Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

45% van de energieklachten komt van Oxxio

Maandag 08 augustus 2005 09:00Benny Moonen

 

Van alle vragen en klachten die consumenten indienen bij de toezichthouder van de energiemarkt (Dte) gaat bijna de helft over Oxxio. In totaal kwamen er 495 e-mails en brieven binnen waarvan 45 % betrekking heeft op Oxxio. Oxxio bestaat uit het vroegere Durion, Evolta en Energiebedrijf.com die voorheen ook al een heel slechte naam hadden opgebouwd. Dit was waarschijnlijk ook de reden dat Oxxio voor de nieuwe naam heeft gekozen. Durion heeft onlangs nog een boete van maarliefst 225.000 euro gekregen voor misleiding.

De klachten lopen uiteen en hebben zowel betrekking op de werving, verhuizing/switch maar voornamelijk op de facturering. Ook bij de Vastelastenbond hebben we veel last van de praktijken van Oxxio en het verbaast ons dat de leveringsvergunning nog niet is ingetrokken. Onze grootste klacht is dat Oxxio niet aangesloten is bij het contract controle protocol (C.C.P.). Dit protocol zorgt ervoor dat lopende overeenkomsten gecontroleerd kunnen worden, zodat wij boetes voor contractbreuk kunnen voorkomen. Oxxio kiest er helaas voor om zich te verrijken over de vergeetachtigheid van consumenten.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Arjen

Stiena,

Niets doen verder. Alle bekende banknummers van Oxxio op je rekening laten blokkeren (anders blijven ze incasseren) en als je een aanmaning krijgt vraag je of ze je een kopie van je contract op kunnen sturen waar je handtekening onder staat. Tip: bel niet en doe alles via mail, om bewijs van je correspondentie te hebben.

Dinsdag 23 oktober 2007 13:06

Joep

oxxio is top beter dan de vastelastenbond, veel meer klanten ook en lagere prijs.

Zaterdag 20 oktober 2007 15:28

stiena

Wie heeft een goede tip?

Een paar maanden geleden woonden we tijdelijk op een vakantiepark, ons nieuwe huis was nog niet klaar en het oude verkocht. We werden gebeld door OXXIO of we klant wilden worden. Situatie uitgelegd dat we een all-in vakantiehuisje bewoonden maar dat we wel wat info wilden van een prijs vergelijking met Essent.
Paar weken gelden werden we door OXXIO gebeld: er was een fout gemaakt er was namelijk 600 euro afgeschreven en dat was de energierekening van het vakantiepark??!! Het zou zsm terug worden gestort. We vonden het erg raar want naar wij wisten waren we geeneens klant van OXXIo en we betaalde inmiddels vanuit onze nieuwe woning gewoon aan Essent. Maar vervolgens werd er nog eens 600 euro afgeschreven dus wij lieten t stoneren bij de bank.
Tot onze schrik merkten we vandaag dat ze een voorschot voor oktober hadden afgeschreven: 2766,-!!!
Gelijk de bank het bedrag terug laten storten maar... hoe nu verder? Wij hebben nooit een factuur gezien, nooit info ontvange oid maar toch geven ze bij de klantenservice van oxxio aan dat we klant zijn bij OXXIO. Wat nu? hoe komen we van deze ellende af, wie heeft een goede tip??

Vrijdag 19 oktober 2007 21:17

nancy

Ik word er zo moe van van die Oxxio.
Ik ben nu al een jaar bezig met ze net als een ander alles geblokeerd op de bank maar ze zijn zo hardnekkig dat ze het voor elkaar kunnen krijgen om het af te schrijven dus weer naar de bank en weer alles laten storneren, en weer blokeren.
ik ben ondertussen overgestapt naar mijn ouwe vertrouwde Eneco waar ik geen problemen mee heb en nog minder ging betalen ook rara hoe kan dat???
Nu moest ik een boete betalen van 100 euro, ja daag echt niet ik heb een contract voor onbepaalde tijd dus een opzeg termijn van een maand volgens de wet maar volgens de wet van OXXIO niet hoor we schrijven het gewoon weer af ja dacht het niet OXXIO ik ga dit gevecht ook weer aan hoor dus weer alles laten storneren nu krijgen we bijna elke week een aanmaning ja daag ben ik niet van onder de indruk hoor .
Ik sta in me recht hoor maar als jullie je zaakjes niet op orde hebben kan ik niks aan doen hoor ik heb alles in orde hoor .
Echt sukkels zijn het en begrijp de regering niet dat ze aan deze oplichters niks doen !!!!?????
ik word er echt moe van hoor van zulke losers .
Ik zou me eigen schamen om voor zo'n baas te moeten werken hoor .
Geen antwoord geven op brieven geen antwoord op e-mails geen antwoord op telefoontjes enz enz maar wel aanmaningen dat kunnen ze wel daar zijn ze een ster in.

Dinsdag 16 oktober 2007 06:36

j. van kooij

ja, oxxio sucks. Ook ik probeer al 12 weken een eindafrekening te krijgen. had een hoog maandtarief en weet dat ik aardig wat geld terug krijg. Maar na veel bellen ( heel duur trouwens ) en e-mailtjes nog steeds niets ontvangen. heb oxxio vandaag een aangetekende brief gestuurd dat er binnen 4 weken een jaarafrekening moet komen, anders leg ik het neer bij de geschillen commissie energie en water. ben benieuwd. Ik laat trouwens niets meer van mijn bankrekening afschrijven en haha was 2 dagen te laat voor electra en bammm daar lg al een brief van Interum Justitie. het zijn echt grote oplichters en ga me als een terrier hierin vastbijten.
jenny soest

Maandag 08 oktober 2007 11:55

j. van kooij

ja, oxxio sucks. Ook ik probeer al 12 weken een eindafrekening te krijgen. had een hoog maandtarief en weet dat ik aardig wat geld terug krijg. Maar na veel bellen ( heel duur trouwens ) en e-mailtjes nog steeds niets ontvangen. heb oxxio vandaag een aangetekende brief gestuurd dat er binnen 4 weken een jaarafrekening moet komen, anders leg ik het neer bij de geschillen commissie energie en water. ben benieuwd. Ik laat trouwens niets meer van mijn bankrekening afschrijven en haha was 2 dagen te laat voor electra en bammm daar lg al een brief van Interum Justitie. het zijn echt grote oplichters en ga me als een terrier hierin vastbijten.
jenny soest

Maandag 08 oktober 2007 11:55

chantal

Ja ook mijn man was zo dom om met oxxio in zee te gaan, dus ik vanaf het moment dat hij het zei al aan de telefoon met oxxio over het hoe en wat. We hadden een proefperiode van 3 maanden, prima. We konden het nog niet opzeggen pas als de proefperiode ging lopen, dus vanaf het moment dat het is gaan lopen heb ik een aangetekende brief naar oxxio gestuurd met daar in het vriendelijke verzoek om na de proefperiode alles weer stop te zetten. Netjes een brief terug gekregen met daarin de bevestiging dat alles stop gezet zou worden, nou das mooi..... dachten we! Tot dat we van vakantie terug kwamen en alle afschriften gingen bekijken....oeiii wat zagen we daar?! ja hoor oxxio! geeft niks ik regel het wel even dus vandaag aan de slag gegaan en ik heb gewonnen whahaha vanaf 10 uur vanochtend ben ik bezig geweest maar ik heb het voor elkaar gekregen, oxxio had tot het laatste moment gewacht om essent de eind datum door te geven dus we zaten tot 2010 aan oxxio vast!! dacht het niet! na ik denk wel 25/30 telefoontjes naar oxxio en naar essent ben ik eens goed gaan lezen in de voorwaarden van de 3 maanden proefperiode!!!! ja daar zijn ook nog voorwaardes van! En wat zag mijn oog... deze zin, " Indien u in de proefperiode hebt opgezegd,....... maar 4 maanden NA DE DAG VAN OPZEGGING nog niet bent weggeswitchd, vervalt de gedane opzegging en dient u het contract uit te dienen......... Dus dat betekende voor ons dat we voor november weg moesten zijn!! Weer bellen met oxxio en ja hoor ze konden er niet meer onderuit, wel gelijk even een bevestiging gevraagt en die per e-mail laten opsturen, en dat er wel even duidelijk in moest staan dat het geheel KOSTENLOOS ( want anders waren de kosten 500 euro geweest )was dat we konden overstappen...... en we zijn vrij van oxxio pfff het was een heel gedoe maar ik heb het er voor over gehad! Misschien heeft iemand hier wat aan! succes ermee En nooit weer naar oxxio!

Woensdag 19 september 2007 19:14

ed

OXXIO is een **t-bedrijf, Ik ben in maart 2007 weer terug bij Eneco maar oxxio blijft incasso maand bedragen afschrijven. Incasso laten blokkeren en voor de zoveelste keer gevraagd om een eind afrekening. Ja eindelijk na 5 maanden hadden ze het door per email kreeg ik de mededeling dat er een eindafrekening zou worden gestuurd een paar dagen later een aanmaning van hun incasso bureau. Weer een maand later weer 1 maar nog geen eindafrekening. Nou ja op de eerste jaarnota heb ik 2 en een half jaar gewacht. Die was ondanks de door mij doorgegeven meterstanden zo hoog geschat dat ik zo`n beetje een halfjaar vooruitbetaalde. OXXIO IS EEN DRAMA

Woensdag 19 september 2007 14:07

Arjen

Zelfs aangetekend versturen helpt niets. Ik heb vorig jaar december mijn contract opgezegd en een aangetekende brief verstuurd met een rode kaart om automatische incasso te blokkeren, mede omdat de hoogte van hun afrekeningen en de specificaties daarvan te wensen overlaten. Maar ondanks mijn brief werd er nog even zo vrolijk geld van mijn rekening gehaald. Twee rekeningen van Oxxio laten blokkeren voor automatische incasso bleek de enige mogelijkheid om het roven tegen te gaan.

Maandag 17 september 2007 07:46

VAN DER EEM

Goedenmiddag

Oxxio is een crimineel bedrijf en na 2 telefoontjes met hun krijg ik te horen dat ze me niet door mogen verbinden met de lijding gevende of afdeling chef.
Nee ik kan best aardig spellen !!
Ik heb aardig mijn best gedaan om op een redelijk nette manier deze mensen te eriteren.Omdat ik na 4 !! jaar zonder ook maar enig KONTRAKT !! het ECHT HELEMAAL ZAT BEN. Het is namelijk bij een bedrijf als OXXIO helemaal niet belonend om te bellen je moet ALTIJD !! schriftelijk aangetekend MET ONTVANGST BEWIJS goed geschreven brieven sturen.enz. enz.
MARR VANDAAG HEB IK EVEN MIJN HART GELUCHT!!!
BIJ DIE PIEP !!! PIEP !!! PIEP !!
vult u zelf maar in !
De medewerkers zijn volgens mij echt net zo erg als hun bedrijf en ze moeten ze zich schamen !!! DIEP HEEL DIEP !!
Ik hoop dat ze dit lezen en rot gevoel in hun maag krijgen.

zo ik ben klaar

Vrijdag 14 september 2007 16:00

allie

Misschien moet er al op school aandacht worden besteed aan dit soort zaken. Dat iedereen zich ervan bewust is dat we dit soort bedrijven (en alles wat jouw telefonisch wordt aangeboden) niet klakkeloos moeten vertrouwen. Ik werd vanochtend door een mevrouw van Oxxio wakkergebeld. Gelukkig was ik zo helder om, ondanks de mooie praatjes, af te houden en te zeggen dat ik het eerst op internet op wilde zoeken. Mevrouw belt volgende week terug. Haha, dat ze dat nog durven! Overigens had ze een hele mooie stem, dat dan weer wel...

Donderdag 13 september 2007 09:03

H.H van geenen

Augustus 2006 ben ik over gegaan naar oxxio
20 october werd de meter van oxxio geplaats.
eind afrekening van de nuon kreeg ik in september.
november houd oxxio 600 euro van mijn bankrekening in, plus op 5 december nog eens 150 euro mijn inkomsten zijn maar 840 euro u begrijpt dat was een hele schok voor mij en dat, mijn geld komt op de 12 de van de maand en dat herhaalde zich steeds weer b.v 22 jan en dan weer 5 februari dat is 300 euro voor mijn in 1 maand nu heb ik uitgerekend dat ik veel geld van ze terug krijg maar ze vertikken het om een eind afrekening testuren steeds weer een andere smoes nu krijg ik weer een email ik moet maar wachten tot ongeveer december misschien dat ik dan een eind afrekening kunnen wij mensen die zich bedondert voelen niet naar de rechter toe stappen oxxio komt zijn afspraken niet na en ik heb begrepen dat oxxio een b.v is die kan ze eigen dan ook ten gronde laten gaan en kunnen al die mensen die nog geld tegoed hebben van oxxio naar hun geld fluiten wandt oxxio is nergens bij aangesloten

Dinsdag 11 september 2007 16:23

Arjen

Bij Oxxio weet kan met gewoonweg niet rekenen, boekhouden en communiceren. Wanhoop niet als je per ongeluk 'te dom' bent om de lagere school af te maken, er blijkt dan toch nog een bedrijf te zijn waar je dan aan de slag kan gaan.

