“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | oprichter van de Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

80 procent van ouderen heeft geldzorgen

Donderdag 25 augustus 2016 17:21Margot Boesveld

 

Zo'n 80 procent van de ouderen heeft geldzorgen. Ruim een derde maakt zich regelmatig zorgen, blijkt uit een enquête van seniorenorganisatie ANBO onder ruim 1.700 respondenten.

De voornaamste reden is volgens de ANBO dat het besteedbaar inkomen van gepensioneerden al jaren "flink onder druk'' staat. "Volgens de ramingen gaan zij er ook volgend jaar weer op achteruit, vergeleken met werkenden. Dat is onaanvaardbaar, want de kosten voor zorg en levensonderhoud stijgen elk jaar flink'', zegt Liane den Haan, directeur van de bond.

Een van de oplossingen is volgens de organisatie het verplicht eigen risico van de zorgverzekeringen te verlagen van 385 naar 285 euro. Daarnaast zouden de regels van pensioenfondsen soepeler moeten worden, zodat de pensioenen makkelijker aangepast kunnen worden aan prijsstijgingen.

Koopkracht

Eerder stelde minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën dat het kabinet de koopkracht van ouderen en uitkeringsgerechtigden voor volgend jaar wil repareren. Volgens ramingen van het Centraal Planbureau (CPB) verbetert de koopkracht van werkenden volgend jaar naar verwachting met 1,1 procent. Maar uitkeringsgerechtigden en gepensioneerden gaan er waarschijnlijk op achteruit, met respectievelijk 0,1 en 0,7 procent.

We wachten prinsjesdag op 20 september met spanning af.

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over

Handige tips en trucs Whatsapp

Donderdag 25 augustus 2016 16:42

Iedereen kent WhatsApp. Toch zijn lang niet alle functionaliteiten van de berichtendienst bij iedere gebruiker bekend. Hier leest u handige tips en trucs die het WhatsApp gebruik nog makkelijker maken...

Lees meer

Milieubelasting voor rekening burgers

Woensdag 10 augustus 2016 11:07

De overheid incasseerde vorig jaar 24,6 miljard euro aan milieubelastingen en -heffingen. Bijna twee derde daarvan werd betaald door burgers, bedrijven droegen een derde van de lasten bij. Dit beci...

Lees meer

Gezinnen dit jaar minder geld kwijt aan energie

Woensdag 10 augustus 2016 10:52

Huishoudens zijn dit jaar bijna € 100,- minder kwijt aan energie dan een jaar eerder. Met name elektriciteit is goedkoper geworden.  De jaarrekening komt bij een standaard verbruik uit...

Lees meer

Verzekeraar publiceert tarieven ziekenhuisingrepen

Woensdag 03 augustus 2016 12:32

Zorgverzekeraar CZ heeft als eerste verzekeraar de tarieven van ziekenhuisingrepen gepubliceerd. 'Wij vinden dat u mag weten wat uw zorg kost. En begrijpen dat u informatie over de prijs én...

Lees meer