Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Aantal hypotheekaanvragen stijgt ruim 50 procent

Donderdag 03 april 2014 09:52Margot Boesveld

 

In de eerste drie maanden van 2014 zijn bijna 41.500 hypotheken aangevraagd via het Hypotheken Data Netwerk (HDN), een stijging van ruim 50 procent in vergelijking met het eerste kwartaal vorig jaar.
In 2014 nam het aantal hypotheekaanvragen elke maand iets toe. "Van circa 12.000 aanvragen in januari, naar 14.000 in februari en in maart bijna 15.500", aldus Dorine van Basten, directeur van HDN.
De stijging ten opzichte van 2013 is deels te verklaren doordat het eerste kwartaal van 2013 erg slecht was wegens gewijzigde wetgeving met betrekking tot de aftrek van hypotheekrente. Mensen die op zoek waren naar een woning, kochten daarom in veel gevallen eind 2012 een huis.
Maar de stijging kan op herstel duiden, omdat er in het eerste kwartaal van 2014 ook meer hypotheken aangevraagd dan in dezelfde periode in 2012 en 2011.
Seizoen
De eerste drie maanden van dit jaar werden wel 25 procent minder hypotheken aangevraagd dan in het laatste kwartaal van 2013. Volgens HDN is het eerste kwartaal traditioneel lager dan het vierde kwartaal door seizoensinvloeden.
HDN is een elektronisch platform waar alle grote hypotheekverstrekkers bij aangesloten zijn op de Rabobank na. Het platform registreert daardoor circa 70 procent van alle hypotheekaanvragen in Nederland.
Bron: NUgeld.nl/Rikke van Geest
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over