Maandag 10 september 2007 05:29

Marlayne

Een tijd geleden meldde ik op deze site dat ik al 11 mnd op een eindafrekening van Oxxio aan het wachten was, en zelfs een advocaat had ingeschakeld... Resultaat: het lukt ze gewoonweg niet!Erger zelfs, ze begonnen plotseling allerlei vreemde bedragen van mijn rekening af te schrijven, waardoor ik ze de machtiging moest intrekken, en geloof me, hierna begonnen ze hiermee opnieuw met weer een ander rekeningnummer van ze, die ik dus vervolgens OOK weer moest laten blokkeren!!!Daarna probeerde ze me dan toch maar een eindafrekening te sturen... (zucht)...maar na diverse "wazige" en onoverzichtelijke pogingen hiertoe, en me vervolgens zelfs een keer een "blanco"-eindafrekening te sturen, lukt het ze waarschijnlijk gewoon niet zoiets tot stand te brengen?! Ondanks alle beloften van hun kant, heb ondertussen wel al excuses, onterecht geinde bedragen retour, en zelfs een bos bloemen mogen ontvangen! ... maar helaas nog steeds geen correcte eindafrekening!? Hoe moeilijk kan DIT in Godsnaam zijn voor OXXIO?!!

Donderdag 06 september 2007 18:14

Sandra en Arjan

Wat een slecht bedrijf is dat klote Oxxio. Eerst 4 maanden moeten wachten op een bedrag wat nog door oxxio terugbetaald moest worden. Vervolgens van alles en nog wat beloven om daarna te horen dat ze het geld naar iemand anders hebben over gemaakt. Ik heb wel 20 telefoontjes a 15 cent per minuut gewaagd aan dat klote Oxxio. En nog komen ze hun beloftes niet na. Denk je dat alles geregeld is.... nee hoor.... een compleet verkeerd bedrag berekend door ze. Ze proberen je volgens mij gewoon geld af te troggelen. Als je ze vervolgens belt, wordt je niet terug gebeld terwijl ze dat beloven.

DUS CONTROLEER AL JE AFREKENINGEN ALS JE LID BENT EN ANDERS.... WORDT NOOIT LID!!!

Woensdag 05 september 2007 16:02

jeffret

Oxxio is een boef, Oxxio is niet wijs, Oxxio is flauw, Oxxio is een oplichter, Oxxio is teleurstellend, Oxxio is bedroevend, Oxxio is kut, Oxxio is nep, Oxxio is vals, Oxxio is vies, Oxxio is een nerd, Oxxio is te zielig, Oxxio is Gek, Oxxio is Oxxio, dus pas op!!!

Oxxio is een boef, Oxxio is niet wijs, Oxxio is flauw, Oxxio is een oplichter, Oxxio is teleurstellend, Oxxio is bedroevend, Oxxio is kut, Oxxio is nep, Oxxio is vals, Oxxio is vies, Oxxio is een nerd, Oxxio is te zielig, Oxxio is Gek, Oxxio is Oxxio, dus pas op!!!

Oxxio is een boef, Oxxio is niet wijs, Oxxio is flauw, Oxxio is een oplichter, Oxxio is teleurstellend, Oxxio is bedroevend, Oxxio is kut, Oxxio is nep, Oxxio is vals, Oxxio is vies, Oxxio is een nerd, Oxxio is te zielig, Oxxio is Gek, Oxxio is Oxxio, dus pas op!!!

Oxxio is een boef, Oxxio is niet wijs, Oxxio is flauw, Oxxio is een oplichter, Oxxio is teleurstellend, Oxxio is bedroevend, Oxxio is kut, Oxxio is nep, Oxxio is vals, Oxxio is vies, Oxxio is een nerd, Oxxio is te zielig, Oxxio is Gek, Oxxio is Oxxio, dus pas op!!!

Oxxio is een boef, Oxxio is niet wijs, Oxxio is flauw, Oxxio is een oplichter, Oxxio is teleurstellend, Oxxio is bedroevend, Oxxio is kut, Oxxio is nep, Oxxio is vals, Oxxio is vies, Oxxio is een nerd, Oxxio is te zielig, Oxxio is Gek, Oxxio is Oxxio, dus pas op!!!

Oxxio is een boef, Oxxio is niet wijs, Oxxio is flauw, Oxxio is een oplichter, Oxxio is teleurstellend, Oxxio is bedroevend, Oxxio is kut, Oxxio is nep, Oxxio is vals, Oxxio is vies, Oxxio is een nerd, Oxxio is te zielig, Oxxio is Gek, Oxxio is Oxxio, dus pas op!!!

Oxxio is een boef, Oxxio is niet wijs, Oxxio is flauw, Oxxio is een oplichter, Oxxio is teleurstellend, Oxxio is bedroevend, Oxxio is kut, Oxxio is nep, Oxxio is vals, Oxxio is vies, Oxxio is een nerd, Oxxio is te zielig, Oxxio is Gek, Oxxio is Oxxio, dus pas op!!!

Oxxio is een boef, Oxxio is niet wijs, Oxxio is flauw, Oxxio is een oplichter, Oxxio is teleurstellend, Oxxio is bedroevend, Oxxio is kut, Oxxio is nep, Oxxio is vals, Oxxio is vies, Oxxio is een nerd, Oxxio is te zielig, Oxxio is Gek, Oxxio is Oxxio, dus pas op!!!

Oxxio is een boef, Oxxio is niet wijs, Oxxio is flauw, Oxxio is een oplichter, Oxxio is teleurstellend, Oxxio is bedroevend, Oxxio is kut, Oxxio is nep, Oxxio is vals, Oxxio is vies, Oxxio is een nerd, Oxxio is te zielig, Oxxio is Gek, Oxxio is Oxxio, dus pas op!!!

Oxxio is een boef, Oxxio is niet wijs, Oxxio is flauw, Oxxio is een oplichter, Oxxio is teleurstellend, Oxxio is bedroevend, Oxxio is kut, Oxxio is nep, Oxxio is vals, Oxxio is vies, Oxxio is een nerd, Oxxio is te zielig, Oxxio is Gek, Oxxio is Oxxio, dus pas op!!!

Oxxio is een boef, Oxxio is niet wijs, Oxxio is flauw, Oxxio is een oplichter, Oxxio is teleurstellend, Oxxio is bedroevend, Oxxio is kut, Oxxio is nep, Oxxio is vals, Oxxio is vies, Oxxio is een nerd, Oxxio is te zielig, Oxxio is Gek, Oxxio is Oxxio, dus pas op!!!

Oxxio is een boef, Oxxio is niet wijs, Oxxio is flauw, Oxxio is een oplichter, Oxxio is teleurstellend, Oxxio is bedroevend, Oxxio is kut, Oxxio is nep, Oxxio is vals, Oxxio is vies, Oxxio is een nerd, Oxxio is te zielig, Oxxio is Gek, Oxxio is Oxxio, dus pas op en trap er niet in!!

Dinsdag 04 september 2007 15:24

john

Heb zelf al ongelooflijk veel meegemaakt met die ***toko. Ze blijven je belazeren. Nieuwste truc van ze? Steeds eerder incasseren. Nu is de 23/24e van de maand al normaal geworden, het is gvd al een voorschot!! Contract opgezegd, maandbedrag verlaagd zodat ik zeker weet dat ik geen jaren moet wachten op mijn teruggave. Beter een beetje bijbetalen dan al die ellende en moeite die je moet doen om het teveel betaalde terug te krijgen.
NOOIT KLANT WORDEN DUS VAN DIE OPLICHTERS

Donderdag 30 augustus 2007 21:14

Eric

Is het verstandig bij het opzeggen van mijn contracten bij Oxxio daarna ook mijn bank te laten weten dat ik geen automatische afscrijvingen meer toesta van Oxxio?
Zorgt er dan in iedergeval wel voor (hoop ik) dat ze mijn rekening niet zomaar kunnen plunderen en dat ik acceptgiro's krijg als ze nog iets van me tegoed hebben.
Wat is het advies van de VasteLastenBond hierin?

Donderdag 23 augustus 2007 08:53

Arjen

Ondanks het feit dat ik de machtiging om automatisch te incasseren heb ingetrokken blijft Oxxio vrolijk onterechte bedragen van mijn rekening afschrijven.

Dinsdag 24 juli 2007 20:33

WFP Jansen

Wij zijn per i juli 2004geen klant meer bij Oxxio.
Ondanks een eindafrekening begint oxxio elk jaar opnieuw met het sturen van rekeningen, aanmaningen, intrum justitia.
Zodra wij iets weerlegt hebben, proberen zij iets nieuws. Reageren niet op brieven,telefoontjes zijn z.g. niet ontvangen, e-mails niet beantwoord.

Dinsdag 24 juli 2007 05:31

Bernard

Beste Jeffrey,
Administratief is het nog steeds een zooitje bij Oxxio. Ik had netjes op tijd opgezegd nadat ik mij (per ongeluk veel te snel) had aangemeld. Nu krijg is allerlei onterechte boetebrieven.
Mijn oude leverancier levert mij weer netjes, maar jullie hebben wederom mij tegen mij wil om overgezet. Tuig!

Zondag 22 juli 2007 12:06

jeffrey

hallo iedereen
ik werk al ruim 3 jaar voor oxxio klop we hebben veel problemen gehad toen wij net op de markt kwamen en mensen hebben daar door weinig vertrouwen maar er zijn gellukig ook mensen die wel tevreden zijn want we zijn de 4 na grootste energie bedrijf geworden na eneco noun en essent en alle kinder ziektes zijn er uit dus mensen gaan nu veel besparen maar begrijp de mensen wel die weinig vertrouwen in hebben maar goed je kan nu gewoon echt een paar 10tjes per maand gaan besparen en dat is geen oplichterij meer en mensen die voor 1931 geboren zijn mag oxxio niet eens overschrijven en wij hebben als 1ste in nederland vorge week een keur merk gekregen voor groene stroom die heeft nog niemand en als oxxio nu nog zo slecht zou zijn waren we allang dicht gegooit want er is elke maand nu controle gr jeffrey

Woensdag 04 juli 2007 09:36

Marlayne

Bedankt voor je goedbedoelde advies, maar ik heb het er graag voor over! Ik doe het niet alleen voor mezelf, maar ook voor andere consumenten zoals die b.v. hier op jouw site! Misschien dat ze eens kunnen beginnen met bekwaam personeel aan te nemen... het zou in iedergeval een begin kunnen zijn!

groetjes, Marlayne

Maandag 02 juli 2007 14:50

Marlayne

"David" zal wel bij OXXIO werken...
Ben zelf al 11 maanden weg bij OXXIO, maar die oplichters vertikken het om een eindafreking te sturen. Na tig telefoontjes en mailtjes, en de meest onwaarschijnlijk antwoorden die varieerde van niets meer van mij terug kunnen vinden tot: er zou nog 500euro (??) euro openstaan... naar: ik had nog 200euro tegoed (??) heb ik uiteindelijk een advocaat in de hand moeten nemen om eindelijk eens duidelijkheid te krijgen... Krijg ik plots een eindafrekening van 4 jaar geleden (?) waarin staan dat ik nog honderden euro's van ze krijg... en vervolgens halen ze dat bedrag van mijn rekening (?) en nu krijg ik ook nog aanmaningen??? Stelletje onbenullen die daar werken, ik ben ze goed zat! Hoop echt dat mijn advocaat ze voor het gerecht sleept, ongelofelijk dat OXXIO dit allemaal maar ongestraft mag doen?! Als ik de verhalen hier lees wordt ik zelfs nog bozer! Bedrijven als Oxxio zouden zo onder druk moeten worden gezet (zoals ze dat nu bij ons doen!), dat ze zich van ellende zelf met plezier zouden willen opheffen!!!

Maandag 02 juli 2007 11:10

David

Hmm, ik heb nooit klachten over Oxxio. Overgestapt van Eneco omdat daar de klantenservice om te huilen was. En sinds een paar jaar tevreden klant van Oxxio. Nu moet het wel gezegd worden dat ik geen gezeur over rekeningen heb.

Maandag 02 juli 2007 09:59

sander

Vandaag een brief van deurwaarder van arkel binnen gekregen.
een zusteronderneming van Interum Justitia.
Dezelfde schooiers die mij vorig jaar al een aanmaning verstuurde om een bedrag te laten betalen voor Oxxio.
Of ik 225,00 wil betalen.
Geen omschrijving,geen nota.
Ik had Justitia vorig jaar al een brief terug gestuurd dat ze de pleuris kunnen krijgen met dat geld en als een van die gasten aan mijn deur komt om effe binnen te kijken dat ze mogen rennen.
Ik heb een kangal thuis lopen die echt niet van vreemden houd.
Ik zeg dan dat het pure zelfverdedeging is.
In ieder geval hoorde ik een jaar niks meer tot vandaag.
Of ik binnen 4 dagen dat bedrag wil betalen anders gaan ze me dagvaarden.
Ik heb ze net een mail terug verstuurd dat ze mogen komen met hun dagvaarding.
Maar wel een aangetekende brief,want anders kom ik niet.
Onze maatschappij is aan het verrotten en over genomen door multinationals die denken boven de wet te staan.
Ook eneco is door en door rot aan het worden en die flikte het ook om elke maand verschillende nota's te versturen.
de ene maande 175,00 de ander maand 150,00,dan weer 145,00,enz enz.
Zij hebben de monopolie op de leidingen en ik ben over gestapt naar energie direct.
Die transportkosten zijn nog duurder,als de levering van de stroom sinds ik bij energie direct zit.
Tijd om de meter terug te draaien en terug te jatten wat ze lopen te jatten van de burgers.
de politiek zegt niks,want zij zijn degene die het beste eraan verdienen.
Zij bepalen de hoogte van de transport kosten en omdat we een zachte zomer hebben gehad hebben zij weer centen ndig van de burgers.

