Weten wat je
woning waard is?

Een taxatierapport nodig

Als je een woning gaat kopen of verbouwen is het altijd nodig om een taxatierapport te hebben. Een taxatierapport geeft aan of jouw (nieuwe) woning voldoende waarde heeft om een hypotheek af te sluiten. Ook voor jezelf is het prettig om een taxatie te laten doen. Zo weet je of de vraagprijs van de woning realistisch is. Er zijn verschillende taxatierapporten: voor financiering, oversluiting, taxatie voor een verbouwing en een taxatie voor verhuur.

Taxatierapport binnen 2 dagen

Wanneer je een taxatierapport aanvraagt, wil je dat snel in ontvangst nemen. Meestal is er bij een versnelde aanvraag sprake van een meerprijs. Wanneer je via de Vastelastenbond een taxatie aanvraagt bij onze partner TaxatiePro krijg je een taxatierapport voor een vaste prijs op een vast moment (als alle gevraagde stukken tijdig zijn aangeleverd). Je profiteert ook nog van de beste prijs! 

Gevalideerd taxatierapport

Er zijn twee doelen om een taxatie uit te laten voeren: het vaststellen van de marktwaarde of van de herbouwwaarde. Voordat een taxateur met de taxatie begint zal altijd worden gevraagd met welk doel je een woning wilt laten taxeren. Voor een hypotheekaanvraag heb je een gevalideerd taxatieraport nodig. Wij bieden een taxatierapport aan voor een vaste prijs van € 595,- (incl. btw en validatie).
Naast taxaties kun je ook een bouwkundige keuring en energielabel aanvragen. Dit kun je rechts op het formulier aangeven. 

De voordelen van een taxatie

  • Taxatierapport met landelijke dekking
  • Vaste prijs van € 595,- (incl. btw en validatie)
  • Binnen één week een thuisbezoek van taxateur
  • Twee werkdagen later de oplevering van het taxatierapport
Taxatierapport aanvragen
Wat is jouw naam?
Wat is jouw adres?
Wat zijn jouw contactgegevens?

Veelgestelde vragen

Wat is het onderscheidend vermogen van TaxatiePro? + -

TaxatiePro gebruikt moderne techniek om efficiënt te werken. Daarnaast werpt het bedrijf zich op als aanspreekpunt voor verschillende services. Bij vragen over je bouwkundige keuring kun je bij hen terecht, maar ook voor energielabels kun je je vragen kwijt en dat geldt ook voor vraagstellingen over taxatierapporten. Er zijn geen doorverwijzingen nodig en je kunt TaxatiePro als vraagbaak gebruiken. Dat zorgt voor rust en overzicht. TaxatiePro helpt klanten en zet graag een stapje extra voor hen. Dat betekent bijvoorbeeld dat ze ook aan het einde van de werkdag tijd voor klanten vrijmaken of eventueel ook in het weekend een afspraak inplannen als dat beter uitkomt. Zonder extra kosten overigens.

 

Hoe is de samenwerking met de Vastelastenbond ontstaan? + -

TaxatiePro bestaat twee jaar en de insteek is om klanten zo goed mogelijk te begeleiden tijdens het kopen van een huis. De ondersteuning houdt niet op na het aankoopproces. Na het lezen van de visie en missie van de Vastelastenbond zag TaxatiePro een  groot aantal raakvlakken. Het bieden van totaalontzorging bijvoorbeeld is iets dat we beide partijen delen. De diensten van de Vastelastenbond zijn enorm handig voor mensen die net een nieuw huis betrekken.

Waarmee maakt TaxatiePro het verschil? + -

De snelheid maakt TaxatiePro onderscheidend. Binnen twee dagen een taxatierapport ontvangen, is snel. Bijzonder is dat er geen extra kosten voor deze vlotte service gerekend wordt. Daarnaast werkt het bedrijf met vaste prijzen en is het aangesloten bij de Nederlandse vereniging van Makelaars (NVM). Dat is de branchevereniging van makelaars en dat houdt in dat de taxatierapporten worden geaccepteerd bij alle banken en hypotheekverstrekkers. Je hebt dus de garantie dat je met een betrouwbare partij in zee gaat. TaxatiePro is landelijk actief.

Wat doet TaxatiePro om op de steeds veranderende taxatiemarkt in te spelen? + -

Door evenementen te bezoeken, hoopt de organisatie bij te blijven. Ook bemant TaxatiePro op grote vakevenementen zoals de TaxatieSummit waar aandacht is voor verschillende onderdelen uit dit vakgebied. Dan moet je denken aan duurzaamheid, wonen en meer. Deze vakbeurs is een begrip in de taxatiewereld.

 

Wanneer moet er voor een taxatierapport betaald worden? + -

Een andere vraag is wanneer er betaald moet worden voor het taxatierapport. Daar zijn verschillende mogelijkheden voor. Je kunt na oplevering zelf de factuur betalen maar het is ook mogelijk om deze naar de notaris te versturen. Dit is zonder extra kosten.

Recente topics uit onze nieuwsbrieven.

Je kan altijd terecht met vragen, maar misschien hebben we jouw vragen al wel beantwoord. Bekijk onze blogs eens om er achter te komen.

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op. Onze 20 experts zitten voor je klaar.