450 banen weg door fusie Ziggo en UPC
Dinsdag 31 maart 2015 18:05:27

De fusie tussen kabelbedrijven UPC en Ziggo leidt tot het verlies van 450 vaste arbeidsplaatsen. Ook enkele honderden tijdelijke en externe contracten worden niet verlengd. Dat meldt Ziggo dinsdag 31 maart. De banen verdwijnen in de komende drie jaar. Eind 2018 moet de reorganisatie rond zijn.

"Door de samenvoeging van de twee organisaties kan er op een aantal plaatsen beter en efficiënter samengewerkt worden." Dat geldt vooral voor de afdelingen die zich bezighouden met productontwikkeling, innovatie en infrastructuur. Ook in de managementlagen zal gesneden worden.

In een sociaal plan hebben UPC en Ziggo vastgelegd dat medewerkers via een traject naar een andere baan begeleid kunnen worden. Dat kan zowel intern als extern zijn.

Kantoren

Het hoofdkantoor van het nieuwe bedrijf blijft in Utrecht. De bestaande Ziggo-kantoren in Heerhugowaard en Rijswijk en het UPC-kantoor in Nijmegen worden waarschijnlijk gesloten. De activiteiten van deze kantoren worden zoveel mogelijk ondergebracht op andere locaties. Ziggo benadrukt dat de kwaliteit van de dienstverlening niet door de reorganisatie achteruit mag gaan. "Na zorgvuldig en intensief overleg" is een concept adviesaanvraag opgesteld. De ondernemingsraden van UPC en Ziggo moeten daar nog op reageren.

Schokkend

Vakcentrale CNV zegt dat de ontslagronde bij Ziggo niet uit de lucht komt vallen, maar dat de omvang "schokkend" is. "Meer dan 10 procent van het personeel, dat hakt erin", zegt CNV-bestuurder Albert Spieseke. ''We vreesden al dat de overname van Ziggo banen zou kosten. Als je twee dochters samenvoegt, krijg je veel dubbelingen'', aldus Spieseke. ''Nu zetten we alles op alles om zoveel mogelijk gedwongen ontslagen te voorkomen en gaan we als vakbond strikt toezien op uitvoering van de afspraken van het sociaal plan.'' In het sociaal plan van vorig jaar is volgens CNV afgesproken dat boventallige medewerkers vijftien maanden betaald en drie maanden onbetaald krijgen om een andere functie te zoeken.

Bod

De Europese Commissie heeft vorig jaar het bod van Liberty Global (moederbedrijf van UPC) op Ziggo goedgekeurd. In november zijn de twee kabelbedrijven gestart met de integratie. De kabelexploitanten gaan samen onder de merknaam Ziggo.

Na de fusie heeft Ziggo een bijna landelijk dekkend kabelnetwerk. De onderneming bereikt dan ongeveer 90 procent van de Nederlandse huishoudens met televisie, internet, telefonie en mobiele telefonie.

Het bedrijf levert televisiediensten aan 4,3 miljoen klanten, internet aan 3,1 miljoen huishoudens en vaste telefonie aan 2,6 miljoen abonnees. Daarnaast hebben zo'n 130.000 mensen een mobiel abonnement bij Ziggo.

"Het is van groot belang dat de nieuwe organisatie hier goed op ingericht is. Het integratieproces wordt met uiterste zorg uitgevoerd en neemt om die reden de nodige tijd in beslag", stelt Ziggo

 

Bron: Nu.nl: www.nu.nl/economie/4022271/450-banen-weg-fusie-upc-en-ziggo

Margot Boesveld
Vrolijk en een tikkeltje eigenwijs. Sinds 2013 werkzaam bij de Vastelastenbond als marketing coördinator. Expert op het gebied van alles wat er in de vaste lastenwereld gebeurt.
Wil jij altijd op de hoogte zijn van de blogs van de Vastelastenbond?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.
Er zijn geen nog geen reacties geplaatst. Bent u misschien de eerste die een reactie plaatst?
Bekijk ook
Qurrent: energiebedrijf of goed doel?
We zien tegenwoordig steeds meer reclame van Qurrent. Qurrent wordt gepresenteerd als het energiebedrijf van de toekomst. In 2011 ontving Qurrent ruim 11 miljoen investeringsgeld vanuit stichting DOEN...
Consumenten krijgen schade stroomstoring mogelijk niet vergoed
Consumenten hebben in principe recht op schadevergoeding als de stroom uitvalt. Maar het lijkt erop dat stroomleveranciers niet verplicht zijn een schadevergoeding te betalen voor de grote stroomstori...
Providers moeten gegevens vernietigen
Providers moeten alle gegevens die zij hebben verzameld onder de bewaarplicht, en die zij niet meer nodig hebben voor bedrijfsdoeleinden, direct vernietigen. Als de gegevens niet nodig zijn voor za...

Populair

Word gratis lid van de Vastelastenbond
Als lid van de Vastelastenbond begin je meteen met profiteren:
  • Gratis WOZ-waarde check
  • Advies over al je energievragen
  • Energiefeitjes & bespaartips in je mailbox
  • Jaarlijks adviesgesprek over je vaste lasten

Lees hoe we anderen hebben geholpen

10
Gewoon perfect ontzorgt.
Een uitstekende klantenservice. Op, voor mij serieuze, vragen krijg ik vlot en duidelijk antwoord.
9
Keurig geregeld
Alles keurig op tijd geregeld.
10
Geen omkijken naar
Alles prima en automatisch geregeld.
30-10-2019 Nico, Woerden
21-10-2019 Jan, Cuijk
21-10-2019 Jaap, Schiedam