Zaterdag 23 juni 2007 15:34

sander

Vandaag een brief van deurwaarder van arkel binnen gekregen.
een zusteronderneming van Interum Justitia.
Dezelfde schooiers die mij vorig jaar al een aanmaning verstuurde om een bedrag te laten betalen voor Oxxio.
Of ik 225,00 wil betalen.
Geen omschrijving,geen nota.
Ik had Justitia vorig jaar al een brief terug gestuurd dat ze de pleuris kunnen krijgen met dat geld en als een van die gasten aan mijn deur komt om effe binnen te kijken dat ze mogen rennen.
Ik heb een kangal thuis lopen die echt niet van vreemden houd.
Ik zeg dan dat het pure zelfverdedeging is.
In ieder geval hoorde ik een jaar niks meer tot vandaag.
Of ik binnen 4 dagen dat bedrag wil betalen anders gaan ze me dagvaarden.
Ik heb ze net een mail terug verstuurd dat ze mogen komen met hun dagvaarding.
Maar wel een aangetekende brief,want anders kom ik niet.
Onze maatschappij is aan het verrotten en over genomen door multinationals die denken boven de wet te staan.
Ook eneco is door en door rot aan het worden en die flikte het ook om elke maand verschillende nota's te versturen.
de ene maande 175,00 de ander maand 150,00,dan weer 145,00,enz enz.
Zij hebben de monopolie op de leidingen en ik ben over gestapt naar energie direct.
Die transportkosten zijn nog duurder,als de levering van de stroom sinds ik bij energie direct zit.
Tijd om de meter terug te draaien en terug te jatten wat ze lopen te jatten van de burgers.
de politiek zegt niks,want zij zijn degene die het beste eraan verdienen.
Zij bepalen de hoogte van de transport kosten en omdat we een zachte zomer hebben gehad hebben zij weer centen ndig van de burgers.

Zaterdag 23 juni 2007 15:34

Jan Dros

Inmiddels ben ik bij Oxxio weg, maar ik wil toch mijn ervaringen met jullie delen.

Januari 2006 ben ik enthousiast overgestapt naar Oxxio. Dat enthousiastme was echter snel verdwenen.
Na 5 maanden kreeg ik een extra gasrekening van € 613,47 en stroomrekening van € 203,74, of ik die wel even wou betalen. Niet betalen dus. Oxxio had net de maandelijkse stroomrekening met zo,n 50% verhoogd.
Nou ben ik niet snel onder de indruk van aanmaningen, maar toen Intrum Justitie zich er mee ging bemoeien bekroop mij toch een gevoel van onbehagen.
Justitia gebeld en uitgelegd dat het hoogst ongebruikelijk is om na 5 maanden reeds een voorschot te vragen van ruim € 600,00 en €.200,00..... bleek het geen voorheffing maar een naheffing!!!
Tja, dat kan natuurlijk ook nog. In 5 maanden zoveel stroom en gas verbruiken dat je een gezamenlijke naheffing krijgt van zo'n € 800,00. Dat kan dus niet waar zijn...en probeer Oxxio daarvan maar te overtuigen. Pas toen ik de zaak via de consumentenbond speelde kwam er een reactie van Oxxio. De netwerkbeheerder had hun verkeerde tellerstanden doorgegeven. Ja, ja....zo ken ik er nog een paar.
Ondank alle dreigementen heb ik nooit betaald en dat was maar goed ook.
Bij de uiteindelijke afrekening van Oxxio kreeg voor stroom € 128.03 en voor gas € 722,64 retour. Ja, ja... de wonderen zijn de werled nog niet uit.
Ik ben benieuwd hoelang Oxxio er over doet het geld terug te storten. Waarschijnlijk zal dat nog een tijdje duren om flink wat rente van mijn geld en dat van al die andere gedupeerde medelanders te vangen. Hoe moeten ze anders aan hun winst komen.

Gegroet mensen en laat je niet gek maken.

Jan Dros

Vrijdag 22 juni 2007 18:15

Frans

Ook wij hebben problemen met Oxxio, het gaat om een zogenaamde contractbreuk. Echter Oxxio heeft geprobeerd om zomaar een bedrag van 250 euro af te schrijven. Zonder ons vooraf op de hoogte te stellen waarvoor dit was. Nadat wij het geld hadden teruggeboekt hebben wij een tijd lang niets gehoord. Totdat wij een brief ontvingen met daarin de vraag of wij het bedrag wilden betalen, omdat wij te vroeg ons contract hadden opgezegd. Hier hebben wij direct op gereageerd, maar totaal geen antwoord. Wij zijn toen eens gaan kijken op internet wat er te vinden was op het gebied van Oxxio klachten. En het was niet te geloven zoveel pagina's. Wij hebben toen besloten om een advies en bemiddelingsbureau in te schakelen. En daar zijn we nu nog blij om. Dit bedrijf heeft heeft het niet alleen voor ons opgenomen tegenover Oxxio maar ook tegenover Intrum Justitia het incassobedrijf dat werkt voor Oxxio. Oxxio had niks van zich laten horen, maar dacht het met een incasso bedrijf wel voor elkaar te krijgen. Echter de administratie van Oxxio is zo slecht dat Intrum Justitia de verkeerde zaak in handen kreeg. Het advies en bemiddelingsbureau heeft dit voor ons aangevochten, en wij zijn op dit moment op weg naar een oplossing in ons voordeel. Wij kunnen dit iedereen aanraden. Ik weet dat reclame maken geen optie is, maar wij lezen zoveel problemen overal dat wij toch de mensen willen adviseren contact op te nemen met Avenders. dit bedrijf ondersteunt particulieren en is zeer betaalbaar, en wat veel beter is het scheelt enorm veel stress. Zoek maar eens op google na Avenders. Iedereen alvast veel succes.

Vrijdag 22 juni 2007 16:17

Johan

Tja Oxxio. Ik heb een verkeerde afrekening ontvangen waarbij ik moest bijbetalen (wordt aangemerkt als bedrag maart). Bezwaar gemaakt en een gecorrigeerde rekening gekregen. De oude rekening hebben ze gecrediteerd. Per saldo is het bedrag dus nul. Nu stellen ze echter dat ik niet op bepaalde herinneringen heb gereageerd (logisch als ik ze al heb betaald, maar maak dat die randdebielen maar eens wijs) en dat ze met verrekeningen van mijn betalingen het saldo van de maand maart hebben afgeboekt. En dat was nul! Zouden ze bij Oxxio soms alleen maar de kleuterschool moeten hebben doorlopen om er te mogen werken?

Vrijdag 15 juni 2007 09:22

Arjen

Nadat ik op 31 mei op dit forum kon melden dat Oxxio eindelijk de juiste bijdragen kon vermelden kan dit weer de prullebak in. Hoewel ik via afschriften kan aantonen dat ik voor elektricteit niets meer aan Oxxio ben verschuldigd presteren ze het nu om me een nog te betalen bedrag van bijna € 200 in rekening te brengen. Ik hoop bijna dat ze het in hun botte hersens krijgen om er een rechtzaak van gaan maken, lijkt me heerlijk om hun falende administratie tot op de grond toe af te branden.

Maandag 11 juni 2007 07:06

J. Sanders

Dit is de klacht die ik heb verstuurd naar
Type vraag
klacht
Aantal keer contact
ik heb al eerder contact gezocht hierover
Vraag
Ik heb 2 x een factuur ontvangen, betreffende de
periode april 2007. Elk met een ander bedrag: 1e factuurdatum, 11.04.07, 2e
factuurdatum, 07.05.07 met respectievelijk €109.11 en €106.11. Op
13 mei heb ik telefonisch contact gehad met uw klantenservice
betreffende de verschillende bedragen. Hierover zou ik nog bericht ontvangen welk
bedrag betaald zou moeten worden. Tot op heden geen bericht ontvangen.
I.p. daarvan heb ik vandaag een brief ontvangen van Intrum Justitia,
met rentekosten, incassokosten en registratiekosten. Er is geen sprake
van het niet willen betalen van de rekening!!! Ik zit nog steeds op
bericht van uw klantenservice te wachten welk bedrag ik zou moeten
betalen!Ik maak nu zelf de kosten over wat betreft het geleverde gas voor de
periode april. Van uw klantenservice verwacht ik dat de kosten voor Intrum
Justitia door Oxxio zelf worden gedragen! Oxxio heeft nl. niet eens de
moeite genomen mij te berichten betreffende het correcte bedrag!!!Hier
ga ik niet mee akkoord!Ik verwacht z.s.m. een bericht van u dat u de
incassokosten e.d. van het bedrag aftrekt!
Suggestie
Betere klantenservice en betere boekhouding!!!

Dit is hun antwoord op 30 mei:
Geachte heer,

Hartelijk dank voor uw e-mail. Wij kunnen u informeren dat u niet
gereageerd heeft op onze betalingsherinnering van € 106,11. Dit betreft
gas periode april. Daarom zijn wij genoodzaakt het over te dragen aan ons
incassobureau. Hier zijn extra kosten aan verbonden.

Wij verzoeken u het in de aanmaning vermelde bedrag over te maken aan
Intrum Justitia, gironummer 7019, onder vermelding van uw klantnummer.

Het oorspronkelijke voorschotbedrag van periode april bedroeg €
109,11. Omdat dit gedeeltelijk is verrekend met een betaling van € 5,95
die u heeft overgemaakt aan ons staat er nu nog een restbedrag van open
van € 106,11.

Uit onze gegevens blijkt niet dat u hierover contact heeft gehad op
13-05-2007, of dat we nog iets zouden uitzoeken met betrekking tot dit
bedrag. Reeds eerder hebben wij u per mail geinformeerd dat er een
restbedrag openstond van periode april.

Heeft u nog vragen hierover, dan kunt u binnen één week reageren door
deze e-mail te beantwoorden. Indien u andere vragen heeft over onze
producten en diensten kunt u gebruik maken van onze website: www.oxxio.nl.

Met vriendelijke groet,

Oxxio Klantenservice
Oxxio Nederland BV
--
Oxxio ontkent doodleuk dat ik contact met hun heb gehad betreffende de twee facturen en heeft vervolgens de incasso overgedragen aan Intrum Justitia. De openstaande bedragen heb ik op eigen initiatief betaald, maar dat heeft Oxxio nog steeds niet doorgegeven aan Intrum, en de kosten voor Intrum ga ik dus niet betalen. Oxxio gaat dit vast en zeker verrekenen met mijn teruggave waar zij totaal geen recht op hebben! Ik ga niet akkoord met het betalen van de incassokosten noch met een verrekening!!!De verklaring dat het bedrag van €109.11 is verrekend met het openstaande bedrag van €5.95 is een pertinente leugen. Er is nog nooit iets verrekend wat betreft de fakturen! Oxxio heeft gewoon een foutieve factuur verstuurd en mij daar niet over geinformeerd! Hierover heb ik gebeld, dus de opmerking dat ik niet heb gereageer op hun betalingsherinnering is nog een leugen. Oxxio heeft al eerder als excuus aangevoerd dat hun betalingsherinnering als een tweede betalingsherinnering wordt beschouwd, wanneer de incasso niet is gelukt. Oxxio weet sinds lange tijd al dat de automatische incasso door mijn bank eraf is gehaald en dat zij dus een rekening naar mij moeten versturen! Verder verhoogt Oxxio tarieven zonder mij als klant te informeren! Klacht in het kort:
Incassokosten moeten door Oxxio zelf worden gedragen en Oxxio is verplicht mij als klant te informeren over verhoging van tarieven, ruim voordat deze plaatsvinden! Verder wil ik mijn teruggave in zijn geheel ontvangen, ad €94.31 betreffende elektriciteit!

Zondag 10 juni 2007 14:58

Hanno Gerritse

Ik werd vanmiddag benaderd door iemand van Oxxio. Het werd een prachtig verhaal: de gouden bergen lachten me volgens de beller toe. Toch maar even de boot afgehouden(doe ik altijd bij telefonische colportatie)
Even met Google in de weer gegeaan.
Wat is internet toch een prachtige uitvinding! Na alle alarmerende reacties over Oxxio is de keuze voor mij niet echt moeilijk meer.

Dinsdag 05 juni 2007 13:41

K.Hendriks

In wat van land leven wij.

Vrijdag 1 juni 2007 kom thuis van mijn werk
en haal de brievenbus leeg, bij de post zit een brief van Essent een medewerker is eerder die middag langs geweest om ons af te sluiten van electriciteit wegens het ontbreken van een leveranciers contract. Ik
heb zelf persoonlijk nooit een contract opgezegd met Oxxio die zelfs voor 8 weken terug een nieuwe meter hebben geplaatst.Nu begint het verhaal Essent gebeld die is netwerkbeheerder wat er aan de hand is, ja meneer u heeft geen energie leverancier meer en op dit moment geen contract met een nieuwe leverancier.Ik werdt verzocht om contact op te nemen met Oxxio ja meneer u heeft alles netjes betaald wij snappen het niet er is vast iets mis gegaan bij Essent
die moet je eerst maar bellen, Essent gebeld ja maar meneer ik heb hier een ID-nummer dat het contract opgezegd is vervolgens met het
ID-nummer Oxxio weer gebeld om vrijdag avond
19:00 uur ja meneer ik snap er ook niks van
maar de medewerker adviseerde mij om maar een contract aftesluiten bij Essent want ja
straks heeft u geen energie meer, maar volgen mij heb ik een lopend contract afgeloten met Oxxio van 3 jaar met de nieuwe slimme meter en geen prijs verhoging de komende 3 jaar ik ga maandagmorgen gelijk
bellen met deze amateurristische club. Met veel te duur betaalde managers, vroeger werdt je afgesloten als je niet betaalde maar tegenwoordig ben je aan deze simpele
helpdesk medewerkers overgelaten die je als
eerst vragen! waar kan ik u mee helpen nou ik weet het nu nergens mee. Wordt vervolgt.

