Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

1 miljoen overstappers zorgverzekering

Zaterdag 20 februari 2016 16:48Margot Boesveld

 

Ruim een miljoen mensen zijn per 1 januari overgestapt naar een andere zorgverzekeraar. Het definitieve overstappercentage bedraagt daarmee 6,3 procent. Dat blijkt uit verschenen cijfers van vrijdag 19 februari van informatiecentrum voor de zorg Vektis.

Dat betekent dat minder mensen dan het voorgaande jaar zijn veranderd van verzekeraar voor hun zorgpolis. Toen stapte nog 6,8 procent over. Dit komt neer op 1,1 miljoen mensen.

Minder overstappers dan verwacht

Het uiteindelijke aantal overstappers in 2015/2016 was lager dan Vektis in januari dacht. Toen ging het informatiecentrum nog uit van 7 procent. In Nederland is een zorgverzekering voor iedereen verplicht. Tot eind 2015 kon iedereen zijn zorgverzekering opzeggen. Daarna hadden zij tot eind januari om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten.

Cijfers overstappers 

Over het algemeen blijven de overstap percentages de afgelopen jaren redelijk gelijk. Sinds 2010 fluctueert het aantal overstappers tussen de 5,5 % en de 7,2%. Ook de overstapperiode blijft volgens de Vastelastenbond redelijk gelijk. 

Overstapmoment

Er is een duidelijke piek te zien bij het aantal overstappers tussen de kerstperiode en nieuwjaar. (27 december t/m 31 december). Dirk-Jan Wolfert: “ Dat is echt op het laatste moment.  Medio november worden de premies van zorgverzekeraars bekent gemaakt. Echter niet alle zorgverzekeraars hebben dan hun contracten met zorgaanbhieders op orde. Het is een logisch gevolg dat men wacht totdat alle overeenkomsten tussen zorgverzekeraars en de ziekenverleners ook helemaal inzichtelijk zijn."

 

Bron: NU.nl en informatie van de Vastelastenbond

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over