Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

100 Op de snelweg veel zuiniger dan automobilist denkt

Vrijdag 19 mei 2006 14:39Margot Boesveld

 

97 Procent van de automobilisten heeft geen idee hoeveel brandstof ze besparen door op de snelweg 100 te rijden in plaats van 120 kilometer per uur. Een moderne auto gebruikt bij deze snelheid twintig procent minder brandstof.

Veel automobilisten schatten deze besparing te laag in. Dit constateerde voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal na een onderzoek onder 883 mensen. Een belangrijk deel van de automobilisten rijdt 120 kilometer per uur als het daadwerkelijk kan. Slechts een klein deel rijdt langzamer. Dit zijn vooral om mensen die meer met het milieu bezig zijn. Voor veel mensen is het een aantrekkelijk idee om brandstof te besparen, zeker met de huidige recordprijzen. 46 Procent van de mensen zegt dat ze minder hard gaat rijden wanneer ze wordt verteld hoeveel brandstof dit scheelt. Het gaat om 8 liter op een volle tank van 40 liter, twintig procent dus. De helft denkt dat het slechts 2 liter scheelt op tank. Intussen wordt er vaker 120 gereden terwijl het zuiniger kan op de snelweg. Het brandstofverbruik van een auto speelt bij de aankoop een grote rol, blijkt uit het onderzoek. De autokopers letten hier vaker op dan bijvoorbeeld de veiligheid, de brandstofsoort, of het comfort van de auto. Door minder brandstof te gebruiken komt er minder van het broeikasgas CO2 in de lucht en het scheelt natuurlijk in de autokosten. Een op de drie autorijders zegt zich niets van het brandstofverbruik aan te trekken. Nederlandse automobilisten legden in 2004 zo'n 45 miljard kilometer af op de snelweg. Volgens Rijkswaterstaat is op twee derde van de autosnelwegen 120 km/u toegestaan. Wanneer op deze stukken minder snel wordt gereden is een aanzienlijke besparing aan brandstof mogelijk.

Op milieucentraal is meer te lezen over het gebruik en het kopen van een auto en waar je op kunt letten wanneer je rekening wilt houden met het milieu. Bron APS

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over