Vrijdag 01 juni 2007 21:02

arjen

Ik heb een eindafrekening voor gas van Oxxio gekregen over het laatste kwartaal van 2006. Beginstand 0, eindstand 0 en een verbruik van maar liefst 1752 m3 (wat ik in een jaar nog niet eens verbruik willen ze me nu in een kwartaal aansmeren en ik heb niet eens een wietplantage in de bergruimte :-) ). Voor stroom heb ik een afrekening van 102 credit gekregen (teveel betaald dus), maar die nemen de koekebakkers niet mee in de eindafrekening. Er is voor € 300 aan Intrum Justitia uitbesteed, terwijl ik via bankafschriften etc. kan aantonen dat ik aan mijn stroomverplichtingen heb voldaan. Gelukkig had ik deze week een goede onderbouwing van Oxxio ontvangen (eindelijk), kon meteen even goed onderbouwd vermelden hoe hun geweldige administratie in elkaar steekt. Nu alleen nog wachten op een correcte gasafrekening en dan hoop ik nooit meer met Oxxio van doen te hebben.

Donderdag 31 mei 2007 10:42

JHK

Oxxio is prima beter dan greenchoice in ieder geval.

Zaterdag 26 mei 2007 10:37

Martijn

Omdat Oxxio hun belofte van laagste tariefgarantie niet nakwam, heb ik beroep gedaan op mijn recht op kosteloze opzegging en ben gewoon weer terug gegaan naar mijn oude en inmiddels weer goedkopere energieleverancier, zoals in hun voorwaarden vermeld staat. Gewoon de afrekening gekregen zoals het hoort. Krijg ik nu na een half jaar alsnog een brief met de mededeling dat ze nog even 75 euro boete gaan afschrijven. Hebben ze dat recht zo maar? In die tijd hebben ze 5 keer gebeld met dreigtelefoontjes dat ze de boete gaan inkasseren, maar ik heb nou eenmaal laagste tariefgarantie en heb in dat vertrouwen toch opgezegd. Het is een boevenbende dat Oxxio!

Dinsdag 22 mei 2007 16:11

Janine

Ga niet in zee met Oxxio!!
Ze weten je binnen te halen met mooie praatjes maar de organisatie is 1 grote bende!! Je komt er moeilijk vanaf, ze passen je termijnbedrag niet aan(na 9 x bellen en 2 brieven is het me uiteindelijk gelukt) en als je dan eindelijk iemand gesproken hebt waarbij je je proeftermijn kan beeindigen en n adres krijgt voor opzegging, melden ze je doodleuk na n maand weer aan!! Ik was weer overgestapt naar Nuon maar na 1 maand krijg ik n brief thuis dat de levering van energie ed was overgenomen door Oxxio!! Al die moeite om van Oxxio af te komen dus voor niets geweest! Ik ben weer terug bij af! Nu alweer n week bezig met t bellen en mailen van Oxxio om ervan af tekomen, maar met die achterlijke medewerkers kom je ook niet verder!

Maandag 21 mei 2007 12:12

Erik

Ik hoef niet naar de scg voor een meningsverschil. Ik reageer ook niet meer op aanmaningen van intrum justitia.
Ik laat ze met alle plezier bij de rechtbank op hun bek gaan.

Donderdag 17 mei 2007 21:12

Paul

Ik krijg anno 15 mei 2007 nog even een eindafrekening van oxxio van het jaar 2004 !! en dan gaan ze nog dreigen ook met incasso bureau's en afsluiting als je niet op tijd betaald !! Nu heb ik maar een jaar gebruik gemaakt van hun diensten en ben overgestapt naar eneco (gelukkig).

Dinsdag 15 mei 2007 15:22

Erik

Ik heb een foutieve stroomeindafrekening gekregen. Deze is inmiddels gecorrigeerd, maar inmiddels is de eindafrekening en onterechte termijnbedragen via intrum gespeeld. Ondanks het feit dat ik op basis van de gecorrigeerde afrekening middels bankafschriften kan aantonen dat ik mijn stroomverbruik heb betaald. Ik moet daar blijkbaar nog een dikke € 300 bovenop betalen. Mijn gasafrekening is nog mooier: beginstand 0, eindstand 0 en vrolijk beweren dat ik in 3 maanden tijd een slordige 1800 m3 heb verbruikt. Ik geef ze twee weken de tijd om alles op te lossen voordat ik een dossiertje naar trosradar mail.

Maandag 14 mei 2007 19:20

J van der Zee

Ik heb van verschillende kanten de problemen met oxxio aangehoord.Oxxio dreigt klanten met interum justitia in den haag.Als je deze maffia praktijkhouders belt dan klopt er niets van van jij zegt,maar alleen wat oxxio ze voorkauwt.Dit maffia bedrijf spint er dus ook garen bij als oxxio de boel aan het belazeren is,dus er zijn 2 van die maffiosi aan het werk hier in nederland.
Mensen die bedreigd worden door deze gasten worden bang en betalen helaas aan deze oplichters.Mensen, laat het op een rechtzaak aankomen dan moet de rechter maar eens deze maffia praktijken aanpakken,want de tweede kamer en de DTE doet er ook niets aan.

Maandag 14 mei 2007 13:37

ron

ja ja OXXIO niet zo best he zulke reakties lekker voor jullie eigen schuld dikke lul!!!! en dat noemt zich een normaal energiebedrijf hier in nederland uuhh normaal??dacht het niet jullie kunnen maar beter opzouten heeeel ver weg van hier!!!! misschien ergens anders op deze aardbol beter gezegt gewoon richting een ander PLANEET misschien zijn die gasten daar wel zo stom om jullie grappen te gaan geloven!!!! OXXIO die naam die vertrouw ik al direct niet hahahahaa stelletje amateurs!!! heb medeijden met de directeur zal wel zon klein dik ventje wezen met zon vies plukje haar op zn kop !!!! maar goed opzouten hier en vraag een faissement aan das beter voor jullie !!!! gegroet een OXXIO HATER !!!!!!!!!!!!!!!!

Zaterdag 12 mei 2007 06:50

Fred

Werd gebeld door oxxio. De dame aan de lijn vertelde dat zij de beste en goedkoopste energieleverancier waren. (waar heb ik dat meer gehoord)
Zij vertelde dat ook de netbeheerkosten door oxxio wordt geind. Normaal blijft dit doorlopen door de "oude" leverancier. Dit vond ik erg vreemd. Toch maar even kijken op de website van Oxxio. En wat blijkt; Netbeheerskosten moeten gewoon apart afgerekend worden.

Vrijdag 11 mei 2007 06:39

Rick

Ik kreeg een brutaaltje van Oxxio aan de deur.
10% enrgiebesparing, nieuwe meters, samenwerking met NUON,
toek ik lauw reageerde door te zeggen dat ik dit op internet wilde nalezen, bood hij gelijk aan om dit samen te doen.
wegwezen met dit soort verkopers.

Donderdag 10 mei 2007 15:58

gedupeerde

begin eerste maar eens om bij je bank dat nummer (0)651630134 volledig te laten blokeren, mogenlijk is je bank in staat het te traseren, en vervolgens direct aanklagen (mis je ook geld)

Donderdag 22 maart 2007 21:54

Ittie Plantenga

Ja ja het is wat met het oplichters zootje daar ben al meer dan 18 maanden bij hun weg en ja hoor na 16 maanden een afrekening, Heb 2 jaar bij hun aangesloten geweest. En heb ook over 2 jaar een afrekening gehad 197 euro heb ik gelijk terug laten stoneren. Heb zelfs een brief gehad dan men een incasso naar mij zouden sturen heb hun gewaarschuwd dat die gene niet blij mag zijn als ie bij mij voor de deur staat om geld te innen. Dat hebben ze terug gedraaid maar ik wacht nog steeds op mijn geld. Terwijl ik al het 1e jaar een afrekenig had gehad. Heb toen terug ontvangen nu rekenen zij over twee jaar meterstand. Als ik alles bij elkaar optrek en aftrek krijg ik van hun geld terug

Woensdag 21 maart 2007 09:38

barb

Bij mij word al geruime tijd nog betalingen gedaan aan Evolta, welke niet meer bestaat.

Het bedrag word gestort op rekening nr : (0)651630134 .

Oxxio/Evolta etc claimt dit nummer niet te kennen.

is er iemand bekend met dit nummer?

Hulp word zeer gewaardeerd!

Woensdag 21 maart 2007 08:50

Vincent

Beste Lida Berteling, waarom je geld niet via een incasso buro opeisen. Als jij kan bewijzen dat je nog geld van ze krijgt, heb je ook het recht dit op te eisen. Maak in een brief duidelijk dat je het geld op eist, met een tijdslimiet van zeg 7 werk dagen, en als dan het geld niet binnen is, dat je dan overgaat tot een incasso procedure. Er zijn incasso buro's die dit ook voor particulieren regelen. Wijgert OXXIO te betalen, dan volgt vanzelf in de procedure een deurwaarder en/of uiteindelijk een dagvaarding, waarbij OXXIO de kosten zal moeten betalen. We moeten OXXIO met het zelfd wapen aanpakken als waarmee zij de Nederlandese consumenten onrechtmatig lastig valt. Kan zo een voorbeeld brief voor je regelen.

Zaterdag 17 maart 2007 18:53

Linda Bertelink

Ik ben eveneens al twee jaar bezig om € 800 van ze terug te krijgen maar krijg geen reaktie. Ze hebben het gewoon voorschotten van mijn bank afschreven, van de eind afrekeing posietief bedrag kreeg ik wat ik te veel had betaald maar voor de helft terug enz enz het zijn een stelletje oplichters. Denk dat het verstandig is om de media maar op te zoeken.

Vrijdag 16 maart 2007 19:27

Nancy

Nou de kogel is door de kerk hoor ik heb mijn abbo bij Oxxio per direct opgezegd het is nu afgelopen met ze ik heb de automatische incasso stopgezet per direct het is nu klaar.
Na verschillende verzoeken om de jaar rekening na te kijken en verschillende e-mails brieven telefoontjes (0,15) per minuut hebben ze na verschillende aanmaningen de intrem jusitia ook op ons afgestuurd nu is het afgelopen ik ga het gvecht aan met ze en ik ga aangifte doen bij de politie van oplichting, ik heb na de brief van het incasso brief dus weer is gebeld en weer maar nu met een grote mond waar ik een hekel aan heb de boel is even op zijn kop gezet en ja hoor mevr. u kunt die brief van de incasso buro verscheuren hoor want dat had niet mogen gebeuren want ik zie op mijn scherm dat het allemaal nog in behandeling is en dat het eigenlijk al op uw deurmat had moeten liggen want ik zie nu net op mijn scherm dat het op 13 maart j.l. is afgehandeld maar ze kon niet zeggen wat de uitslag was als jullie het weten weet ik het ook.
vorig week al gebeld wat het kost aan boete om op stappen bij hun mevr dat kost dus per contract 50 euro dat zijn de woorden van die jongen die ik aan de telefoon had dus mevr het kost u 100 euro .
Nu bel ik dus vandaag weer na het akkevietje en ga gelijk mijn abbo opzeggen en ja hoor kost het in 1 keer weer 150 euro als jullie het allemaal nog begrijpen begrijp ik het ook maar 1 ding is zeker ik betaal 100 euro en daar mee af!!!!!
En dat van die jaar rekening gaan we gewoon mee berder vechten ik hou mijn poot stijf .

Mensen echt een oproep en als de vorige plaatsing stop bij OXXIO want dit gaat allemaal niet goedkomen want zelfs bij de bank zeiden ze tegen mij u bent de zoveelste die komt om de automatische incasso van OXXIO stop te zetten en te blokkeren, en dat doen ze niet voor niks!!!!!

Donderdag 15 maart 2007 10:49

Vincent van Duyvenbode

Ach, waar te beginnen. want als ik de afgelopen jaren de revue laat passeren, is het verhaal van Energiebedrijf.com/Oxxio een triest verhaal. Wat ze fout konden doen deden ze in het extreme fout, en bijvoorkeur zo klant ONvriendelijk als mogelijk. Ken je een ander bedrijf dat het presteert om een jaarafrekening drie jaar uit te stellen? Iedere poging om hier duidelijkheid over te krijgen, aangetekende brief of telefoon, werd gewoon door het bedrijf genegeerd.
En krijg je eindelijk een overzicht met eind afrekening, dan deugt het natuurlijk van geen kant. Afgesproken jaartarieven werden genegeerd, in een lopend jaar contract werden de prijzen rustig aangepast, enz. Pogingen om het recht te zetten doormiddel van aangetekende brieven of E-mails, worden consequent genegeerd of het antwoord sloeg nergens op, en eindigen steevast in een incasso procedure. Zij maakte de fouten
De laatste druppel was de leugenachtige poging van deze dievenbende, was dat ze probeerde mij een meerjaren contract aan te smeren, zogenaamd omdat het goedkoper zou zijn, terwijl dit een prijsstijging zou inhouden van ruim 60%.
Gelukkig hebben ze nu een boete gekregen van ruim 2 ton Euro voor misleiden van de consument.

Dus het wordt tijd dat deze dievenbende wordt geboycot.

