Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

2016 goed jaar voor zonnepanelen

Woensdag 01 februari 2017 15:31Margot Boesveld

 

In 2016 scheen de zon 240 uur meer dan gemiddeld. In 2016 waren er namelijk 1880 zonuren.  Dat is 9 procent meer dan gemiddeld. Goed nieuws voor de zonnepanelen eigenaar, want meer zon betekent een hogere opbrengt. In totaal is het jaar goed voor ca. 215 kWh aan stroom., omgerekend ca. € 45,00 extra op jaarbasis.

Extra zonuren en fijnstof

De hogere opbrengst komt door extra zonuren en sterkere zoninstraling. Maar ook de fijnstof speelt een rol. In 2016 was de landelijke zoninstraling 7 procent hoger volgens de cijfers van het KNMI en Siderea. Dit komt niet doordat de zon zelf krachtiger straalt, maar doordat er in Europa minder fijnstof in de atmosfeer is. Minder fijnstof laat meer zonnestraling door.

Met deze extra zonuren kan een set van 10 zonnepanelen van 2.600 wattpiek (met optimale plaatsing) 215 kWh meer stroom opwekken. Het gemiddeld stroomverbruik van een huishouden is 3.300 kWh per jaar.  

 

 

 

 

 

 

Bron: weeronline en Milieu Centraal

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over