Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Accijns op benzine bevroren

Vrijdag 19 augustus 2005 09:00Margot Boesveld

 

De accijnzen op benzine en diesel worden voor 2006 niet verhoogd. Het kabinet ziet af van de jaarlijkse verhoging van enkele centen per liter en maakt daarmee een gebaar naar de automobilisten. Die worden sinds enkele maanden geconfronteerd met voortdurend stijgende brandstofprijzen.

Jaarlijks worden de accijnzen aangepast aan het prijspeil, maar het kabinet laat deze aanpassing op voorstel van minister van Financiën Gerrit Zalm (VVD) nu vallen. De verhoging van de prijs van een liter Euro 95 met twee cent gaat daarmee niet door. De tegemoetkoming geldt vooralsnog alleen voor volgend jaar, mogelijk ook voor het jaar daarop.

Het is een minimaal gebaar en het geeft eigenlijk aan dat de overheid het ook te gortig vindt worden. Je zou het eigenlijk andersom moeten bekijken. De prijs voor brandstof stijgt tot historische hoogte, waarbij de overheid enorm veel extra inkomsten krijgt, en vervolgens verhogen ze het nog met enkele centen. Dat zou de automobilist niet gepikt hebben. Daarom zie ik het meer als preventief actie van automobilisten voorkomen. Laat ze het kwartje van Kok maar eens afschaffen. Dat zou een echt gebaar zijn, maar helaas valt daar niet over te discussiëren.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over