De normale tarieven van hoog en laag stroom is momenteel: 0,075 ct/Kwh en 0,0411 ct/KWh. OXXIO rekent daar nu voor minimaal 0,108 en 0,055 ct/KWh, wat dus gemiddeld 44% duurder voor dag gebruik en met 33% duurder voor nacht gebruik. Voor meerderjaarcontracten zijn ze gemiddeld 60% duurder. Nooit doen dus. Beste mensen, ga dus massaal weg bij OXXIO, of nog beter, doe er nooit zaken mee !!!!!!

Woensdag 07 maart 2007 10:59

Henk

Ik was klant geworden bij Durion en kan mijn contract niet meer terugvinden. Dom natuurlijk. In augustus '06 heb ik al opgezegd bij Oxxio. Na nog 2x telefoontjes en 2x brieven een aangetekende gestuurd in december heb ik behalve aanmaningen niets meer gehoord. Ik heb sinds oktober de bedragen laten terugstorten en uiteindelijk de incasso geblokkeerd. Ik weiger nog te betalen en probeer nu over te stappen op een andere leverancier. Ze zullen het niet makkelijk krijgen en verdienen niet beter!! Ik raad ook iedereen aan in zo'n situatie de rekening te blokkeren. Anders krijg je geen grip.

Dinsdag 27 februari 2007 17:28

John

Houdt de dief; zo mag ik Oxxio wel noemen. Stop, maak een eind aan alle diefstallen gepleegd door Oxxio energieleverancier op de vrije Nederlandse energiemarkt. Ik wil alle Nederlanders, indien van toepassing, vragen de overeenkomst met Oxxio te beeindigen. Oxxio zegt betrouwbaar te zijn. Het tegendeel is waar. Ongevraagd, zonder mijn medeweten, hebben ze mijn oude energieleverancier de deur uitsgeschopt en nu zit ik met Oxxio. Dit schijnt mogelijk te zijn; Oxxio is niet aangesloten bij Contract Controle Protocol. Dit protocol zorgt ervoor dat lopende overeenkomsten worden gecontroleerd, alvorens een overeenkomst met een andere leverancier ontbonden kan worden. Tot slot wil ik zeggen dat Oxxio met mij nog niet klaar is.

Zondag 25 februari 2007 17:11

Agnes

Nog een adres gekregen van de huidige leverancier.

Oxxio Nederland
Marathon 5
1213 PC Hilversum
en
Oxxio Nederland
Postbus 1952
1200 BZ Hilversum
Deze laatste kreeg ik via een mevr. van Oxxio.

Woensdag 21 februari 2007 11:13

jacquelinq

Ook ik krijg brieven van intrum Justitia met forse verhogingen terwijl ik alles netjes heb overgemaakt. Ik heb vorig jaar mijn machtiging ingetrokken en maak nu zelf het geld over en daar is het fout gegaan want ze zeggen gewoon dat ik niet betaald heb. ( gelukkig het bewijs op mijn afschrift maar zelfs daar doen ze niets mee)
Ik heb nu mijn oxxio energie per direct opgezegd en nou maar hopen dat het stopt(ik denk van niet) Telefonisch hebben ze me ooit een gascontract aangesmeerd maar die heb ik binnen 7 dagen geanuleerd, ik kreeg deze week wel de afrekening van 500 euro voor gas wat ik nooit bij hun heb afgenomen! Ze gaan een tegenrekening maken.
Ik wil iedereen adviseren om via de bank het banknummer van oxxio te laten blokkeren dan kunnen ze in iedergeval geen geld meer afschrijven.

Donderdag 01 februari 2007 07:53

Nancy

Hallo,
Ik ben ook zo,n sukkel die er in getrapt is het klinkt allemaal zo mooi in je oren ik ben per 1 oktober 2005 verhuist ik alles netjes doorgegeven zoals het hoort ver van te voren ik in dec gebeld dat er nog steeds geen voorschotten worden afgeschreven ik citeer mevr er wordt aan gewerkt hoor geen probleem ik zeg ja en dan strakjes kan ik aales terug betalen alles in 1 keer zeker nee hoor mevrouw het wordt verrekend met de voorschotten ik weer afwachten jan, feb, maart,april ja jullie raden het al nog steeds niks afgeschreven hoor na elke maand en elke week te hebben gebeld geschreven gemaild geen reactie hoor helemaal niks ik had in mijn vorige huis ook oxxiocontract nee die hebben ze niet door laten lopen nee ze hebben gewoon weer een nieuw contract afgesloten dus weer voor 2 jaar ik wil er onderuit maar dat kost per afname 50 euro dus dat kost mij 100 euro om van hun af tekomen (kom je er wel vanaf) maar u raad het al een jaarafrekening van 442 euro natuurlijk en afschereven natuurlijk ja helemaal fout ik heb alles laten storneren ze bekijken het maar de sukkels eerst bewijzen en dan betalen laat ze maar komen ik lust ze rauw en nu helemaal na ik dit allemaal gelezen heb we meten eigenlijk met zijn alle die klachten heeft er tegen in gaan als de regering het niet doet dan maar eigen recht in handen nemen he zo willen ze het toch of heb ik dat verkeerd??
En zeker zijn ze niet de goedkoopste ik heb het ook laten checken en ook dat praatje van u krijgt een half jaar gratis wat ik dus dacht later omdat die voorschoten er niet werden er afgehaald nou geloof het nou niet hoor TRAP ER NIET IN MENSEN.
Ik ben echt verschrikkelijk boos we gaan gewoon met zijn alle naar het hoofdkantoor en daar de boel is op stelten zetten.

Vrijdag 26 januari 2007 08:42

groevie

Oxxio dusssss....
Ja, ik ben er ook een keer ingetrapt.
Our Enerdie werd Durion en Durion werd Oxxio.
Voor iedereen die tot nu toe positief waren....moet je eens proberen te verhuizen...

Dat had ik dus gedaan. Na jaren vaagheid kwam er een eindafrekening. Ruim €800,00!!!
Volgens hun zou het binnen 2 weken worden afgeschreven, in werkelijkheid duurde het 3 dagen.
ik heb toen om een betalingsregeling gevraagd, daar werd niet op gereageerd. Ik besloot toen naar een andere energie leverancier te gaan. Ik kreeg dan wel een boete, maar dat had ik ervoor over.

Nu bijna 11/2 jaar later heeft Oxxio plotseling veel geld van mijn rekening geschreven. Daarna een mail met excuus gestuurd en daarna een aanmaning om vooral het bedrag alsnog te betalen.

Het excuus kreeg ik na een aangetekende brief. Ik heb vandaag een 2e aangetekende brief gestuurd met een rekening voor de door mij gemaakte onkosten. Ze krijgen 15 dagen de tijd om te reageren, hoor ik niets dan ga ik naar de SGC, oftewel de geschillen commissie.
Ik zal dan een lief bedragje claimen....m.a.w. wat zij kunnen kan ik ook.

Ik vraag me zoals vele anderen ook af hoe het mogelijk is dat dit soort praktijken zomaar voort kunnen duren.

Voor de medewerkers van Oxxio die dit lezen...schamen jullie je niet voor jullie baas?

Bang voor afsluiting hoef ik niet te zijn, ik neem namelijk al lang geen energie meer bij hun af.

groetjes

Woensdag 17 januari 2007 10:38

Marc Jongerius

.. Hoi !

Ik ben zojuist gebeld door oxxio. Met allemaal mooie beloftes en koringen enzo. Dus ook maar even de beslissing uitgesteld en op internet gaan zoeken naar Oxxio..
Blij dat ik dat gedaan heb, want van wat ik hier lees word ik niet echt vrolijk. De beste man belt mij maandag terug, en ik ga maar eens NEE zeggen tegen 'm.

Woensdag 10 januari 2007 09:47

silvio

Die lui zijn gek,

Ben al 2 jaar geen lid meer van durion, nu oxxio. Ben in die tijd netjes uitgeschreven en weer terug gegaan naar mijn huidige leverancier Eneco.

Wordt er in december 2006 ineens zomaar geld van mijn giro afgeschreven. Blijkt dat de banken sommige bedrijven het recht geven zonder toestemming geld van je giro af te schrijven. Bank gebeld en oxxio nummer laten blokkeren op mijn giro.

Vrijdag 29 december 2006 09:57

Carmen

Oxxio is inderdaad een stuk goedkoper dan andere leveraars. Althans zo lijkt het in het eerste jaar.... tot je de afrekening krijg. Die was nog nooit zo hoog geweest, en ik had ook niets extra's aan stroom/gas aangeschaft. Sterker nog we hadden zo'n superzomer, en zachte winter gehad dat ik juist minder verbruikt zou moeten hebben. Na een aantal (lange idd) telefoontjes met Oxxio kreeg ik te horen dat ze fouten gemaakt hadden en de mensen toch te laag hadden ingeschat. Ja, zo ken ik het ook. Ik heb het contract verbroken en ben terug naar Essent gegaan. Kostte me 100,- boete, maar Essent heeft beloofd deze te vergoeden als ze mij weer als klant mochten verwelkomen (ik heb het nog niet ontvangen). Desalnietemin weegt de 100,- niet op tegen de afrekening van 600,- die ik kreeg.

Donderdag 28 december 2006 12:54

reen witterland

ik heb een jaarafrekening van oxxio ontvangen en blij dat ik 245 euro terug krijg. Wie schets mijn verbazing dat na een week een brief kreeg van intrim jutitia met de mededeling dat ik oxxio nog 198 euro moet betalen zijnde nog openstaande rekeningen. En dat na de jaarafrekening.Is dat enkel graaien of wil oxxio liever het bedrag dat ik te goed niet terug wil betalen. Dus mensen , laat je niet bedotten door stel mafiosi. Kijk uit !!!

Donderdag 21 december 2006 16:03

jurgen

Nou,..dan maar geen oxxio.
Djeeeeszz.

Dinsdag 19 december 2006 19:30

jurgen

Nou,..dan maar geen oxxio.
Djeeeeszz.

Dinsdag 19 december 2006 19:30

Davidoff

Gezeten achter de telefoon met een vriendelijke vrouw namens Oxxio aan de andere kant van de lijn, dacht ik: even google raadplegen met de zoekterm Oxxio.

Dat was niet onverstandig. Ik zie voor me een imposante waslijst aan "drama-verhalen" en dat bevestigt feitelijk mijn voorgevoel. Om zelf e.e.a. te toetsen laat ik de dame vrolijk verdertetteren en jawel: ze begint het gesprek op te nemen om zodoende te komen tot een contract. Wat ik heb gedaan is het volgende:

Ze heeft me voorgelezen dat je 7 dagen de tijd hebt om het contract kostenloos te ontbinden en je hebt drie maanden "proeftijd". In deze proeftijd schrijft Oxxio een voorschotbedrag af. Aangezien ze zelf aangaf dat ze goedkoper zijn dan Essent, vroeg ik of ze ook zwart-op-wit wilde zetten dat ik maximaal hetzelfde voorschotbedrag wilde als bij Essent, repliceerde ze dat dat niet nodig was, want ze waren immers goedkoper. Dat vond ik geen antwoord, dus vroeg het nogmaals. U begrijpt: daar wil men bij Oxxio niet aan.
Dan wil ik dus niet aan Oxxio.

Het is toch vreemd dat je niet akkoord gaat met dezelfde voorwaarden die je concurrent heeft, als je weet dat je goedkoper bent dan diezelfde concurrent.

Overigens heb ik met deze hele actie toch iemand van Oxxio een goede twintig minuten voor de kat z'n viool laten werken. Als iedereen dat nou zou doen, lossen we zulke problemen ook op.

Moraal: laat je niet oplichten door deze grijpgrage idioten.

Dinsdag 12 december 2006 15:17

hanni

Begin okt kreeg onze vereniging een berichtje van Essent dat we per 18 okt over zouden gaan naar de nieuwe stroomleverancier. Bij Essent maar even gevraagd wat hier aan de hand was. Na wat heen en weer gebel bleek dat de nieuwe leverancier Oxxio was. Niemand van ons had echter contact gehad met Oxxio. Essent gaf aan de maatregel niet te kunnen terugdraaien. We moesten zelf contact opnmen met Oxxio. Dit heb ik gedaan maar verder gebeurd er niets. Als ik Oxxio vraag hoe het met de terugzetting is antwoorden ze dat ze Essent zullen vragen het terug te draaien maar dat ze niet weten hoelang Essent daar over doet. Aangezien we geen contract hebben afgesloten met Oxxio krijgen we nu ook geen stroom rekeningen meer.
Zijn er nog meer mensen die ongevraagd een andere leverancier hebben gekregen.

Donderdag 07 december 2006 22:11

R.E. Winkel

Dave Wester ---> Mijn advies is om bij die gasten van Oxxio gewoon een kopie van je contract op te vragen. Aangezien jij ze helemaal niet kent en niets hebt ondertekend moeten zij maar eens aantonen waarom jij dat geld dan moet voldoen. Ook niet meer bellen met ze, laat ze zelf maar in actie komen!! Ook een ideetje om het bij de nationale toezichthouder (Dte) te melden. Volgens mij las is ook op een andere site dat je gratis ergens een melding kunt achterlaten bij een rechtsbijstandskantoor zodat je in ieder geval bent ingedekt.
In ieder geval succes want dat heb je wel nodig bij die maffiosi!!!!!

