Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

2,5 miljoen huishoudens besparen uit noodzaak

Vrijdag 21 juli 2017 12:34Margot Boesveld

 

In Nederland zijn er in totaal ca. 7, 7 miljoen huishoudens. Hiervan spaart bijna 30 procent uit noodzaak. Bijna een kwart van de mensen bespaart om principiële redenen en 45 procent bespaart om extra geld over te houden voor onverwachte kosten. Nederlanders die besparen uit noodzaak, doen dit vooral door te besparen op vrije tijd en lifestyle kosten.

Mensen die besparen om extra geld over te houden, proberen vooral te besparen op de hypotheek en energie. Complexere besparingen zijn minder populair onder Nederlanders, een opvallend gegeven. Zeker omdat het bij dit soort besparingen vaak gaat om financiële producten en diensten, waarbij (afhankelijk van het product) relatief veel geld bespaard kan worden. Dit blijkt uit het Nationaal Bespaar Onderzoek 2017.

Vastelastenbond onder de indruk van onderzoeksresultaten

De Vastelastenbond schrikt nog steeds van deze cijfers. 'Besparen is en blijft een noodzaak’. Wij geven al jaren advies over besparen op de vaste lasten. Deze behoren tot de categorie ‘complex’, maar men vergeet vaak dat hier wel de grootste besparing te behalen valt.' Margot van de Vastelastenbond reageert met: ‘Waarom besparen op leuke dingen terwijl je met een besparing op de saaie vaste lasten, juist veel leuke dingen kan doen?

Aanbiedingen en kortingscodes winnen aan populariteit

Er zijn verschillende manieren om geld te besparen. Nederlanders lijken het vooral fijn te vinden om te besparen door producten en diensten periodiek (online) te vergelijken. Vooral bij de autoverzekering (45,5%), (overige) schadeverzekeringen (23,5%), financiële faciliteiten zoals leningen en hypotheken wordt vaak geprobeerd om te besparen door te (laten) vergelijken.

Ook kortingsacties, kortingswebsites blijken erg populair onder huishoudens die bezig zijn met besparen. Ruim 42 procent bespaart op pretparken, mede door gebruik te maken van korting aanbieders. Ook vakantiegangers proberen vaak te besparen via korting aanbieders. Het gaat om ruim een kwart van de besparende vakantiegangers (27,9%). Ook mensen die besparen door uit eten te gaan, proberen vaak (25,8%) te besparen middels kortingsacties.

Mannen besparen meer op financiële producten en diensten, vrouwen meer op kleding en etentjes. Voor beiden groepen staat besparen op kleding bovenaan met 76,1%.

Waar besparen we op?

  • Kleding: 76,1%
  • Abonnementen 75,8%
  • Uit eten 71,5%
  • Vakantie 70,3% (Lees ook het artikel: zo bespaart u op vakantie!)
  • Pretparken 68,6%

Bronnen voor dit artikel: Nationaal Bespaaronderzoek 2017

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over