Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

'Aandeelhouders Essent krijgen 55% in combi Nuon/Essent'

Donderdag 15 februari 2007 17:09Margot Boesveld

 

De aandeelhouders van Essent krijgen 55% in handen van het nieuwe bedrijf dat zich vormt na de fusie tussen Nuon en Essent. Dit schrijft Het Financieele Dagblad in zijn maandageditie. Het grotere belang van Essent is het gevolg van het feit dat Essent meer waard is.De fusieplannen tussen de twee grootste Nederlandse energiebedrijven bevinden zich in een vergevorderd stadium. De 'term sheet', die de de details van de fusie bevat, wordt binnenkort voorgelegd aan de aandeelhouders van beide bedrijven; waarvan de provincies Noord-Brabant en Gelderland de belangrijkste zijn. Het communicatieplan om de werknemers te informeren ligt al klaar, zo zei een betrokkene tegen Energeia.Binnen nu en drie weken zou de fusie bekend worden gemaakt, zo zei deze persoon, die anoniem wenst te blijven, tegen Energeia. De aandeelhouders zouden volgens hem akkoord gaan met de fusie. Als de aandeelhouders akkoord gaan moet het plan formeel worden voorgelegd aan kartelautoriteit NMA. Er zijn al gesprekken met de toezichthouder over manieren om de dominantie van het bedrijf op de Nederlandse markt na de fusie te beperken. Gedacht wordt aan het afstoten van klanten en/of bezittingen.Het hoofdkantoor van het mammoetbedrijf komt in Amsterdam, zo weet Het Financiële Dagblad, en bestuursvoorzitter wordt Michiel Boersma; die dat nu is bij Essent. Bestuursvoorzitter Ludo van Halderen van Nuon zou aanblijven totdat de intergratie van de twee bedrijven is voltooid. De gezamenlijke omzet van beide bedrijven zal ongeveer EUR 11 mrd bedragen. Gelderland zal een belang van ongeveer 20% en Noord-Brabant een belang van 17% krijgen.Hoewel de omzet van Essent (EUR 6 mrd, zonder Kabelcom) groter is dan die van Nuon (EUR 5,3 mrd) heeft Nuon meer aansluitingen. Nuon heeft ruim 2,7 mln elektriciteitsaansluitingen en 2 mln gasaansluitingen. Essent heeft 2,4 stroomaansluitingen en 1,8 mln gasaansluitingen. Het marktaandeel van het totaalbedrijf, als gekeken wordt naar aantal aansluitingen, is ongeveer 60%.Het aantal mensen dat energie afneemt van deze bedrijven blijft achter bij deze aantallen, door het overstappen van klanten naar nieuwe energiebedrijven sinds het opengaan van de markt in 2004. Essent heeft (afgerond) 2,1 mln stroomklanten en 1,7 mln gasklanten. Nuon geeft geen uitsluitsel over deze laatste aantallen.Het aantal werknemers omgerekend naar volledige banen bedraagt in totaal ongeveer 20.000. Werknemers van beide bedrijven ijverden vorig jaar, onder leiding van het platform van ondernemingsraden LME in Den Haag nog voor het oprichten van een nationale kampioen. Zoals het er nu naar uitziet gaat de fusie echter ten koste van duizenden banen.Copyright©, Energeia, 2007

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over