Vrijdag 01 december 2006 14:12

Ch.j. de Kievit

Bij de jaarafrekening van 2005 van oxxo hebben ze boven de normale afschrijving een zonder een vermelding een voorschot bedrag van €245 van mijn rekening af gehaald terwijl mijn verbruik gelijk was als het voorgaande jaar Ik kwam hier achter omdat ik mijn postbank rekening controleerde. Na een telefoontje met oxxio werd mij vertelde mij dat er een fout was gemaakt en dat het pas na 6 weken terug gestort zou worden. Daar was ik het natuurlijk niet mee eens, maar volgen oxio kon dat niet sneller. De post bank gebeld deze vertelde mij dat ik het binnen 5 werkdagen terug kreeg op mijn rekening dat verzorgd de postgiro dat heet geloof ik storneren. Dat klopte wel binnen 5 werk dagen had ik het bedrag weer terug op mijn rekening. Maar toen werden ze waker bij oxio binnen 2 weken kregen ik een aanmaning dat er nog een bedrag open stond van €245 ik gebeld naar oxio dat ik een collega had gesproken en dat het een vergissing was de telefoniste melde mij dat ze dat in de computer zag en het in orde zou maken in tussen had ik ook nog op hun web site dit voorval gemeld kreeg keurig antwoord {Hartelijk dank voor uw e-mail. Graag informeren wij u dat uw zaak momenteel in behandeling is bij de desbetreffende afdeling. U hoort binnenkort van ons.}
Dat klopte na 2weken een aanmaning dat ik nog €245 moest betalen weer gebeld ja foutje het komt in orde en Ja hoor na 3weeken een brief van interim justitie of ik maar even €308 wou betalen. Ik gebeld naar die club verhaal verteld, ze zouden het in orde maken na een paar weken weer aanmaning van het incasso bureau zo waar gister weer een dreigbrief deze is meteen de prullenbak in gegaan. Ik heb oxio gebeld als ze mij nog een keer over dit geval lastigvallen op welke manier ook dat ik aangifte doe bij de politie wegens oplichting.

Donderdag 23 november 2006 12:37

Arjen

Ik heb vorige week een afrekening over de periode 3 apr t/m 14 sep 2006 ontvangen. Oxxio heeft alleen het verbruik in rekening gebracht en geen rekening gehouden met de betaalde voorschotten. Toen ik dit meldde werd aangegeven dat het inderdaad niet juist was en dat ik een nieuwe afrekening zal ontvangen.

Het probleem ontstaat dat op basis van de afrekening mijn termijnbedrag is opgehoogd van € 50 naar € 105. Dit is voor de maand november van mijn rekening afgeschreven. Ik heb het laten storneren en gebeld met het verzoek om het terug te zetten naar € 50. Er wordt gezegd dat het termijnbedrag met maximaal 25% kan worden verlaagd. Wanneer ik dit niet accepteer en zelf het bedrag aanpas is dit 'voor eigen rekening en verantwoordelijkheid'. Blijkbaar mag men zich op onjuiste afrekeningen baseren om de maandelijkse termijn zonder meer te verdubbelen. Ik trek de automatische incasso voor Oxxio in wanneer ze de € 50 niet accepteren. Ben benieuwd naar de reacties die ik tegemoet mag zien met dreiging van incassobureau's, deurwaarders etc.

Donderdag 23 november 2006 08:45

Bert

De firma Oxxio, leuk... na een aantal jaren kreeg ik een jaarafrekening van die gasten van een adres waar ik al jaren niet meer woon, ik was afnemer van energiebedrijf.com en op de factuur stond Oxxio, men was even vergeten om te melden dat energiebedrijf.com is overgegaan naar Oxxio.
Gelukkig had ik een overeenkomst liggen van energiebedrijf.com en heb meteen de klantenservice van Oxxio gebeld, maar wat schets mijn verbazing dat men voet bij stuk houd en dat ik de rekening per omgaande moet voldoen. Ja betalen voor iets wat ik nooit heb gekregen ben ik niet echt blij mee. Oxxio gaf aan dat ik nooit mijn verhuizing heb doorgegeven..vreemd want op de overeenkomst van energiebedrijf.com staat wel degelijk mijn nieuwe adres. Zo dan maar aangetekend een bezwaarschrift ingestuurd, maar helaas, ja jullie begrijpen het wel geen reactie.Ieder document wat Oxxio mij heeft toegestuurd deugd voor geen meter, men kan geen juiste informatie vertrekken over afname perioden en adressen....het is gewoon een grote puinhoop. De automatische incasso is reeds geblokkeerd en nu kunnen ze wel snel aanmaningen versturen met de mededeling dat ik in 5 dagen moet betalen. De overheid moet eens ingrijpen en dat soort energiemaffia verbieden. Ik heb voor deze kwestie de Stichting geschillencomissie consumentenzaken in de hand genomen om deze kwalijke zaak op te lossen. Dus een advies ga nooit in zee met deze firma Oxxio.

Zondag 12 november 2006 13:38

Marion

Problemen met OXXIO?? Whehehehehe.....

Ik woon al meer dan een jaar in het buitenland, maar heb nog wel een nederlandse bankrekening om bepaalde zaken af te wikkelen, zoals met de belastingen en dergelijke. Na mijn verhuizing bleef OXXIO gewoon maandvoorschotten afschrijven. Ik laat ze elke keer storneren. Op een intrekken machtiging wordt niet gereageerd. Op mail wordt niet gereageerd. Ik neem al meer als een jaar niet af en ze innen gewoon. O ja, de mevrouw die nu in mijn huis in nederland woont krijgt de brieven van Intrim Justitia binnen. Gelukkig zit zij niet bij OXXIO!!!

Pas als ik mijn bankrekening in nederland ga opzeggen ben ik van ze af denk ik.

Woensdag 25 oktober 2006 18:12

mik

Jeetje, en ik vind al dat ik gelazer heb met Essent.
Waar moet ik heen????

Jullie hopen toch niet echt op hulp van de overheid he? Dat zijn nl. die lui die al die heffingen bedacht hebben. (Weet je hoeveel dat van je rekening is?) En dan vervolgens heffingskortingen bedenken omdat het toch wel een beetje "te" wordt..
snappie?

Tjonge jonge.
Ik ga het land uit.
Op naar zonne-energie!

Ik wens jullie echt het allerbeste.
Mik

Dinsdag 26 september 2006 20:11

CHristian Spruijt

oxxio,


zoals velen hier heb ik vele klachten over oxxio waardoor ik alle contracten vorig jaar gestopt heb. mijn klachten richting oxxio gingen over onderandere, facturering, bedragen die op de meest rare datums werden afgeschreven, jaarrekeningen, maandbedrag verlaging omdat ik voor 2000 m3 gas meer betaalde dan ik gebruikte :S en ga zo maar door. de klantenservice heb je ook helemaal niets aan want die spreken elkaar vele malen continu tegen. maar nu, mijn contracten zijn beeindigd op 26 april 2006, de jaarafrekening gehad en is afgeschreven.
Nu, afgelopen maand werd zonder enige melding of brief van te voren 98 euro van mijn rekening afgeschreven door oxxio, let wel 4 maanden na beeindiging van de contracten. ik mag toch wel aannemen dat na beeindiging van contracten dat ook de machting voor afschrijven wordt ontbonden of heb ik het zo mis?? ik oxxio weer opgebeld, waar is dit bedrag van, nu de eerste telefoniste geeft als antwoord dat ze mij niet terug kan vinden in de bestanden. na nog een keer bellen later met oude klantnummer schijnt er opeens een verkeerde betaling door hun gedaan te zijn vorig jaar en dat hadden ze even geeint, ik het bedrag door de bank laten terug halen en hun machtiging laten blokkeren, kreijg ik een brief binnen dat ik binnen 7 dagen moet betalen met nog steeds geen specificatie van waarom, weer terug bellen, nu eindelijk na veel zoekwerk in alle papieren die ik had klopt het dat ze vorig jaar een bedrag terug gestort hebben wat niet klopt dus goed , ik hun weer opgebeld dat ik het geld nu niet heb maar het aan het einde van deze maand zal voldoen maar dat ik wel een specificatie wil ontvangen van het bedrag voormijn administratie en als bewijs van betaling verder maar dat is weer niet mogelijk en als ik niet betaal op tijd heb ik kans een incasso bureau achter me reed aan te krijgen. ik wordt heel erg ziek van die mensen .. ik zal u hierbij ook de e-mail laten zien welke ik gestuurd heb naar oxxio om u nog verder te waarschuwen voor dit wanbedrijf wat van mij direct verboden mag worden (eerste bericht staat onderaan):

Geachte heer Spruijt,

Hartelijk dank voor uw e-mail. Graag willen wij u informeren dat het niet mogelijk is om uitstel van betaling te geven. Indien u het bedrag op 25-09-2006 overmaakt, zal dit op eigen risico zijn. Dit is u eerder ook meegedeeld.

Oxxio kan geen uistel van betaling verlenen.


Heeft u nog vragen hierover, dan kunt u binnen één week reageren door deze e-mail te beantwoorden. Indien u andere vragen heeft over onze producten en diensten kunt u gebruik maken van onze website: www.oxxio.nl.

Met vriendelijke groet,

Oxxio Klantenservice
Oxxio Nederland BV


Original Message Follows:
----
heer/ mevrouw,

Zoals ik u al eerder had gemeld KAN ik normaalgezien het bedrag pas op
25-09-2006 overmaken omdat ik het geld simpelweg niet heb, daarbij
betreft deze betaling een restant van een bedrag welke is gekomen door
een zoveelste fout aan uw bedrijfs kant en niet van mijn kant en zijn
jullie daar afgelopen maand opeens achtergekomen waarna er zonder ook
maar 1 brief of anderwijze mededeling het bedrag ruim 4 maanden na
beeindiging van al mijn contracten met jullie zomaar van mijn rekening
afgeschreven is wat in principe niet mogelijk mag zijn omdat bij het
beeindigen van het contract alle rechten tot het automatisch afschrijven
van mijn rekening zouden moeten komen te vervallen. Als u mijn bestand
door leest als dat nog bestaat zal u opvallen dat ik in de tijd dat ik
enargie van uw bedrijf afnam menig maal, tot zelf vervelends toe ( wat
ook de reden is van het beeindigen van het contract met uw bedrijf)
contact heb moeten zoeken over telefoon en e-mail omdat er zoveel
dingen fout gingen en absoluut niet klopte, waarbij ik bij menige
dingen gewoon maanden heb moeten wachten op een terug betaling van te
veel afgeschreven bedragen, en daarbij nog eens behoorlijk wat
telefoonkosten heb gehad voor het bellen naar uw klantenservice, en
zelfs met dit in het hoofd kan uw bedrijf niet eens een uitzondering
maken om mij de kans te geven om het bedrag voor het einde van deze
maand te voldoen? ik vind dit zeer betreurenswaardig dat er op zo'n
manier gehandeld mag worden in nederland.

u geeft aan dat mij telefonisch is medegedeeld dat ik dit op eigen
risico moet doen en dat wanneer uw bedrijf het bedrag niet tijdig
ontvangt u over zal moeten gaan naar een incasso bureau, voor uw
informatie, mij is ook telefonisch door gegeven dat ik in principe tot
de 1 maand na de origenele afschrijving de tijd zou moeten hebben om het
bedrag als nog over te maken en dat als ik dus de 25 ste zou betalen
het geen probleem zou mogen zijn, hierbij kan u dan gelijk zien hoe
tegenstrijdig ( en dus ook volkomen nutteloos) uw klantenservice is
aangezien jullie dus zelf niet weten wat jullie regelementen zijn, dus
wederom 8 minuten aan de lijn gehangen a 15 cent per minuut, dus weer
1,20 euro kwijt voor een antwoord waar ik over moet gissen wie nou
gelijk heeft en ik vond die vrouw waarmee ik sprak nogwel zo aardig en
begripvol maar ok.

maar goed, ik ga trachten het geld na een storting bij belasting
teruggaaf ( wat de 15e zou moeten zijn) , ik zal u die dag gelijk een
bewijs sturen dat ik het geld aan uw bedrijf heb overgemaakt, dat is het
beste wat ik momenteel kan proberen, en ik hoop dat uw bedrijf dan nog
net het begrip kan tonen na alles wat er gebeurd is om dat effe af te
wachten.

als laatste wil ik van uw bedrijf na betaling een bewijs ontvangen van
betaling met een specificatie van het bedrag, dit als bewijs op papier
dat ik dan alle openstaande bedragen aan uw bedrijf heb voldaan, dit is
mede omdat ik al meerdere problemen heb ervaren met de administratie aan
uw bedrijfs kant, en ik er dus al weinig vertrouwen in heb dat het
gewoon overmaken van het bedrag onder vermelding van mijn oude
klantnummer goed gaat komen. ( en als u dat niet geloofd, ik heb nog
meerdere brieven liggen met als mededeling dat ik mijn contracten wilde
beeindigen en daar in totaal 6 verschillende einddatums op stonden,
geeft wel een beetje aan hoe goed de administratie werkt )

C.A. Spruijt

Oxxio Klantenservice wrote:


