Bouwtechnische keuring
voor je woning nodig?

Een bouwtechnische keuring  nodig?

Als je een grote uitgave doet, wil je zeker weten dat je jouw geld goed besteed en win je advies in. Wanneer je een woning wilt kopen, is het zeker verstandig om onderzoek te doen naar verborgen gebreken. Een bouwtechnische keuring geeft inzicht in de staat van de woning en schept duidelijkheid. Ook voor de verkoper biedt zo’n keuring voordeel want met een goed bouwkundig rapport kan de vraag prijs aangepast worden.

Bouwtechnische keuring biedt duidelijkheid

Je kunt een bouwtechnische keuring laten uitvoeren tijdens de onderhandelingen met de verkoper. Je weet dan precies waarvoor je betaalt. Als je aan de andere kant staat en de verkopende partij bent, geeft een bouwtechnische keuring verbeterpunten aan. Als je deze aandachtspunten voor de verkoop aanstipt, stijgt je woning in waarde. 

Bouwkundig rapport 

Een bouwtechnische keuring is niet verplicht, maar wel verstandig. Je kan pas ergens wonen als je ook het onderhoud goed kan dragen. De bouwkundige noteert alles in een rapport, waarin staat wat de directe kosten voor de komende 12 maanden zijn. Ook worden kosten voor de langere periode in kaart gebracht. Dat is handig bij de verkoop en aankoop van een woning. Zo weet je de staat van het pand is en kun je het onderhoudsplan van de woning inschatten. Wij werken hiervoor samen met TaxatiePro die een zeer scherpe prijs hanteert.

De voordelen van een bouwtechnische keuring

  • Compleet inzicht in staat van de woning
  • Vaste prijs van € 369,- 
  • Betrouwbare taxateur onderzoekt jouw woning
  • Snel na de inspectie een rapport 
Bouwtechnische keuring aanvragen
Wat is jouw naam?
Wat is jouw adres?
Wat zijn jouw contactgegevens?

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt een bouwtechnische keuring? + -

Dat varieert. Op de duur van een keuring zijn verschillende aspecten van invloed. Dan moet je denken aan de afmeting van de woning en de onderhoudsstaat. Houd rekening met anderhalf uur.

Kan ik een specifiek deel van de woning laten keuren? + -

Dat is niet mogelijk. Bij de bouwtechnische keuring wordt de hele woning beoordeeld. De bouwkundige staat van de woning wordt gespecificeerd en je krijgt inzicht in de mogelijke herstelkosten. Voor het beoordelen van een specifiek onderdeel van de woning, is deze keuring niet bedoeld. Je kunt beter specialistische hulp inschakelen als je slechts een klein deel van het huis onder de loep wilt nemen. 

Moet ik bij de keuring aanwezig zijn? + -

Verplicht is het niet maar verstandig wel! De bouwkundige geeft een toelichting op de onderdelen van de woning die beoordeeld worden. Mocht je vragen hebben dan kun je die stellen aan de bouwkundige. Zo kom je meer te weten over de woning.

 

Ik ben bang voor schade aan mijn woning door werkzaamheden in de buurt. Kan ik hiervoor een bouwtechnische keuring aanvragen? + -

Nee. Een rapport van een bouwtechnische keuring is daarvoor niet geschikt. Je kunt wel een bouwexploit naar de aannemer sturen.

Hoe lang duurt een bouwtechnische keuring? + -

Dat varieert. Op de duur van een keuring zijn verschillende aspecten van invloed. Dan moet je denken aan de afmeting van de woning en de onderhoudsstaat. Houd rekening met anderhalf uur.

Kan ik de bouwkundige even alleen vooraf spreken? + -

Dat kan zeker! Op het moment van de keuringsafspraak tref je de bouwkundige buiten voor de woning. Hij/zij geeft je een toelichting over het verloop van de keuring. Specifieke aandachtspunten kun je dan onder de aandacht brengen. Ook kun je vragen stellen. Tijdens de keuring kun je ook vragen stellen, maar hierbij kan de verkoper/makelaar aanwezig zijn. Na afloop van de rondgang geeft de bouwkundige jou een terugkoppeling op de bevindingen en de gevonden gebreken.

Is het rapport van de bouwtechnische keuring bruikbaar voor het aanvragen van NHG? + -

Absoluut. Dit rapport is geschikt om Nationale Hypotheek Garantie mee aan te vragen.

Recente topics uit onze nieuwsbrieven.

Je kan altijd terecht met vragen, maar misschien hebben we jouw vragen al wel beantwoord. Bekijk onze blogs eens om er achter te komen.

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op. Onze 20 experts zitten voor je klaar.