Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

450 banen weg door fusie Ziggo en UPC

Dinsdag 31 maart 2015 18:05Margot Boesveld

 

De fusie tussen kabelbedrijven UPC en Ziggo leidt tot het verlies van 450 vaste arbeidsplaatsen. Ook enkele honderden tijdelijke en externe contracten worden niet verlengd. Dat meldt Ziggo dinsdag 31 maart. De banen verdwijnen in de komende drie jaar. Eind 2018 moet de reorganisatie rond zijn.

"Door de samenvoeging van de twee organisaties kan er op een aantal plaatsen beter en efficiënter samengewerkt worden." Dat geldt vooral voor de afdelingen die zich bezighouden met productontwikkeling, innovatie en infrastructuur. Ook in de managementlagen zal gesneden worden.

In een sociaal plan hebben UPC en Ziggo vastgelegd dat medewerkers via een traject naar een andere baan begeleid kunnen worden. Dat kan zowel intern als extern zijn.

Kantoren

Het hoofdkantoor van het nieuwe bedrijf blijft in Utrecht. De bestaande Ziggo-kantoren in Heerhugowaard en Rijswijk en het UPC-kantoor in Nijmegen worden waarschijnlijk gesloten. De activiteiten van deze kantoren worden zoveel mogelijk ondergebracht op andere locaties. Ziggo benadrukt dat de kwaliteit van de dienstverlening niet door de reorganisatie achteruit mag gaan. "Na zorgvuldig en intensief overleg" is een concept adviesaanvraag opgesteld. De ondernemingsraden van UPC en Ziggo moeten daar nog op reageren.

Schokkend

Vakcentrale CNV zegt dat de ontslagronde bij Ziggo niet uit de lucht komt vallen, maar dat de omvang "schokkend" is. "Meer dan 10 procent van het personeel, dat hakt erin", zegt CNV-bestuurder Albert Spieseke. ''We vreesden al dat de overname van Ziggo banen zou kosten. Als je twee dochters samenvoegt, krijg je veel dubbelingen'', aldus Spieseke. ''Nu zetten we alles op alles om zoveel mogelijk gedwongen ontslagen te voorkomen en gaan we als vakbond strikt toezien op uitvoering van de afspraken van het sociaal plan.'' In het sociaal plan van vorig jaar is volgens CNV afgesproken dat boventallige medewerkers vijftien maanden betaald en drie maanden onbetaald krijgen om een andere functie te zoeken.

Bod

De Europese Commissie heeft vorig jaar het bod van Liberty Global (moederbedrijf van UPC) op Ziggo goedgekeurd. In november zijn de twee kabelbedrijven gestart met de integratie. De kabelexploitanten gaan samen onder de merknaam Ziggo.

Na de fusie heeft Ziggo een bijna landelijk dekkend kabelnetwerk. De onderneming bereikt dan ongeveer 90 procent van de Nederlandse huishoudens met televisie, internet, telefonie en mobiele telefonie.

Het bedrijf levert televisiediensten aan 4,3 miljoen klanten, internet aan 3,1 miljoen huishoudens en vaste telefonie aan 2,6 miljoen abonnees. Daarnaast hebben zo'n 130.000 mensen een mobiel abonnement bij Ziggo.

"Het is van groot belang dat de nieuwe organisatie hier goed op ingericht is. Het integratieproces wordt met uiterste zorg uitgevoerd en neemt om die reden de nodige tijd in beslag", stelt Ziggo

 

Bron: Nu.nl: www.nu.nl/economie/4022271/450-banen-weg-fusie-upc-en-ziggo

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over