>>Geachte heer Spruijt,
>>
>>Hartelijk dank voor uw e-mail. Wij kunnen u informeren dat er inderdaad een aantekening is gemaakt van uw gesprek en dat u op 25-09-2006 het bedrag gaat overmaken. Zoals u ook telefonisch is medegedeeld, is het betalen op die datum geheel op eigen verantwoording. Indien wij uw betaling niet tijdig ontvangen, zullen wij genoodzaakt zijn de vordering uit handen te geven aan het incassobureau. Wij kunnen u geen uitstel van betaling verlenen.
>>
>>Heeft u nog vragen hierover, dan kunt u binnen één week reageren door deze e-mail te beantwoorden. Indien u andere vragen heeft over onze producten en diensten kunt u gebruik maken van onze website: www.oxxio.nl.
>>
>>Met vriendelijke groet,
>>
>>Oxxio Klantenservice
>>Oxxio Nederland BV
>>
>>
>>Original Message Follows:
>>----
>>
>>Geachte heer/ mevrouw,
>>
>>Vandaag (11-09-2006) heb ik uw klantenservice opgebeld over deze kwestie
>>en heb daarbij gesproken met mevr. Marianne Peters waaraan ik heb door
>>gegeven dat ik dit geld niet binnen de bepaalde termijn kon voldoen
>>aangezien ik het nu niet heb, maar het op de 25 ste van deze maand aan u
>>zal doen toekomen aangezien dan mijn salaris wederom gestort is. Deze
>>zou daar een aantekening van maken in mijn bestand en hoop dat ik van uw
>>bedrijf dan ook de tijd zal krijgen tot einde van deze maand om dat geld
>>over te kunnen maken.
>>
>>Ik hoop u middels deze e-mail u voldoende te hebben geinformeerd over
>>deze kwestie en hoop dat uw bedrijf begrip kan tonen voor deze situatie
>>en mij de kans geeft dit bedrag op 25-09-2006 over te laten maken.
>>
>>met vriendelijke groet
>>
>>C.A. spruijt
>>
>>Oxxio Klantenservice wrote:
>>
>>
>>
>
>>>>Geachte heer Spruijt,
>>>>
>>>>Hartelijk dank voor uw e-mail. Wij informeren u dat wij geen terugbelafspraken maken. Voor uw vragen kunt u bellen met de klantenservice op telefoonnummer 0900-5566777 (€ 0,15 per minuut) of u kunt uw vraag stellen via de website.
>>>>
>>>>Wij kunnen u melden dat u een openstaand saldo heeft van € 94,06. Dit betreft een restbedrag van uw jaarafrekening gas. Uw jaarafrekening gas bedraagt € 230,11 (EAF3060000105317). Wij hebben echter een bedrag van € 136,05 geïncasseerd omdat er een creditnota van € 94,06 in mindering is gebracht op de afrekening. Echter is het bedrag van de creditnota dat reeds in mindering was gebracht ook nog eens aan u uitbetaald.
>>>>
>>>>Wij verzoeken u vriendelijk het restbedrag van uw jaarafrekening ad € 94,06 (€ 230,11 - € 136,05) over te maken op rekeningnummer 65.45.57.942 onder vermelding van uw klantnummer.
>>>>
>>>>Heeft u nog vragen hierover, dan kunt u binnen één week reageren door deze e-mail te beantwoorden. Indien u andere vragen heeft over onze producten en diensten kunt u gebruik maken van onze website: www.oxxio.nl.
>>>>
>>>>Met vriendelijke groet,
>>>>
>>>>Oxxio Klantenservice
>>>>Oxxio Nederland BV


mijn advies aan iedereen:
* na afzeggen van de contracten met oxxio direct hun machtiging in laten trekken bij de bank
* mijn volgende advies voor mensen die denken lid te willen gaan worden van dit wanbedrijf, doe dit niet, bespaard heel veel ellende.

met vriendelijk groet
C spruijt

Woensdag 13 september 2006 12:06

Hans

Mijn schoonmoeder, die telefonisch klant is geworden van Durion, krijgt ineens een brief van Oxxio: Welkom als klant.
Ik stuur de volgende mail:
Mijn contract bij Durion is onlangs overgenomen door jullie. Dit is echter volledig buiten mij om geregeld, zonder mijn medeweten of enige berichtgeving aan mij, en al zeker niet met mijn toestemming. Ik wens hier uitdrukkelijk niet mee accoord te gaan, en ontvang graag een annulering als klant van Durion en / of Oxxio.

Antwoord van Oxxio:

Hartelijk dank voor uw e-mail. Graag informeren wij u dat Oxxio de nieuwe naam is van Durion, Energiebedrijf.com en Evolta...
Verder informeren wij u dat de overname voor u geen enkele consequentie heeft. We blijven dezelfde prijzen en voorwaarden hanteren. Ook blijven we gewoon onder de naam Oxxio bestaan. Wij zullen naast het financieel voordeel dat Oxxio u levert, ons ook volledig blijven inzetten om onze klanten volledige transparantie en helderheid te bieden, naast een snelle en vakkundige klantenservice.

Buiten die mooie bewoordingen, die ik op deze site bijna niet durf te noemen vanwege alle slechte ervaringen, vraag ik me af of Oxxio zomaar een contract kan overnemen.
En volgens mij is Oxxio niet de nieuwe naam van Durion, maar gaat het wel degelijk om een overname, al is dat al wat langer geleden.
Wie kan me daar wat meer over vertellen?

Dinsdag 05 september 2006 23:50

martin

Ik heb mei 2005 een leveringscontract afgesloten van groene stroom bij Oxxio. Wat mij daarbij vooral aansprak was de laagste tarief garantie die Oxxio geeft, zoals ook in het leveringscontract in artikel 5 gesteld staat. Toen echter na een jaar mijn contract stilzwijgend verlengd was en ik via www.vergelijk.nl nog eens even de tarieven vergeleek was het contract wat ik had al lang niet meer de goedkoopste. Toen ik dus naar Oxxio belde om een beroep te doen op mijn laagste tariefgarantie werd mij glashard verteld dat zoiets niet bestaat bij Oxxio. Na een tweede telefoongesp[rek kreeg ik dezelfde ontkenning te horen. Toen ik echter schreef en hen op het artikel 5 wees uit mijn contract en Oxxio er niet meer om heen kon, werd erkend dat er zoiets wel bestaat, maar dat ze toch de boete incasseren als ik wil overstappen naar een goedkopere leverancier. Toen ik de telefonist vroeg hij een goed gevoel over zichzelf had voor zo een malafide organisatie te werken, antwoordde hij dat hij ook wel eens onterecht een parkeerbon had gekregen en gaf daarmee dus nog impliciet toe dat de boete onterecht is. Nu ben ik echt niet iemand die op ieder slakje zout wil leggen, maar ik vind dat wel dat dit soort dingen eigelijk niet kunnen.Het kan toch niet de bedoeling van de overheid zijn geweest dat de liberalisering van de energiemarkt tot allerlei agressieve verkoopmethoden zou gaan leiden.

Zaterdag 26 augustus 2006 09:48

Jan

Na enig gespit op het internet kwam ik bij EnergieNed. Hier staat een faxnummer van Oxxio: 035-6265999

Dinsdag 22 augustus 2006 13:31

Jan

Wie kan een faxnummer van Oxxio bekend maken op dit web-log. Zelf het heft in handen nemen door bijvoorbeeld telefoongesprekken, opzeggingen etc. per fax vast te leggen is snel en goedkoper dan aangetekend.

Dinsdag 22 augustus 2006 12:07

Frank

Gisteren gebeld door een puber van Oxxio of ik over wilde stappen, ik weet nu dat ik dit allemaal gelezen heb voldoende over Oxxio! Blijf dus mooi bij Essent zitten!!!!

Thnx!

Vrijdag 18 augustus 2006 07:53

S. Kloet

Oxxio ??? Ik heb maanden bezig geweest om mijn schoon ouders bij oxxio weg te krijgen .
Ze hadden met een slim verkoop praatje aan de telefoon schoonpa er in geluist .
2 jarige contract die niet meer toe gestaan zijn ..En de kosten vielen hoger uit .
Niet het tarief dat was lager maar de met de vaste lasten er bij waren ze veel duurder uit .
Konden zij niet na gaan dat het een gezin was met me twee mensen en niet zo veel stroom en gas verbruik .. Tja 70 jaar …Heb je meestal niet zo veel kinderen meer in huis .
De stroom dat ging nog wel maar gas was veel duurder .De reactie van die mensen was echt niet normaal .Weken nadien kregen ze post dat ze bij oxxio waren ook met gas .En ze wisten van niks . Mijn zieke schoonvader dacht dat hij essent aan de telefoon had en geld terug kreeg.En de band op name van zijn akkoord was voldoende . Geen handtekening meer nodig .In onze tijd van normen en waren schijnt dit kabinet daar inderdaad toestemming voor hebben gegegeven .
Mijn zwaar onder medicatie verkerende schoon vader is er gewoon in geluist . En de wetgeving staat ook nog aan hun kant . Alleen al dat men het heil zoekt in deze methode zegt genoeg over deze maatschappij . 6 maand lang heeft het mij gekost om het weer terug te draaien .En intussen maar plukken van hun aow . Heelaas heeft schoonvader zelf het niet meer mee mogen maken . Het is asso dat ik dat allemaal nog hem moeten regelen terwijl hij zo ziek was . Wat mij betreft wordt deze firma op gedoekt .Ik heb geen goed woord over voor deze bende die in mij ogen gelijk staat de maffia . Maar de afrekening was hele maal een drama . Toen bleek dat die lage maand lasten inderdaad en veel te laag ingeschat voorschot is . En echt heel veel hoger als Essent . Ik ben nog niet met ze klaar ..

Zondag 06 augustus 2006 17:58

oxxident

Oxxio Nederland B.V.
Postbus 108
3830 AC Leusden

15 april 2006

T.a.v. dhr. K. de Boer
Manager Operations

Betreft:
faktuurnummer EAF 4060000019315
Factuurdatum 14-03-06

Geachte heer De Boer,

Uw factuur, alsmede de hoogte van het factuurbedrag, bevreemdt mij zeer en is onjuist.

Allereerst heb ik gedurende de laatste 35 jaar nog nooit een afrekening ontvangen waarbij het door mij te betalen saldo, na aftrek van de voorschotten, zo enorm hoog is, namelijk €1220,91. Normaal werden de voorschotten gebaseerd op het historisch gebruik en was de eindafrekening nagenoeg gelijk aan het totaal van de betaalde voorschotten.

Ten tweede is het bedrag van de afrekening buitensporig hoger dan de vele afgelopen jaren in hetzelfde pand onder dezelfde omstandigheden en kan het verschil niet worden verklaard uit tariefswijzigingen of andere kosten.

Ten derde kan het totaal van het verbruik in kWh niet kloppen. Volgens uw factuur zou ik verbruikt hebben

voor normaal tarief 4.440 kWh
voor laag tarief 7.526 kWh
totaal 11.966 kWh
Dit zou ongeveer drie keer het (ook recente) historisch verbruik zijn, terwijl we nog geen schemerlampje méér hebben branden.

Ten vierde kloppen de door u gehanteerde meterstanden niet.
U hanteert op 05-01-2005 de beginstanden van de
meter ‘normaal’ 6.274 en van de meter ‘laag’ 10390 terwijl die in die tijd ongeveer 8.260 respectievelijk 13.530 waren.

Ik verzoek u vriendelijk doch dringend om een geverifieerde en herziene, juiste opgave van verbruik en van de kosten en zie uw reactie gaarne omgaand tegemoet, aangezien ook de betaling van het onjuiste hoge factuurbedrag mij in grote problemen zou brengen.


In afwachting van uw bericht teken ik, met vriendelijke groet,Hoogachtend,

OP DEZE BRIEF KREGEN WIJ GEEN ENKELE REACTIE.
WEL WERD 1220 EURO (TWAALF HONDERD EN TWINTIG EURO) TEN ONRECHTE GEINCASSEERD.

Zaterdag 08 juli 2006 12:20

Kim

Hallo
ik ben nu erg aan het twijfelen of ik over ga stappen naar oxxio. Ik had een leuke aanbieding gekregen waarbij een jaar lang gratis stroom wordt beloofd. Klinkt interessant dacht ik. Ik heb nu nog een paar dagen de tijd om te annuleren. Nu ik deze berichten lees heb ik steeds meer het gevoel om niet over te stappen

Kan iemand mij advisren wat te doen, naar oxxio of blijven bij nuon...

Kim

Donderdag 06 juli 2006 20:39

bas

ik wordt helemaal gek van deze lui, naar meerdere keren contact met ze te hebben gehad ben ik het nu meer dan zat.
kreeg net de jaar afrekening binnen waarbij in stoind dat ik maar 258 euro buij moest betalen en dat terwijl er een vast =bedrsg per maand was afgesproken, zonder bijkomende kosten. ik moet nog een jaar wie kan mij helpen om van ze af te komen alstublieft heb alk te veel geld betaald.

Woensdag 05 juli 2006 12:21

R.Bos

Oxxio is absoluut een afrader...
Het is nu Juli en ik wacht nog steeds op mijn jaarafrekening. Heb hier al 3 keer achteraangebeld a 0,15 € per minuut en telkens met het antwoord dat het verstuurd zou worden...

Ik wacht nog steeds!

Tip: neem een betrouwbare leverancier, bespaard je een hoop ellende!

