Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

10 tips voor voordelige vliegtickets

Donderdag 21 mei 2015 17:14Margot Boesveld

 

De kosten van een vliegticket beslaan vaak al 1/3 van het vakantiebudget. Zeker naar verre oorden betaalt u veel voor een vliegticket. Voor vliegtickets naar verre oorden of gewoon binnen Europa hoeft u echter niet altijd de hoofdprijs te betalen. U kunt honderden euro's besparen! Zo houdt u vakantiegeld over. Vereniging de Vastelastenbond voorziet u van handige tips.

1. Boek uw ticket op een doordeweekse avond

U kunt het beste op dinsdag-, woensdag- of donderdagavond uw ticket boeken. Dan zijn de tarieven namelijk het laagst. Overdag is er veel vraag naar tickets vanuit de zakelijke markt. ’s Avonds is dit minder en dat werkt door in de prijs (fluid pricing). Ook het weekend loont om te kijken voor een vlucht, want bij Vliegtarieven.nl en Vliegtickets.nl betaalt u in het weekend de hele dag net zoveel als doordeweeks in de avond. Dat blijkt uit onderzoek van Radar. Ze deden onderzoek naar 900 tarieven van 5 populaire boekingen websites. Opvallend uit dat onderzoek: Expedia is de duurste verkoper in de vergelijking waarbij tickets 's avonds juist duurder zijn. De verschillende waren het kleinst bij Ebookers. (bron: radar, publicatie 4 april 2015)

2. Vlieg op een rustig moment

Vakantiedagen; praktisch gezien is het wellicht verstandiger om in het weekend te vliegen, maar u vliegt het goedkoopst op dinsdag/woensdag/donderdag. Dat zijn de rustigste momenten. Voor een weekendtrip is bijvoorbeeld donderdag tot en met zondag goedkoper dan maandag tot en met vrijdag.

3. Speel met data

Bent u niet afhankelijk van een bepaalde vakantieperiode? Vergelijk dan de prijzen van bijvoorbeeld het hoogseizoen (juli-augustus) met prijzen in september. Dit kan honderden euro’s schelen. Controleer vervolgens het weer van het desbetreffende land. Wellicht is het de moeite waard om uw vakantieperiode daar op aan te passen.

4. Pas uw vertrek vliegveld aan

Woont u bij de grens? Kijk voor vluchten ook eens naar vertrek vanaf Brussel en Düsseldorf. U kunt daarmee honderden euro's besparen. Inwoners uit het noorden van Nederland kunnen kijken naar Bremen. Voor Europese vakanties kunt ook naar verschillende vertrek vliegvelden kijken. Rotterdam, Eindhoven en Maastricht hebben allen verschillende vliegtuigmaatschappijen met verschillende prijzen.  

5. Pas beide vliegvelden aan

Vlieg heen of terug van of naar een ander vliegveld. Vlieg bijvoorbeeld vanaf  Düsseldorf, Frankfurt, Brussel en vlieg terug naar Amsterdam of een andere stad in Europa. Ook dit kan zomaar een paar honderd euro schelen. U heeft vervolgens een makkelijke verbinding met de trein van en naar uw huis. Treintickets naar Nederland zijn er al vanaf €19 vanuit Düsseldorf, €39 vanuit Frankfurt en €26 vanuit Brussel.

6. Maak een tussenstop

Directe vluchten zijn vaak het duurst. Bent u echt op zoek naar een koopje? Maak dan gebruik van meerdere tussenstops. Vooral buiten Europa kunnen 1 a 2 tussenstops al een paar honderd euro schelen. Kijk goed naar de aansluittijd van de vluchten, zodat u niet uren op een vliegveld moet doorbrengen. Niet gediend van een lange reis en zo snel mogelijk naar de bestemming? Dan is het noodzaak om te kijken naar een directe vlucht en een overweging te maken of dat de extra kosten waard zijn.

