige vergoedingen of met totaalbudgetten voor soortgelijke behandelingen. Daarnaast kan ook uw zorgvraag gedurende een jaar veranderen. De meest voorkomende veranderingen zijn gezinsuitbreiding of dat de kinderen 18 jaar worden. Lees verder
Daarnaast veranderd de pakketsamenstelling ook vaak. Zo had AnderZorg in 2018 een zorgpolis waarbij 9 fysio behandelingen vergoedt werden. In 2019 heeft de verzekeraar dit teruggeschroefd naar 6 fysiobehandelingen. Ook bij DSW heeft er een verandering plaatsgevonden. De tandartskosten worden in 2019 tot € 1.000,- vergoedt. Heeft u meer dan € 1.000,- aan tandartskosten dan moet u eerst goedkeuring vragen aan de verzekeraar alvorens de vergoeding wordt uitgekeerd. 

Welke verzekering past bij u? 

Er zijn vier verschillende basisverzekeringen. Het verschil zit in de vrijezorgkeuze. Er zijn slechts 4 budgetverzekeringen in 2019, waar een zeer beperkt aanbod ziekenhuizen bij aangesloten zijn. Dat betekent dat als u zich bij een niet gecontracteerde zorgaanbieder laat behandelen deze kosten voor u zelf zijn. Wilt u volledige keuze vrijheid dan kan u kiezen voor een restitutieverzekering. Dan krijgt u - ongeacht uw keuze - de volledige zorgkosten vergoed. Deze verzekeringsvorm is qua premie wel het meest gestegen voor 2019. Laat u niet verleiden door de benaming van sommige verzekeraars. Het lijkt door de woordkeuze alsof er 'veel extra's'verzekerd is, maar controleer ten alle tijden de polisvoorwaarden van de verzekering. Zo komt u niet voor verrassingen te staan. 

Hoe maakt u een vergelijking? 

 1. Vul uw zorgwensen in
  • Hoogte vrijwillig eigen risico; (€ 385,- t/m € 885,-)
  • Keuzevrijheid , welke basisverzekering heeft uw voorkeur;
  • Welke extra vergoedingen wilt u (aanvullend) meeverzekeren?
 2. Kijk naar de hoogte van de premie van de verschillende verzekeraars
  • Kies twee á drie verzekeringen om details te vergelijken;
  • Controleer de polisvoorwaarden en vergoedingenoverzicht van uw gekozen verzekering;
  • Kijk goed of er voor de aanvullende verzekering een medische acceptatie is of dat u direct geaccepteerd wordt.
 3. Maak de verzekering in orde
  • Vul uw gegevens in. Vergeet de gegevens van uw kinderen die u eventueel wilt meeverzekeren niet;
  • U ontvangt een bevestiging van de verzekeringsmaatschappij; 
  • U heeft een wettelijke bedenktijd van 14 dagen.

Wettelijke bedenktijd

U heeft wanneer u online een zorgverzekering afsluit een wettelijke bedenktijd van 14 dagen. Dat betekent dat u na de aanvraag - binnen 14 dagen- zonder reden van opgave uw aanvraag mag annuleren.