Dinsdag 04 juli 2006 11:27

j.vos

Net als vele anderen dikke problemen met dat stelletje randdebielen wat zich oxxio noemt.Als ik aan die naam denk denk ik ook aan corruptie,schofterigheid en verstandelijk gehandicapten.
Al vanaf 5 april neem ik niets meer af bij oxxio maar toch doodleuk voorschotbedragen innen.Ook met de jaarrekeningen vanaf 2003!!! in totaal €800,- bijbetalen)En een overheid,dTe,nMa,consumentenbond,vastelastenbond en noem ze maar op ,die ingeslapen zijn.Hoe lang kan zo'n klotebedrijf nog doorgaan met z'n duistere praktijken en doodgewone hardwerkende mensen duperen

Vrijdag 23 juni 2006 12:30

A.Versteeg

Na heel wat klachten te hebben gelezen van energiebedrijf Oxxio, vond ik dat ik hier ook op moest reageren.
Zelf heb ik ook het een en ander meegemaakt.
Mei 2004 ben ik ook na veel reclame over goedkope energie overgestapt op groene stroom Oxxio.
Geen probleem zou je denken.
Na zeven maanden niets gehoord te hebben besloten ze toch maar om een voorschot bedrag van € 5,95 in rekening te brengen.
En omdat ze het goedkoopste energiebedrijf uit hun reclame bleken te zijn, heb ik verder geen acht geslagen op het voorschotbedrag.
Tot dat ik er toch over na ging denken,dat het eigelijk niet kon dat het voorschotbedrag zo laag was ben ik gaan bellen.Er werd mij mede gedeeld dat het allemaal in orde kwam.
Weer hoorde ik maanden niets.Ik ze maar een aangetekende brief gestuurd.
Ook daar reageerde Oxxio niet op.
Nog maar eens gebeld; weer zonder succes.
Maar weer eens een paar mailtjes verstuurd, ook nooit op gereageerd.
We zitten nu inmiddels in juni 2006 en er is tot op heden nooit een jaarafrekening gestuurd.
Niet over 2004 - 2005 en 2006.
Voor een maand terug werd er zomaar een bedrag afgeschreven van mijn rekening van € 195,91.
Ik heb ze natuurlijk weer gebeld met de vraag, hoe ze aan dat bedrag kwamen en nog wel zonder mij een jaarafrekening te sturen.
Er werd mij door een helpdesk-dame meegedeeld, dat ik het bedrag maar moest storneren.
Ik naar de bank en het geld terug laten storten op mijn rekening.
Een week later kreeg ik een brief van Oxxio om binnen vijf dagen het geld over te maken,anders ging de vordering naar de deurwaarder.
Ik weer gebeld en gevraagd om een jaarafrekening, maar dat was kennelijk te moeilijk of teveel werk voor ze, dus heb ik de rekening niet betaald.
Een week later lag er een brief van Intrum Justitia op mijn deurmat en was de rekening verhoogt met € 62,00
Ik ging bijna door het lint.
Nu met Intrum Justitia gebeld en de hele situatie uitgelegd.
Mijn verhaal klonk hen bekend in de oren.
Na aanraden van Intrum Justitia heb ik onder protest toch maar de € 195,91 betaald; achteraf tot mijn spijt.
En u raad het al, na die € 62,00 kunnen ze fluiten! Die verhalen ze maar op Oxxio
Oxxio mag heel blij zijn, dat ik hen voor al die moeite, stress en verspilde tijd geen rekening onder hun neus wrijf.
A.Versteeg

Zondag 18 juni 2006 12:46

anoniem

Jaahaaa, daar is dan eindelijk ook goed nieuws over mijn vrienden bij Oxxio.
Door de complete chaos bij de Oxxio-administratie hebben ze het voor elkaar gekregen om mijn meterstanden zo door elkaar te halen dat ik een eindafrekening heb ontvangen met slechts 1 maand stroom.
Daar hebben ze vervolgens 12 reeds betaalde voorschotten vanaf getrokken.
Resultaat is dus dat ik 11 maanden gratis elektriciteit heb gehad.
Hulde dus voor Oxxio.

Eeeeh, je brgijpt natuurlijk wel dat ik deze reactie anoniem plaats.

Donderdag 15 juni 2006 18:23

Anja Kuiters

Ik heb al zoveel ellende met oxxio en Durion achter de rug...dat kan ik hier nooit allemaal beschrijven. En ik sta met lege handen. Ik ben verhuisd/gaan samenwonen en heb sindsdien ruim een jaar lang dubbele energie betaald...ondanks heel veel contact met Durion/oxxio. Vorig jaar hebben ze me eindelijk uitgeschreven en dacht ik ervanaf te zijn(al het geld dat ik teveel betaald heb heb ik maar voor lief genomen, als ik er maar vanaf was)....maar wat schetst mijn verbazing....ze hebben zich in juli weer vergist en sindsdien betrek ik weer energie van oxxio. Ze hebben niet de moeite genomen om me te schrijven of bellen....ik kwam er per ongeluk achter. Nu heb ik hier een brief van Intrum Justitia, maar nu laat ik het er op aan komen....iemand zal toch ooit wel een keer naar me willen luisteren????

Maandag 05 juni 2006 14:58

jan

die mensen die positiefe dingen zeggen over oxxio,zijn volgens mij werknemers van oxxio

Vrijdag 02 juni 2006 15:54

Robert

Oxxio is prima hele goede service
zeer tevreden!!!! al dat gejankt dit zijn ook maar een paar mensen

Woensdag 31 mei 2006 12:39

sasja

het is allemaal 1 pot nat essent, oxxio, nuon, het is te gek voor woorden dat er nooit wat aan word gedaan. En over dat gezeik, jullie praten wel anders als er steeds onterechte bedragen van je rekening word afgeschreven, lees maar even bij de consumentenbond wat daar voor klachten binnen komen,eten jullie ook een broodje minder.

Dinsdag 30 mei 2006 06:59

Fred

Ik ga al enige jaren in zee met Oxxio en voorganger Evolta en heb nog geen enkele negatieve ervaring, alles wordt correct en op tijd afgehandeld.
Maar ook met Nuon heb ik goede ervaring.

Vrijdag 19 mei 2006 20:02

Hanneke

helemaal mee eens!!!

Woensdag 17 mei 2006 15:14

Petra

Nou ja zeg, Zodra iets negatiefs gebeurt moet iedereen daarover zeiken. Maar als er iets positiefs gebeurt hoor je niemand erover... Ik heb zelf Oxxio en ik heb totaal geen klachten. Mensen om mij heen hebben dit ook niet. Dus het is misschien 1 op de 10 die een klacht hebben en vervolgens gaan jullie met zijn allen lopen zeiken waardoor het lijkt of ze superslecht zijn...want diegenen bij wie het goed gaat hoor je niet. Get a life...en anders moeten jullie lekker met zijn allen gaan demonstreren ofzo. Met dat gezeik schiet je ook niks op!

Woensdag 10 mei 2006 14:59

Ruud

Gisteren gebeld door OXXIO. Ze hebben een geweldige aanbieding (zeggen ze). Aangezien ik zonder problemen bij Eneco zit, heb ik gevraagd naar meer info, voordat ik overstap. Wat wazige antwoorden werden gegeven, waardoor ik het iets minder begon te vertrouwen. Uiteindelijk meer info via websites gezocht. Voor een ieder met problemen wellicht een pleister op de wonde: Dankzij jullie reacties zullen ze mij niet als klant krijgen!!!!

Woensdag 10 mei 2006 07:47

francis

Eind 2004 oxxio opgezegd wegens verhuizing en samenwonen.
Leek geen probleem.
Tot op een gegeven ogenblik bleek dat Oxxio aan essent had doorgegeven dat ik hier stroom afnam. Mijn vriend nam hier stroom af en had nooit wat opgezegd.
We hebben het geprobeerd het terug te draaien, wat moeizaam ging met Essent en ook met Oxxio. Ze gaven hun fouten toe, beloofden oplossingen en er gebeurde niks. Tenminste er werd elke keer geld afgeschreven, die ik dan weer terug liet boeken en de machtiging heb ik ingetrokken. Wat zij negeerden, want ze bleven geld van mijn rekening halen.
In augustus zijn wij in Naarden gaan praten. Wij kregen ondertussen een bedrag van meer dan €1000 van hun. Alles is ter plekke opgelost en uitgepraat. Eindelijk kregen wij ook de allang beloofde afrekening en had ik in hele korte tijd het geld op mijn rekening gestord. Ze stuurden een paar kado bonnen ter verontschuldiging.

Nu heb ik in april weer een afrekening gekregen, bijna 1400 euro. Ze hebben het van de rekening gehaald. Heb het weer terug geboekt en de boel naar hun dmv interpay laten blokkeren.
Herrindering. Dus telefoneren. Ze beloven weer beterschap. Moeten de deurwaarder maar afwachten zeggen ze en dan hun bellen.
Ik geloof het niet meer. Het zal wel op een rechtszaak uitdraaien. Maar misschien dat ik dan alle gemaakte kosten uit het verleden wel op hun ga proberen te verhalen.
Het is een voorbeeld van een criminale activiteit, waar een overheid niet op inspringt en ingrijpt. Ik word er misselijk van. Leuk dat de energie markt is vrijgegeven. Kunnen deze organisaties gewoon hun gang gaan om geld van de burgers af te pakken.
Ondertussen hebben wij een heel dossier van Oxxio. Gelukkig is alle correspondentie bewaard gebleven en alle namen genoteerd.
Dus tja, dit zal wel zijn....... word vervolgd. Want ik ben bang dat wij in 2007 de afrekening gaan krijgen over 2006.
En je kunt er weinig aan doen.

Dinsdag 09 mei 2006 12:19

Annette

Oxxio......in 2004 aangemeld bij Energiewinkel.com, maar die leverden niet. Dus automatisch doorgeschoven naar Essent. Ineens, zonder enige aankondiging, heeft Oxxio de levering overgenomen in augustus 2005! Januari 2006 lag er een rekening van 217,- op de mat...oxxio had geen termijn afgeschreven, dus moest dat ineens betaald worden. Brief gestuurd, geen ander antwoord dan incasso bedrijf Interim Justitia. Prima service voor de klant, compliment Oxxio!
Met andere woorden, ik ga het eens via de Vastenlastenbond proberen. Het kan nooit beroerder...(sorry, ik ben een beetje wantrouwend geworden)

Maandag 08 mei 2006 07:01

Pieter

Wacht maar tot er iets misgaat, iets niet klopt of als je iets aan wil laten passen.

Jongens van de Vastelastenbond bedankt! Ik ben van Oxxio af en heb mijn geld eindelijk terug. Succes verder, ik hoop dat jullie het ver gaan schoppen.

Donderdag 27 april 2006 10:34

gina

verdere mijn mening over oxxio iedere bedrijf is anders essent is ook weles op kassa geweest en noem maar op die zegt dat die niet deugt en dat bedrijf weer, er zijn wel menssen die een goeie ervaring hebben bij oxxio dat blijf je toch houden ik ben der een van en dat moest ff kwijt groeten.

Zaterdag 15 april 2006 19:02

ester v/d heuvel

hallo
ik werd gisteren gebeld met een fantastisch aanbod zoals ze zelf zeggen bij oxxio. ik heb het afgehouden om eerst te kijken wat de meningen van anderen zijn over oxxio. en gelukkig heb ik dit gedaan. want ik ga nu zeker NIET in zee met hun. bedankt voor jullie meningen. jullie hebben me een hoop ellende bespaard. groeten.

Woensdag 30 november 2005 11:36

karin

heb veel problemen met oxxio, moet ik boetes betalen als ik overstap en kan ik het geld wat ze onterecht afboeken terugvorderen

Dinsdag 29 november 2005 17:38

B.E. Glerum

Ik ben het helemaal met jullie eens. Einddelijk na ruim een jaar "zeuren" om een afrekening over de periode jan 2003 - nov 2003 en nov 2003 - aug 2004 kreeg ik een nota in oktober 2005 gedateerd nov 2004. Ik heb "tig" keren gebeld en diverse brieven geschreven maar een reactie Ho maar. Wel kreeg ik een incassobureau met een voredering over niet betaalde termijnen over maanden nadat het contract al beeindigd was.
Ik heb de automatische incasso van deze oplichters leten blokkeren.
Geantedateerd dus. In september 2005 wist een medewerkster mij te vertellen dat ze met de nota bedzig waren en in nov. 2004 al verstuurd hadden.?????????????? In de nota die ik dan EINDELIJK kreeg was een periode van 8 maanden (€ 424,--) voorschot bedragen niet meegerekend. Een correctieverzoek formulier heb ik wel ontvangen, ingevuld en ingedient. Dit is op 1 nov. j.l in behandeling genomen, maar hierop nog niets gehoord. Wel al twee keer een aanmaning om het bedrag wat zij willen hebben i.c.
€ 695,==. DUS € 424,-- teveel. Mijn advies is om alle correspondentie te bewaren. alle betalingen op te schrijven en in een tabel De automatische incasso te blokkeren. of anders te herroepen. Ik wacht met een gerust hart een eventuele rechtszaak af.Zij houdden zich niet aan hun bepalingen, dus ik ook niet. Ik hoop dat iemand van Oxxio dit leest want zij zijn stom geboren en hebben verder niets geleerd en zijn nog arrogant op de koop toe. Dat is mijn mening.

Dinsdag 22 november 2005 15:51

A.M. Gomes

wie moet ik vragen om hulp ik word namelijk ook opgelicht.

groetjes adilsa

Vrijdag 28 oktober 2005 16:56

E.Heinsbergen

Welke Keuze bedoeld u?
mijn moeder 71 jaar oud kreeg een telefoontje van deze oxxiogangsters en plotseling had zij een contract en konden zij maar even over haar rekening beschikken ik heb meteen de boel geanuleerd en de giro naar deze bejaardenberovers geblokeerd DOE WAT OVERHEID!! ik laat mijn moeder echt niet bedreigen door deze gelegaliseerde tassjesrovers hoor kom maar rustig aan mijn deur DAN KRIJGEN JULIE KORTSLUITING als hier geen wet meer voor is zijn wij genoodzaakt om ons zaken zelf maar op te knappen toch?

Woensdag 19 oktober 2005 10:09

Plaats een reactie

Lees meer over