“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | oprichter van de Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

49% van de consumenten al 10 jaar bij dezelfde zorgverzekeraar

Maandag 24 april 2017 14:53Margot Boesveld

 

Consumenten zoeken vooral naar zekerheid bij de keuze van hun zorgverzekering. Onzekerheid over de gevolgen van een overstap maar ook tevredenheid met de huidige zorgverzekeraar weerhouden consumenten van een overstap. Vooral consumenten die nooit zijn overgestapt en die zich niet hebben georiënteerd geven aan tevreden te zijn over hun huidige zorgverzekeraar. Aan consumenten die minimaal 10 jaar verzekerd zijn bij dezelfde verzekeraar – de helft van alle verzekerden - is gevraagd onder welke omstandigheid zij een overstap zouden overwegen. Bijna de helft (46%) zegt dit te doen als zij zeker zouden weten dat zij bij de nieuwe zorgverzekeraar dezelfde zorgvergoeding zouden krijgen. 33% van deze groep zegt onder geen enkele omstandigheid een overstap te overwegen.

Reden voor een overstap

De garantie dat zij dezelfde zorg vergoed krijgen bij de nieuwe zorgverzekeraar zou voor bijna de helft van deze consumenten reden zijn om een overstap te overwegen. Dit blijkt uit de Zorgmonitor, het jaarlijkse consumentenonderzoek van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) naar de zorgverzekeringsmarkt. Om zorgverzekeringen goed te kunnen vergelijken, willen consumenten betere informatie over de vergoedingen in de aanvullende verzekering (39%), over de kwaliteit van de gecontracteerde zorgaanbieders (26%) en de premie (24%).

Zorgverzekeringskaart niet bekend

Informatie die hen daarbij kan helpen, zoals de zorgverzekeringskaart, is bij de meerderheid van de consumenten  nog niet bekend. De zorgverzekeringskaart is een hulpmiddel om de verschillende basisverzekeringen gemakkelijker met elkaar te kunnen vergelijken. De groep consumenten die zegt dit jaar zich te gaan oriënteren is  toegenomen ten opzichte van vorig jaar, van 28% naar 35%.

Belangrijke conclusies onderzoek

  • 10% van de respondenten is het afgelopen jaar overgestapt. Dit percentage is al jaren stabiel;
  • 69% is niet overgestapt en heeft zich niet georiënteerd;
  • de premie was de belangrijkste reden om over te stappen en belangrijker bij overstap dan een jaar eerder;
  • 49% van de consumenten zit al minimaal 10 jaar bij dezelfde zorgverzekeraar;

Belangrijkste reden om niet over te stappen is tevredenheid over de huidige verzekeraar.

Ontwikkelingen zorgverzekeringsmarkt

De ACM onderzoekt de ontwikkeling van de concurrentie op de zorgverzekeringsmarkt. De mate waarin consumenten overstappen is daarin een van de factoren. Overstappen is geen doel op zich. Maar consumenten die al langere tijd dezelfde zorgverzekering hebben zonder zich te oriënteren hebben mogelijk niet meer de verzekering die het beste bij hen past. Een overstap naar een andere zorgverzekeraar kan dan voordelig zijn.

 

 

 

Bron ACM 24 april 2017

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over

6 energieaanbiedingen onder de loep | Essent altijd daltarief, Nuon, NL Energie en meer...

Dinsdag 18 april 2017 10:15

Ze zijn er in alle soorten en maten: aanbiedingen voor energiecontracten. Voor consumenten wordt het er niet duidelijker op. Vereniging de Vastelastenbond deed onderzoek naar de huidige aanbiedingen (...

Lees meer

Nibud: 2,5 miljoen huishoudens hebben te weinig geld achter de hand

Donderdag 13 april 2017 10:42

Het Nibud vindt het zeer zorgelijk dat 2,5 miljoen huishoudens te weinig geld achter de hand hebben. Vrijwel iedereen heeft een reservepotje nodig om onverwachte uitgaven mee op te vangen. Denk aan bi...

Lees meer

Rusland verlaagt olieproductie na OPEC-akkoord

Maandag 03 april 2017 11:00

Rusland heeft zijn olieproductie in maart verlaagd. Dat komt overeen met de afspraak met oliekartel OPEC om minder te produceren. Op deze manier hopen de landen de olieprijzen te stutten. Dat blijkt u...

Lees meer

Essent importeert groen gas uit Engeland

Maandag 27 maart 2017 15:32

Essent is als eerste energieleverancier in Nederland begonnen met het fysiek importeren van groen gas. Volgens het bedrijf groeit de vraag naar het gas dat wordt gestookt uit onder meer tuinafval, me...

Lees meer