Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Aardolie-industrie boekt negatief resultaat

Donderdag 14 april 2016 14:59Margot Boesveld

 

De aardolie-industrie was in 2013 en 2014 de enige industriële sector die een negatief bedrijfsresultaat heeft behaald. 

In 2015 zette die omzetdaling verder door, blijkt donderdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In het afgelopen jaar daalde de omzet in de aardoliebranche met 30 procent. In totaal is de omzet sinds 2012 meer dan gehalveerd. De opbrengsten in de aardolie-industrie waren drie jaar geleden 52 miljard euro. Dat is 548 miljoen euro minder dan de kosten.

In 2014 kwam de totaalopbrengst uit op 50 miljard euro en het bedrijfsresultaat op -1,5 miljard euro. Dit gaat om in Nederland behaalde resultaten, in het buitenland kunnen de bedrijven wel positieve resultaten hebben behaald. De cijfers gaan overigens niet over bedrijfstakken die aardolie winnen of olieproducten verkopen.

Invoerprijs

In februari 2016 kostte een vat Brentolie 30 euro. Dat is bijna 68 procent minder dan de piek in maart 2012. De prijs voor producten van de aardolie-industrie hangt onder meer samen met de invoerprijs voor ruwe olie. De aardolie-industrie is de afgelopen jaren verantwoordelijk geweest voor ongeveer 15 procent van de totale omzet binnen de sector industrie.

Bron: Nu.nl

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over