Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Abonnementskosten TOON van Eneco stijgen met 28,5 procent

Zaterdag 12 augustus 2017 11:45Margot Boesveld

 

Per 1 oktober 2017 verhoogt Eneco de abonnementskosten voor het gebruik van de slimme thermostaat Toon naar een maandelijks bedrag van € 4,50. Op jaarbasis is dat een bedrag van € 54,- per jaar. Dat is een prijsstijging van 28,5 procent. Hiervoor krijgen klanten wel een aantal nieuwe functionaliteiten. 

Op dit moment zijn er veel vragen over de tariefswijziging. Huidige klanten reageren verschillend. De een is erg benieuwd naar de verbeteringen, de ander is kritisch en vindt dat het bedrijf eerst de huidige opties goed werkend moet krijgen en ziet dit als een reden om op te zeggen.

Voor wie geldt de tariefswijziging?

Voor alle huidige en toekomstige klanten die gebruik (gaan) maken van Toon.

Is dit een geldige reden om op te zeggen?

Ja, in geval van een tariefswijziging heeft u het recht om uw abonnement tot acht dagen na berichtgeving van de prijsstijging (per e-mail of brief) te beëindigen. In dit geval vervalt de opzegtermijn van een maand en wordt uw abonnement per 1 oktober 2017 beëindigd.

Kan ik het bijbehorende 4 jarig energiecontract ook kosteloos opzeggen?

Nee, dat kan niet. U krijgt een boete wanneer u voortijdig uw energiecontract verbreekt. Dus ook in dit geval. De hoogte van de boete is afhankelijk van de restperiode van het contract. 

Wat verandert er aan de mogelijkheden van TOON? 

Allereerst wil Eneco een verspillingschecker introduceren. Zo zouden klanten een duidelijk overzicht moeten krijgen dat laat zien welke apparaten de meeste energie gebruiken. Vanaf het najaar moet er op de tweede plaats een CV-monitor geïntroduceerd worden. De slimme thermostaat kan dan controleren of er onderhoud nodig is en of er storingen zijn. 

Welke energieprijzen horen bij 4 jarig Toon energiecontract?

Op 22 augustus 2017 - behoorde onderstaande tarieven bij een 4 jarig energiecontract. 

  • 0,19572 per kWh
  • 0,64547 per m3
  • € 41,50 p.j. Vastrecht stroom
  • € 41,50 p.j. Vastrecht stroom

 

Bij een 4 jarig contract is TOON 'gratis'. Er zijn ook andere mogelijkheden. Bij een contract van 3 jaar ontvangt u € 176 korting op Toon en installatie. Bij een 1 jarig contract ontvangt u € 76 korting op Toon en installatie. Heeft u zonnepanelen dan kunt u voor €99,95 kiezen voorToon ZON. Dan krijgt u een kWh-module en extra software op Toon en de Toon-app. Bij meer dan 13 zonnepanelen? Dan heb je een zwaardere kWh-module nodig en betaal je eenmalig € 199,95.
 


Voor meer informatie over de wijzigingen verwijzen wij u naar de website of het forum van Eneco.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over