7. Boek binnenlandse vluchten via Nationale maatschappijen van het vakantieland

Gaat u naar een groot land zoals Brazilië of Indonesië en maakt u gebruik van binnenlandse vluchten? Dan kan het lonen om op te zoeken naar Nationale vliegtuigmaatschappijen (Brazilië: Gol transportes Aeros of TAM en in Indonesië: Lion Air) van het desbetreffende land. Dit kunt u van te voren doen, zodat u weet waar u aan toe bent, maar u kunt ook wachten totdat u op locatie bent en een goedkope lastminute boeken. Dit is echter wel voor de echte avonturiers onder ons. Let wel: niet in alle landen kennen ze last minutes. U kunt van te voren thuis even testen of een Nationale (Budget) Airline goedkoper is dan een Internationale vliegtuigmaatschappij. Meer weten over Nationale budget maatschappijen? Kijk op Wikipedia voor een totaaloverzicht per land. Of klik hier

8. Vergelijk boeking sites op vergelijkingssites

Er bestaan ook vergelijking sites voor de boekingssites. Op Momondo, Kayak en Skyscanner kunt u de boekingssites vergelijken. Hier zitten vaak voordelige aanbiedingen bij. U krijgt niet altijd het laagste tarief. Voer dus ook eens dezelfde zoekopdracht bij een andere vergelijk site in. Dat kan zomaar enkele tientjes schelen.

9. Kijk ook bij luchtvaartmaatschappijen zelf

Vergelijk, vergelijk en vergelijk, want ze tonen allemaal anderen tarieven. Tevens hebben luchtvaartmaatschappijen binnen Europa vaak scherpere prijzen dan boekingssites. Bij boekingssites komen er meestal nog boekingskosten bij. Let hier bij het boeken goed op.

10. Bekijk aanbieding sites

Houdt aanbieding websites zoals Ticketspy, Travelbird, Vakantiepiraten, Holidaypirates.com, Weflycheap en Paperflies in de gaten. Dit zijn vakantie websites die alle goedkope aanbiedingen en vakanties op hun website plaatsen. Voor de meeste aanbiedingen gelden voor een vaste periode. Maar bent u flexibel met uw vakantiedagen, dan is dit zeker een kijkje waard.

Overige tips

  • Abonneer je op nieuwsbrieven van luchtvaartmaatschappijen. Daarin staan kortlopende aanbiedingen, zogenaamde flash sales, die maar een paar dagen geldig zijn.
  • Een budget maatschappij is niet altijd goedkoper dan een reguliere luchtvaartmaatschappij. Ze landen vaak op afgelegen vliegvelden. U dient dan alsnog voor transport van vliegveld naar het centrum te betalen.
  • Stel een e-mail alert in op Kayak, Skyscanner en Momondo. U ontvangt dan een e-mail wanneer uw uitgekozen vlucht duurder of goedkoper wordt.
  • Begin vroeg. Start ca. 100 dagen voordat u wilt vertrekken en boek gemiddeld 53 dagen van tevoren. Dan zijn de tickets het goedkoopst. Hier kan een paar dagen speling in zitten.

Overzicht van handige websites

 

Website

Soort website

Opvallend

Ebookers

 

Bookingsite voor vliegtickets en hotels

Korting wanneer u hotel en vlucht tegelijkertijd boekt

Expedia

 

Bookingsite voor vliegtickets en hotels

Duurste verkoper. Korting wanneer u hotel en vlucht tegelijkertijd boekt

Kayak

 

Vergelijkingssite

Mogelijkheid voor e-mail alert

Skyscanners

 

Vergelijkingssite

Mogelijkheid voor e-mail alert

Momondo

 

Vergelijkingssite

Mogelijkheid voor e-mail alert

Travelbird

 

Aanbiedingen website

Leuke aanbiedingen, maar niet altijd de goedkoopste

Ticketspy

 

Aanbiedingen website vliegtickets (+hotels en meer)

Vaste vertrekdagen per aanbieding

Holidaypirates.com

 

Aanbiedingen website

Vliegtickets, hotels, vakanties en cruises

Leuke aanbiedingen. Let op de vertrek luchthaven. Ook een app!

 

Weflycheap

 

Aanbiedingen website

Goede filter, voor vliegtickets wordt u doorgeleid naar cheaptickets.nl

Paperflies

 

Vliegticket vergelijking website

Simpele en overzichtelijke website

 

 

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over