Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Aanbod zorgpolissen is gedaald

Woensdag 13 april 2016 12:18Margot Boesveld

 

Verzekerden konden dit jaar kiezen uit 61 zorgpolissen, tien minder vergeleken met vorig jaar. Daarmee lijkt de jaarlijkse stijging van het aantal polissen omgezet te zijn in een daling, zo maakt Vektis, het centrale informatiecentrum van zorgverzekeraars, woensdag bekend.

Het aantal zorgpolissen ligt nu vrijwel op hetzelfde niveau als in 2012. De Consumentenbond klaagde eind vorig jaar dat verzekerden door de bomen het bos niet meer zien door het enorme aanbod van zorgpolissen.

Ruim een miljoen mensen zijn per 1 januari overgestapt naar een andere zorgverzekeraar, waarmee het overstappercentage 6,3 procent bedraagt.

De meeste overstappers bevinden zich in het midden van het land, terwijl de provincies Zeeland en Friesland de minste overstappers tellen. Volgens Vektis blijft het percentage verzekerden met een collectieve verzekering dalen, terwijl het percentage verzekerden met een vrijwillig eigen risico toeneemt.

Driekwart van de mensen heeft dit jaar gekozen voor een naturapolis, 84 procent van de verzekerden heeft een aanvullende verzekering afgesloten. Jongeren en mannen kiezen er vaker voor geen aanvullende verzekering te nemen.  

Bron: ANP, Nu.nl

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over